עוגה ללא גלוטן קרין גורן שתשנה לכם את החיים

עוגת שוקולד ללא גלוטן עם מתכון משגע של קרין גורן

על עוגות שוקולד שמעתם ככל הנראה הכל, אבל מה אם הייתי אומר לכם שיש במערבולת הזו גם עוגה מדהימה, ממכרת שלא תבייש את המתכונים הקלאסיים של סבתא? כן, זאת עוגה שתגרום לכם ללקק את האצבעות ותשאיר אתכם עם טעם של עוד. אם לא ניסיתם עדיין עוגת שוקולד ללא גלוטן, זה הזמן להיכנס למטבח, לשים את השפמים שלכם ולגלות מה יש לעוגה הזו להציע. עוגת השוקולד הזו היא אגדית לגמרי, וכשיש בה את הניסיון של קרין גורן, אתם יודעים שאין מצב שהיא לא תהיה מושלמת.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 35 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 10-12 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצא לדרך, בואו נעיף מבט על הרכיבים שיסייעו לנו ליצור את העוגה הכי טעימה שיש:

  • 200 גרם שוקולד מריר (70% קקאו ומעלה)
  • 150 גרם חמאה
  • 3 ביצים
  • 300 גרם סוכר
  • 100 גרם קמח תפו”ח (קמח תפוחי אדמה)
  • 1 כפית תמצית וןיליה אמיתית
  • 1/2 כפית מלח
  • שוקולד צ׳יפס (לא חובה, אבל בשביל ההפתעה!)

שלבי ההכנה

לאחר שראינו מה יש לנו במטבח, בואו נתחיל לבשל! כאן תמצאו את השלבים להפקת העוגה נמוכה, אוורירית וכמובן, טעימה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומניחים תבנית עם רשת בחלק התחתון.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה על בן מארי (מעל סיר עם מים רותחים) עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  3. לוקחים קערה גדולה ומקציפים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת מתבהרת ותופסת נפח.
  4. מוסיפים לתערובת את השוקולד המומס בעדינות עם לקקן, מתערבבים עד שהתערובות מתאחדות.
  5. מוסיפים את קמח התפו”ח, תמצית הווניל והמלח, ומערבבים שוב עד שהקמח נעלם בתערובת.
  6. אם בחרתם להוסיף שוקולד צ׳יפס, אז עכשיו הזמן להכניס אותם לתערובת.
  7. מעבירים לתבנית ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
  8. מניחים לעוגה להתקרר בטמפרטורת החדר, לאשה סיים להתמם.

עכשיו, לאחר שהוכנתם את העוגה הנפלאה הזו, הגיע הזמן לשדרג אותה או אולי להוסיף לה תוספות שונות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו כשיש לנו עוגה מוכנה, אתם בוודאי תוהים איך ניתן לשדרגו או לתבל אותה. אל תדאגו, יש המון דרכים להוסיף לחוויה:

  • כף קקאו נוספת לסוג החם של השוקולד.
  • שברי אגוזים או שקדים לקראנץ' נוסיף עוד טעם ובריאות.
  • רוטב שוקולד או קרם וניל להוסיף מתיקות נוספת.
  • קרם פרש או שמנת מתוקה להגיש ליד העוגה.
  • פירות יער טריים, שמעודדים את הטריות והמרעננות של הפרי.

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום קמח תפו"ח? למדתי מניסיון אישי, שאפשר לשים קמח שיבולת שועל טחון. זה יוצא מדהים.
האם העוגה מתאימה לטבעונים? בהחלט! במקום ביצים, אפשר להשתמש במוס של תפוחים או בבלילת בנאנז.
האם אפשר להכין עם שוקולד חלב? בהחלט! זה הופך את העוגה למתוקה יותר, אז שוב, טעים.
איפה אפשר למצוא את קמח תפו”ח? בחנויות טבע וחנויות מזון בריאות, זה כ"כ פשוט ואקולוגי.
איך יודעים שהעוגה מוכנה? קיסם ייצא יבש אבל נוזלי מאוד מכל העסיסיות שיש לה.
האם אפשר להקפיא את העוגה? כן, תנו לה להתקרר, עטפו היטב בניילון נצמד והקפיאו.
האם מדובר בעוגת פרווה? בהחלט! העוגה הזו היא פרווה, כל אחד יכול ליהנות ממנה.
כמה זמן מחזיקה העוגה במקרר? לפעמים רגע, במקרר היא יכולה להחזיק עד שבוע, אם היא לא נגמרה קודם.
מה כדאי לשים בצד? שמנת מתוקה או רוטב שוקולד, חוויה שלמה עם כל נגיסה.
איפה אפשר למצוא מתכונים נוספים של קרין גורן? האתר שלה הוא מאגר מפורט ואדיר של מתכוני חיים.

אז למה אתם מחכים? התנסו במתכון המושלם הזה, שגרם לי לגלות עונג חדש באפייה. אני מזמין אתכם לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות, ושתפו גם את התענוג!