עוגיות מכונה מרוקאיות של קרין גורן שתמיד מצליחות

עוגיות מכונה מרוקאיות – מתכון של קרין גורן

כשהשמש מתחילה לשקוע והשכונה מתמלאת באווירה של חום ומשפחתיות, עולה בי געגוע לעוגיות המכונה המדהימות של סבתא. עוגיות שהיו נמסות בפה, ואי לכך אני חייב לשלוף את המתכון המעולה של קרין גורן, שהצליח להמציא מחדש את המתכון הקלאסי המושלם! עד שניסיתי את המתכון הזה, לא הכרתי באמת את הרגע שבו אנחנו נגשים לעוגיה, ובכל ביס נהנים מעונג אמיתי – העונג הזה מתחיל בבצק נעים ומתמזג עם טעמים עשירים, נגמר בעובדה הפשוטה שהעוגיות האלו הן פשוט ממכרות. אז תתכוננו לעוגיות שהופכות כל רגע של ערב לקסם אמיתי.

זמן הכנת המתכון ורמת קושי

  • סה"כ זמן הכנה: 90 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: כ-30 עוגיות

הרכיבים הדרושים

שאני מסתכל על רשימת המרכיבים, אני נזכר ברגעים בהם עמדתי במטבח עם סבתא שלי, והיא מסבירה לי איך להרגיש כל רכיב, איך להקשיב לבצק וכיצד להרגיש את הטריות.

  • 300 גרם קמח חיטה
  • 100 גרם סוכר
  • 200 גרם מרגרינה רכה
  • 1 ביצה
  • 2 צילומי תמצית וניל
  • 4 ג'ל של אבקת סודה לשתייה
  • קמצוץ מלח
  • שוקולד מריר קצוץ (אופציונלי, למי שאוהב הרבה שוקולד)

לגיוון, אפשר לשדרג את המתכון לגרסה טבעונית על ידי שימוש בחמאה צמחית במקום המרגרינה, וביצה מתחלפת כמו פירה תפוחי אדמה או חצי בננה.

שלבי ההכנה

כעת, לאחר שהכנו את כל הרכיבים, הגיע הזמן למלא את הבית בניחוחות המדהימים של העוגיות הללו. עמדו יחדיו, וחכו לראות איך כל שלב מוסיף עוד פן להנאה.

  1. מניחים את המרגרינה הרכה בקערה גדולה יחד עם הסוכר ומערבבים היטב עד שהמרגרינה מתמזגת עם הסוכר.
  2. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומערבבים עד שהתערובת הופכת לאחידה ואוורירית.
  3. הוסיפו את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח וערבבו בעדינות עד שהקמח מתמזג בכולו.
  4. אם בחרתם להוסיף שוקולד, זה הזמן לשלב אותו לתוך הבצק, כך שכל ביס יהיה משגע ועשיר יותר.
  5. עטפו את הבצק בניילון נצמד והניחו במקרר לפחות לשעה, עד שהבצק מתייצב.
  6. כשהבצק התקרר, מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  7. מניחים נייר אפייה בתבנית ומשתמשים במכונת העוגיות (או כף ליצירת עוגיות) כדי לפזר עיגולים קטנים מהבצק.
  8. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב.
  9. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר על רשת.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אני בטוח שתהיה לכם הזדמנות לשדרג את העוגיות הללו גם כן! הנה כמה רעיונות:

  • אפשר להוסיף לתוך הבצק אגוזי לוז קצוצים, אשר יוסיפו טעם אגדי.
  • תמציות ליים או תפוז יכולות להוסיף ניחוח מעודן ולגוון את חווית הטעם.
  • לגרסה חורפית, חשבו על תוספת קינמון או מוסקט.
  • אפשר לשדרוגים נוספים כמו ציפוי עם שוקולד מומס מעל או סוכר מוגז.

שאלות ותשובות

האם ניתן לשמור את העוגיות לזמן רב?
בהחלט! העוגיות נשמרות בקלות בשקית אטומה בחוץ או במקפיא, וניתן להפשיר אותם בקלות לפני ההגשה.

מה היתרונות של עוגיות מכונה?
עוגיות האלה קלות ומהירות להכנה! הם חתוכות בצורה אחידה וקלות לאכילה, כך שאין צורך בקישוטים מסובכים.

האם אפשר להכין את הבצק מראש?
בוודאי! תוכלו להכין את הבצק, לקצר אותו לנילון נצמד ולהשאיר אותו במקרר עד שאתם מוכנים לאפות.

מה ההבדל בין עוגיות מכונה לעוגיות רגילות?
העוגיות מכונה לרוב יותר פריכות, והן נשמרות היטב למשך יותר זמן, בעוד עוגיות מסורתיות לרוב נימוחות יותר.

אילו סוגי קמח נוספים אפשר להשתמש?
אם אתם מחפשים גרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח ללא גלוטן מיוחד.

אפשר לשלב פירות יבשים בעוגיות?
כן! תוספת צימוקים או תמרים גם תתן טעם נוסף ותפרה נעים.

מה אפשר לשתות עם העוגיות הללו?
עוגיות אלו הולכות נהדר עם תה צמחים, קפה חזק או כוס חלב.

איך ניתן לדעת מתי העוגיות מוכנות?
כשהעוגיות מתחילות להזהיב במדפיים, זה הזמן להוציא מהתנור ולצנן.

האם עוגיות הללו מתאימות לילדים?
בטח! הילדים יאהבו את הטעמים, והן מאוד קלות להכנה.

מה התעלה הייחודית של המתכון הזה?
מדובר במתכון שבשילוב עם הרגשות והמינגל עם המשפחה, הופך כל ביס לחוויה מדהימה ומעוררת זיכרונות יפים.

אני ממליץ לכם לנסות את המתכון המושלם הזה, לשתף את החוויה עם חברים ולראות איך כולם מתלהבים מהממתקים המעלפים!