עוגיות שוקולד צ'יפס שיבולת שועל טבעוניות
אל תפחדו, אתם לא טועים! מה שאתם רואים פה זה מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס שיבולת שועל, אבל לא סתם עוגיות, אלא כאלה שאתם לא תאמינו כמה הן מדהימות, ממכרות ואפילו בריאות! רובנו רגילים לעוגיות שמכילות חמאה, ביצים וקמח רגיל, אך הפעם אנחנו מאותגרים להפוך את המתכון לקצת יותר ידידותי לטבעונים, והנה – יצא לנו מתכון מושלם! איזה שימחה, איזה נחת – לא תאמינו כמה זה פשוט. מתכון זה הוא שילוב מושלם של טעם נעים ומרקם נימוח, שמצליח להקנות תחושה של חום ואהבה, ממש כמו של סבתא!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: כ-30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל-15 עוגיות מדהימות
המרכיבים הדרושים
עכשיו כשהתלהבנו ופתחנו את התיאבון, הגיע הזמן להרגיש את הניחוחות ואת הטעמים. קחו מחברת, רשמו את כל מה שאתם צריכים, ובואו נצא למסע הזה יחד!
- 1 כוס שיבולת שועל (אפשר גם דקה או עבה, הכל תלוי בטעם שלכם)
- 1/2 כוס קמח רבעה (לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח שקדים)
- 1/2 כוס סוכר חום (או סוכר קוקוס למי שרוצה את הטעמים המיוחדים)
- 1/2 כוס שמן קוקוס (או שמן זית, אם אתם אוהבים את הטעם שלו)
- 1/4 כוס סירופ מייפל לסוכריות טאצ' מענג (או סירופ אגבה)
- 1/2 כפית קינמון (אל תתעצלו, זה מוסיף קסם)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס (כמובן טבעוני!)
הנה גם כמה רעיונות למי שרוצה לשדרג את המתכון: אפשר להוסיף אגוזים קצוצים, צימוקים, או אפילו פירות יבשים. האופציה היא אינסופית!
שלבי ההכנה
בואו ניגש לעבודה, זה מה שהכי מרגש – גיבורי המתכון בשילוב של רכיבים מדהימים לצלחת ממכרת!
- חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מערבבים את שיבולת השועל, הקמח, הסוכר, הקינמון והמלח בקערה גדולה.
- יוצרים גומה במרכז התערובת ומוסיפים את שמן הקוקוס וסירופ המייפל.
- מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה ואוורירית.
- מוסיפים את שוקולד הצ'יפס ומעבירים לערבוב קצר.
- בעזרת כף, מעמידים את התערובת על תבנית אפייה מכוסה בנייר אפייה.
- אופים במשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב.
- מוציאים מהתנור, נותנים לעוגיות להתקרר כחמש דקות
- מעבירים את העוגיות לצלחת ומניחים להן להתקרר.
וזהו! הביס הראשון בעוגיה ממכרת, במיוחד כשנוגסים והטעמים נפלאים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו כשיש בידיכם את הבסיס המושלם, אתם יכולים לפרוס כנפיים ולשדרג את העוגיות שלכם בכמה דרכים מדהימות.
- תוספת של שבבי קוקוס קלויים – להפוך את העוגיות למשתגעות בעלות טעם קיץ מרענן.
- שוקולד מריר קצוץ – ליתר מתיקות ועושר בטעם.
- פירות יבשים כמו תמרים או משמשים – לסגנון ים תיכוני!
- אגוזי לוז קצוצים או שקדים – לקראנץ' thêm.
שאלות ותשובות
מה אם אני רוצה לגרסה ללא גלוטן?
יש להמיר את קמח החיטה בקמח שקדים או קמח תפו”ח, זה יכול להשפיע על המרקם – העוגיות יוצאות יותר רכות.
האם אפשר להכין את העוגיות עם תחליפי סוכר?
כן, אפשר להשתמש בסירופ אגבה או בתחליפי סוכר אחרים לפי הטעם האישי שלכם.
מה עושים אם העוגיות יוצאות קשות מדי?
אם העוגיות שלכם יצאו קשות, אפשר להוסיף לתערובת עוד כף שמן או סירופ מייפל כדי לרכך אותן.
האם אפשר להכין את העוגיות עם שוקולד חצי מריר?
בהחלט! זה ייתן לעוגיות טעם אגדי ומחוספס יותר.
כמה זמן העוגיות נשארות טריות?
כחמישה עד שבעה ימים אם שומרים בקופסה אטומה – אבל אני בטוח שהן לא יחזיקו מעמד יותר מזה!
האם צריך להשרות את השיבולת שועל לפני השימוש?
לא, אתם יכולים להשתמש בה ישירות מהקופסה, והעוגיות ייצאו נהדרות.
האם אפשר להוסיף תבלינים נוספים?
כן, תבלינים כמו ג'ינג'ר או מוסקט יכולים להוסיף עומק טעם נוסף!
האם אפשר להכין את העוגיות ולשמור בצ freezer?
בהחלט! אפשר להקפיא את העוגיות לפני האפייה ולתפוס אותם בזמנים לא מתוכננים.
מה קורה אם אין לי סירופ מייפל בבית?
אפשר להשתמש בדבש או סירופ תמרים אם אתם לא קפדניים על כך שהמתכון יהיה טבעוני.
האם יש צורך להניח את התערובת לפני האפייה?
זה לא הכרחי, אבל תהליך ההנחה יכול בדרך כלל להקל על העוגיות בתהליך האפייה להתרכך יותר ולהפוך אותן לאווריריות.
אז קדימה, אל תהססו! תכינו את העוגיות המדהימות הללו, תשתפו עם חברים והתרשמו מהמראות, הריחות והטעמים המרגשים! יחד ניצור מסורת חדשה, מלאה בכיף, באהבה ובעיקר בטעמים משגעים! שימו לב, כי עוגיות אלו בהחלט יכולות להיעלם במהירות אם אתם לא שומרים עליהן. והכי חשוב – שיהיה בתיאבון!