עוגיות ללא קמח וללא סוכר שיעשו לכם טוב!

עוגיות ללא קמח וללא סוכר: מתכון מדהים שיגרום לכם ללקק את האצבעות

דמיינו את הרגע שבו אתם מורידים עוגיות מהתנור, כשאתם מתעטפים בריח המשגע שצף באוויר. העוגיות האלה נראות מושלמות, אווריריות, וממכרות עד אין קץ. אין צורך בקמח, אין צורך בסוכר, אך תודו, מה שחשוב זה שהן עדיין רכות, טעימות ולא פחותן מגן עדן! מדובר בעוגיות שלא תפגשו בכל יום, והן ממש משגעות. לא תוכלו להפסיק ללעוס אותן, ואפילו לא תוכלו לשים לב כמה נעלמות להן באיטיות על השולחן.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 12-15 עוגיות

הרכיבים הדרושים

כשהמטרה שלנו היא להכין עוגיות מדהימות שאין בהן קמח או סוכר, חשוב לבחור ברכיבים איכותיים שיביאו את התוצאה הכי טעימה שיש! להלן הרשימה שלנו:

  • 2 בננות בשלות
  • 2 כוסות שיבולת שועל (קיימת אפשרות להשתמש בשיבולת שועל ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס חמאת אגוזים (כמו חמאת שקדים או חמאת בוטנים)
  • 1/4 כוס קקאו איכותי (לגרסה שוקולדית)
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • תוספות: שוקולד מריר קצוץ, אגוזים קצוצים, או פרי מיובש (לפי הטעם)

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט החליפו את חמאת האגוזים בחמאת טחינה. סוויח על שיבולת שועל עם קמח תפו”א יכול גם להציע תחושת שונות למי שרוצה לנסות דבר חדש!

שלבי ההכנה

עכשיו כשאספנו את כל החומרים, הגיע הזמן לפעול! בשמי המלא, תגידו שלום לעוגיות המושלמות!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומניחים נייר אפייה על תבנית.
  2. מעבדים את הבננות היטב בקערה בעזרת מזלג עד שהתערובת חלקה.
  3. מוסיפים את חמאת האגוזים, הקקאו, הקינמון ותמצית הווניל וערבבים היטב.
  4. שמים את שיבולת השועל בתערובת ומערבבים עד שהתערובת מצופה היטב.
  5. אם תרצו, הוסיפו שוקולד קצוץ או אגוזים לתערובת.
  6. עם כף, לוקחים כף מתערובת העוגיות ומניחים על נייר האפייה, משטחים מעט.
  7. עושים זאת עד שהתבנית מלאה.
  8. אופים במדף האמצעי במשך 15-20 דקות עד שהעוגיות מעט מסמיקות.
  9. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר על רשת, נניח – אם יש לכם.

שדרוגים ועש שדרוגים אפשריים

כמובן, עוגיות הן דבר אישי! אפשר להוסיף להן טעמים אהובים עליכם, או לשנות את המתכון בהתאם להעדפות שלכם:

  • להוסיף פירות יער קפואים, כמו חמוציות או תותים
  • להשתמש בתחליפי סוכר טבעיים כמו סטיביה או סוכר קוקוס
  • לצפות בשוקולד מריר מומס כשקרירות מגניבה של בריאות מתפרצת לתוך כל ביס.

שאלות ותשובות

אפשר להכין עוגיות בלי לאפות אותן?
בהחלט! אפשר להכין עוגיות לא אפויות, שימוש באותם רכיבים, אך במקום לאפות אותן, יש להניח אותן במקפיא לכעשר דקות עד שהן מתייצבות.

מה קורה אם אין לי בננות?
אפשר להשתמש ברסק תפוחים או אפילו בסוויטנר כמו מייפל במעט יותר תחכום. לא תאמינו כמה טעים מתרחש!

האם אפשר להכין את העוגיות רכות יותר?
כמובן! פשוט הוסיפו מעט יותר חמאת אגוזים או שיבולת שועל – זה יעניק מרקם אחר.

כמה זמן אפשר לשמור את העוגיות?
אם תכניסו לתוך קופסה אטומה, הן ישמרו על טריותן עד שבוע. אין סיבה לחשוש…

מה אם אני רוצה לגרסה דלת קלוריות?
נסו להפחית את כמות חמאת האגוזים ולהשתמש בשיבולת שועל שהוסרה מגלוטן.

האם מתכון מתאים לפסח?
העוגיות נפלאות לפסח, כל עוד אתם נמנעים משיבולת שועל עם גלוטן!

מה לחפש בקקאו?
חפשו קקאו מר והעדיפו את הסוגים האיכותיים – זה באמת משנה את הטעם!

האם זה אפשרי לשדרג את העוגיות בבחירה צמחונית?
בקלות! פשוט בחרו בתחליפי אגוזים טבעיים ולא תצטרכו לדאוג.

איך זו יכולה להיות מתודה לקינוח?
ביום קיץ חם, פשוט הכינו ליוגורט פרי עם עוגיות קצוצות, וכך תנועו אחר הצהריים!

אני מת על התבלינים, יכול להוסיף יותר?
בהחלט! תבלינים כמו אגוז מוסקט או ג'ינג'ר יכולים לשדרג את הטעם במדויק.

בנימה מתוקה זו, מגיע לכם לא רק לנסות להכין את העוגיות המהממות האלה, אלא גם לשתף את המתכון עם החברים ברשתות החברתיות! זיכרו – זה הזמן שלכם לעוף על הקינוחים, להכין את הייחודיות שלכם ולהתענג בכל רגע. שתהיה לכם מתוקה ערמומית!