עוגיות ללא סוכר ניקי ב מתכון קל וממכר

עוגיות מדהימות ללא סוכר ניקי

דמיינו את עצמכם מתיישבים ליד שולחן הקפה, מריחים את הריח המשגע של עוגיות טריות שיצאו מהתנור. אין כמו עוגיות כדי להפתיע את עצמכם ואת האורחים, ובמיוחד אם מדובר בעוגיות ללא סוכר. העוגיות האלה לא רק שהן אגדיות ומעלפות, הן גם ניתנות להכנה בקלות והן שומרות על הבריאות.

במתכון הזה אנו נלמד אתכם איך להכין עוגיות מושלמות שתוכלו להפתיע איתן גם את מי שאין לו בריאות טובה, וגם את כל מי שעוקב אחרי תזונה בריאה. מדובר בעוגיות ממכרות שהטעם שלהם גומל לכם על כך שבחרתם בריא.
אז למה אתם מחכים? בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 12 עוגיות

הרכיבים הדרושים

אוקי, הגיע הזמן לדון ברכיבים שיציבו את הבסיס לעוגיות האלו. לא נדרשים כאן מרכיבים יוקרתיים, וגם לא כאלה שלא ניתן למצוא בסופר. כל מה שאתם צריכים נמצא במזווה שלכם.

  • 150 גרם קמח שקדים
  • 100 גרם קקאו איכותי (לא ממותק)
  • 100 גרם חמאת בוטנים או אגוזים אחרת
  • 2 ביצים
  • 60 מ"ל שמן קוקוס
  • שלושה תמרים (או כל פרי אחר שאוהבים) טחונים לחצי כוס מרכיב נוזלי
  • כפית קינמון
  • קורט של מלח
  • שוקולד מריר קצוץ (לפי הטעם)

מרכיבים חלופיים

יש בכם טבעונים? אפשר להחליף את הביצים בזרעי פשתן טחונים מ-2 כפות עם 6 כפות מים כל אחד. רוצים שהעוגיות יהיו עשירות יותר? ניתן להשתמש בחמאת שקדים או בוטנים להזנה נוספת. וזכרו, במקום קקאו אפשר לשים קקאו של דובדבנים למי שאוהב גוון אחר.

שלבי ההכנה

מוכנים? בואו נתחיל את המסע שלנו לעבר עוגיות שלעולם לא תשכחו. היכונו לקסם!

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה גדולה, לערבב את קמח השקדים עם קקאו, קינמון ומלח.
  3. להוסיף את החמאת בוטנים ושמן קוקוס ולערבב היטב.
  4. להוסיף את הביצים ולערבב שוב עד שהתערובת אחידה.
  5. להוסיף את התמרים הטחונים ולערבב עד שהכל מתמזג.
  6. אם רוצים, להוסיף את שוקולד המריר הקצוץ ולהקפיץ קלות.
  7. ליצור כדורים ולהניח אותם בתבנית האפייה עם רווחים ביניהם.
  8. לאפות במשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות בחוץ ורכות בפנים.
  9. לצנן על רשת פירות ושירות.

שדרוגים ותוספות

יש כל כך הרבה אפשרויות לשדרוג את העוגיות הללו. אפשר להוסיף אגוזים קצוצים, קוקוס מגורר או אפילו פירות יבשים כמו חמוציות או צימוקים. לרוצים לקחת את זה קדימה, אפשר להוסיף שכבת שוקולד מריר על העוגיות המוכנות – תאמינו לי, זה מעלף!

שאלות ותשובות

איפה אפשר להחזיק את העוגיות?
העוגיות נשמרות היטב בקופסה אטומה, בחדרי מזג האוויר.

אפשר להקפיא את העוגיות?
בהחלט! עוגיות ללא סוכר יכולות להחזיק מעמד מעולה גם בהקפאה. פשוט עטפו כל עוגיה בנפרד בניילון נצמד.

אפשר להשתמש בקמח רגיל?
כמובן! אם אתם לא רגישים לגלוטן, אפשר להחליף את קמח השקדים בקמח חיטה רגיל.

האם ניתן להכין את המתכון ללא גלוטן?
בהחלט! קמח שקדים הוא תחליף נהדר לקמח רגיל, והוא גם בריא יותר.

כמה קלוריות יש בעוגיה אחת?
כל עוגיה מכילה בערך 150 קלוריות, תלוי בכמות השוקולד שתוסיפו.

אפשר להכין את העוגיות עם ממתיקים אחרים?
למי שלא אוהב תמרים, יש אפשרות להשתמש בסטיביה או סוכר קוקוס, אך שימו לב לשמור על העשייה.

האם ניתן לקשט את העוגיות?
כמובן! אפשר להוסיף קישוטים כמו אבקת סוכר מפוסטר, שוקולד מומס מעל ואפילו אגוזים קצוצים.

מה עם עקביות שהעוגיות מתייבשות?
כן, כדי למנוע עוגיות ייבשות חשוב לא לאפות אותן יותר מדי.

יש טיפים להצלחה?
השתדלו לשמור על זמני האפייה ולבדוק את העוגיות כשאתם רואים שהן מתחילות להתייצב, תנו להן עוד דקה או שתיים.

איך אפשר להפוך את העוגיות לרכות יותר?
נשמעו כאילו הן זקוקות לעוד נוזלים. הוספת תמרים נוספים או חמאת אגוזים יכולה לעשות את ההבדל!

העוגיות האלה הן פשוט חלומיות, וברגע שתתחילו להכין אותן, לא תפסיקו! אז אל תהססו, שתפו את המתכון עם חברים וקחו אותם למסע טעים של בריאות!