עוגיות שיבולת שועל ובננה ללא סוכר – מתכון מדהים!
דמיינו לכם עוגיות חמות, נימוחות, שאותן אתם אוכלים עם כוס חלב או תה מהביל, והן ממלאות את הבית בריח אגדי של בננות ושיבולי שועל. העוגיות הללו כל כך לא משתלטות על מערכות הדם שלכם שניתן להכין אותן כמעט בכל זמן. כשיודעים איך להכין אותן, אפילו הילדים יכולים לשדרג את הכישורים הקולינריים שלהם וליצור כיבוד טעים, בריא ומושלם!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה- 25 דקות
- רמת קושי- קלה
- כמות מנות- 15 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את העוגיות המעלפות הללו, נצטרך את המרכיבים הבאים:
- 2 בננות בשלות (בסביבות 350 גרם)
- 2 כוסות שיבולת שועל דקה
- 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים (או אגוזים אחרים לבחירתכם)
- 1/4 כוס שקדים פרוסים
- 1/2 כפית קינמון
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
ועכשיו כשיש לכם את כל המרכיבים, איך נשדרג את המתכון? רוצים גרסה טבעונית? פשוט השאירו את השקדים והאגוזים ותחליפו את הבננות בכל פרי שאתם אוהבים שיש לו מתיקות טבעית!
שלבי ההכנה
שלב אחרי שלב ניצור את העוגיות שלנו. הכנה פשוטה, מהירה וממכרת!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס, ומניחים נייר אפייה בתבנית.
- מועכים את הבננות בצלחת עם מזלג עד שהן מתמוססות.
- מוסיפים את שיבולת השועל, אגוזי הלוז, השקדים, קינמון ומלח, לערבב היטב.
- אם בחרתם להשתמש בתמצית וניל, עכשיו זה הזמן להוסיף.
- יוצרים בעזרת כף כדורים מהתערובת ומניחים על נייר האפייה בצורה מרווחת.
- מעבירים לתנור ואופים במשך 15-20 דקות עד שהן מזהיבות ומקבלות קצוות פריכים אך עדיין רכות במרכז.
- מוציאים מהתנור ומסניפים את הריח המדהים שממלא את הבית!
העוגיות הללו הן לא רק בריאות – הן ממכרות! קל מאוד לאכול יותר מדי מהן, ועדיין לא להיות מרגישים אשם.
שדרוגים ותוספות
לא תאמינו כמה ניתן לשדרג את העוגיות הללו! רוצים לשדרג עוד? הוסיפו לתוך התערובת שוקולד מריר קצוץ או פירות יבשים. איך לגבי לשים קצת חמאת בוטנים? זה נותן טוויסט מושלם! או שאולי תבחרו לשים מעט קוקוס גרוס? העוגיות תהיינה משגעות!
אם אתם אוהבים טעמים שונים, אתם יכולים לשים תמרים קצוצים או משמשים יבשים במקום האגוזים ולהגיע לנעימות של חטיף בריא בלי סוכר.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את העוגיות גם ללא שיבולת שועל?
בעיקרון, שיבולת שועל היא רכיב מרכזי בעוגיות הללו, אך אפשר לנסות להשתמש באורז קלוי טחון או בקמח שקדים.
האם ניתן להחליף את הבננות בשוקולד?
בהחלט. הבננות נותנות מתיקות טבעית לעוגיות, אבל שוקולד מריר ייתן טעם עשיר ונפלא.
ניתן לשמור את העוגיות במקפיא?
כן, העוגיות נשמרות מצוין במקפיא. כדאי לאחסן בקופסה אטומה ולהפשיר לפני שהן מוגשות.
כמה זמן העוגיות נשארות טריות?
העוגיות יישארו טריות בסביבת חדר במשך 5 ימים, אבל קחו בחשבון שהן מתמכרות כך שכנראה לא יחזיקו הרבה זמן!
האם אפשר להכין אותן באפייה על טאבון?
אין ספק! טאבון ייתן לעוגיות טעם מעושן ומיוחד. זמן האפייה עשוי להיות שונה, אז כדאי לפקוח עין.
האם ניתן להפוך את המתכון לגלוטן-ללא?
כן! אפשר להחליף את שיבולת השועל בקמח שקדים או קמח תפו”א.
מה ההמלצות להגשה?
אני ממליץ להגיש עם יוגורט יווני, זה משדרג את החוויה לחלוטין.
האם ניתן להוסיף פירות טריים לעוגיות?
בוודאי! שכן, פירות טריים כמו תותים או פירות יער מגיעים טוב עם מתיקות הבננה.
האם אפשר להכין עם דלת פחמימות?
אכן! ניתן להחליף את השיבולת שועל בקמח שקדים ולהשתמש בממתיקים דלי פחמימות כמו ספירה.
אפשר לקצר את זמן האפייה?
בהחלט, רק כדאי לדעת שהעוגיות יהיו יותר רכות במרכז, כך שעדיף לא לאפות יותר מ-15 דקות.
אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף את החוויה שלכם עם העוגיות ברשתות חברתיות! תנו גם לחברים ליהנות מעוגיות בלתי נשכחות ומדהימות אלו!