עוגיות שקדים מדהימות ללא גלוטן וללא סוכר
מוכנים לגלות עוגיות שישאירו אתכם עם טעם של עוד? אנחנו כאן כדי לשתף אתכם במתכון עוגיות שקדים שיביאו אתכם לשאול את עצמכם איך אפשר ליהנות כל כך טוב בלי סוכר ובלי גלוטן! תודו שזה נשמע מבטיח. בזכות השילוב המושלם של שקדים מרוסקים, שמן קוקוס ומעט קינמון, אנחנו לא רק שותפים להרגעת התשוקה למתוק, אלא גם מייצרים משהו בריא ומזין שיתן לכם כוח לכל היום.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 20 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגיות המושלמות הללו, נצטרך מספר רכיבים פשוטים וזמינים שעושים כל כך הרבה טוב בלב ובנשמה.
- 200 גרם שקדים טחונים
- 100 גרם שמן קוקוס (מומס)
- 2 ביצים
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כוס תמצית וניל טבעית
- 1/2 כפית מלח
- 2-4 כפות ממתיק טבעי (כמו סטוויה או סוכר קוקוס)
- שקדים שלמים לקישוט (אופציונלי)
אפשרות נוספת היא להשתמש בשקדים צלויים שיכניסו טעם עמוק יותר בעוגיות. גם אם אתם לא מעריצים של קינמון, אפשר להשאיר אותו מחוץ למתכון – עדיין תקבלו עוגיות אגדתיות!
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן לגלות את השלבים הקסומים להפיכת הרכיבים הללו לעוגיות המדהימות ביותר! חשוב לזכור – כל שלב הוא חלק מהקסם.
- מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מערבבים את השקד הטחון עם מלח, קינמון וממתיק טבעי.
- מוסיפים את הביצים ושמן הקוקוס המומס ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים שוב.
- מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- בעזרת כפית, רואים עיגולים קטנים ומניחים אותם על התבנית, משאירים מרווח בין כל עוגיה לעוגיה.
- אם רוצים, מציבים מעל כל עוגיה שקדים שלמים לקישוט.
- אופים כ-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות בכל צדדיהן.
- מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר על הרשת לפחות 10 דקות.
- מוכנים ללקק את האצבעות וליהנות!
עכשיו כשהעוגיות מוכנות, נכון שזה הזמן המושלם לשתות כוס קפה או תה? אני אוהב לשתות את זה יחד עם העוגיות וגם קצת לקשט עם חמאת שקדים – התוספת המשגעת!
תוספות ושדרוגים אפשריים
היצירתיות שלכם פה היא המפתח! תוכלו לשדרג את המתכון בכמה דרכים:
- להוסיף שוקולד מריר קצוץ בתערובת כדי לקבל עוגיות שהן גם מדהימות וגם מתוקות.
- להשתמש בכורכום או ג'ינג'ר על מנת לתת לעוגיות נופך של טעם מרשים.
- ליצור עוגיות שקדים עם צימוקים או דובדבנים קצוצים בשביל יתרון נוסף בטעם.
- אפשר גם להפוך את העוגיות לפרווה על ידי שימוש בשמן זית במקום שמן קוקוס.
- ואם אתם רוצים להפוך את זה לעוד יותר בריא, אפשר להוסיף שבבי קוקוס קלויים.
שאלות ותשובות
מה אפשר להשתמש במקום שמן קוקוס?
שמן זית או חמאה מומסת עשויים לעבוד טוב, אפילו אם אתם רוצים טעם שונה.
האם אפשר להחליף את השקדים באגוזים אחרים?
כמובן! אגוזי לוז, פקאנים או אפילו קשיו יכולים добавить טעמים שונים ומלאים.
כמה זמן שמירת העוגיות?
תוכלו לשמור את העוגיות בכלי אטום במשך שבועיים, וייתכן שאת חלקן יכולות לשרוד גם יותר!
האם אפשר להכין אותן בלי ביצים?
אפשר להחליף את הביצים בבננה מבושלת או בתערובת של 1 כף זרעי צ'יה שטחית עם 3 כפות מים.
האם ניתן לאפות אותן בתנור טורבו?
כן, אם אתם משתמשים בתנור טורבו, כדאי להתאים את הטמפרטורה ל-160 מעלות ולהקפיד על המעקב כדי לא לייבש.
מה זה אומר “שקדים טחונים”?
שקדים טחונים הם שקדים שנטחנו לאבקה, אפשר לקנות אותם מוכנים או לטחון בבית.
אילו תחליפים מתוקים יש לממתיק?
כמו אמרנו, אתם יכולים להשתמש בהמון אפשרויות – דבש (אם שמים לב שהוא לא יישאר טבעוני), סירופ מייפל או כל ממתיק שאתם אוהבים.
האם העוגיות מתאימות לדיאטה דלת פחמימות?
בהחלט! חדשות טובות מבחינה תזונתית, עוגיות שקדים הן פתרון נהדר.
האם ניתן להקפיא את העוגיות?
כן, אפשר לקפוא את העוגיות בשקית אטומה, ותוך חימום מהיר בתנור הן יחזרו להיות קריספיות!
אם אהבתם את המתכון הזה, נשמח אם שתפו אותו ברשתות החברתיות ותענוגו גם לחברים שלכם! בואו נגרום לכולם להכין עוגיות מושלמות יחד. משתפים ומבצעים!