עוגה בחושה מעלפת ללא מיקסר של קרין גורן
בואו נדבר על עוגה בחושה – הלהיט במטבח! עוגה שמריחה מדהים, פושטת ריח מחמם לאורח ומסבירה לכל מי שטועם אותה למה זה מושלם לארח בבית. השילוב של רכות, מתיקות וטעמים מעולים שיש לעוגה הזו להציע הוא אגדי! מתי בפעם האחרונה אכלתם עוגה של סבתא או אמא שלכם שגרמה לכם ללקק את האצבעות ולחייך בסיפוק?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- סה"כ זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
אז מה אנחנו צריכים עבור העוגה הממכרת הזו? נכון ששמתם לב שהאמת כאן היא כמה פשוט זה להיות מדהים. להלן רשימת המרכיבים:
- 2 ביצים גדולות
- 200 ג' סוכר (אפשר גם חצי חצי עם סוכר חום)
- 200 מ"ל שמן קנולה (לגרסה בריאה אפשר לשים חצי חצי עם שמן קוקוס)
- 300 ג' קמח (אפשר לשים קמח חצי חצי עם קמח שקדים לגרסה דלת גלוטן)
- 3 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 מ"ל מים (או חלב חם, אם רוצים את הסנסציה המושלמת)
- ילדונת של קורט מלח
- שוקולד צ׳יפס (שיכול להיות נמס בפה, פשוט לקחת בטמפרטורת החדר)
מרכיבים חלופיים
יש לכם אורחים עם הגבלות תזונתיות? לא בעיה! אפשר לשנות את המתכון כך שיתאים לכולם.
- להמיר את הביצים בתערובת של רסק תפוחים – מקבלים עוגה טבעונית נימוחה!
- להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח לבן, למי שמעדיף גרסה בריאה יותר.
שלבי ההכנה
הכנה פשוטה כמו עוגיות של סבתא! במשך ממושך ואל תחמיצו את הצעד. בואו נתחיל!
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מקציפים בקערה גדולה את הביצים עם הסוכר עד שהן מתפנימות ומשנות צבע.
- מוסיפים את השמן ותמצית הווניל, ממשיכים לערבב עד שהכל מתאחד.
- מניחים את הקמח עם אבקת הסודה לשתייה ומעט מלח, מערבבים בזהירות.
- מוסיפים את המים או החלב, מערבבים עד שהתערובת הופכת לחלקה.
- סוחטים פנימה את השוקולד צ׳יפס – כל שוקולד שתבחרו כאן יגרום לעוגה להיות משגעת!
- שמים את התערובת בתבנית בינונית משומנת בעזרת מברשת.
- אופים בתנור במשך 30-40 דקות, עד שהעוגה מתייצבת ונותרת רכה.
- ממתינים שהעוגה תתקרר לפני החיתוך – או שסתם מלקקים את הקערה, מי יידע?!
תוספות ושדרוגים אפשריים
מישהו רצה שדרוג? ובכן, תוספות עושות טוב לעוגה הזו. אפשר לשים בה אגוזים קלויים, פירות יבשים או תוספות אחרות לפי טעמכם.
- פרוסות בננה או תפוחים (לא להאמין כמה זה טעים!)
- שוקולד מריר או מתוק יוצר שילובים מדהימים.
- קצת קינמון להוספת טעם מפתיע.
שאלות ותשובות
מה אם אין לי קמח תפו״ח?
יש לכם פשוט קמח בעייתי? אפשר להמיר את הקמח בקמח רגיל, תלוי ברמות הרכות שאתם רוצים להגיע אליהן.
האם אפשר להכין את העוגה עם חמאה?
בהחלט! חמאה תיתן טעם עשיר יותר, אבל רק אם אתם אוהבים!
כיצד לשמור על העוגה טרייה?
אתם יכולים לעטוף את העוגה בנייר כסף ולשמור אותה במקרר. היא תישמר טוב במשך כמה ימים.
מה לגבי טעמים אחרים?
אם יש לכם טעמים אהובים, אפשר לשחק עם הוספת תמציות שונות לעוגה.
אני רוצה להכין את העוגה עם דובדבנים, זה יעבוד?
בוודאי! דובדבנים טריים יהפכו את העוגה למרעננת במיוחד.
גם אפשר עם אגסים?
בדיוק! אגסים ישכיחו את המתיקות וישימו את העוגה על מפה של טעמים.
מה עושים אם העוגה לא תפחה?
עשויים להיות בעיות עם החומרים, ורצוי תמיד לבדוק תאריכי התפוגה של חומרי האפייה.
אני רוצה לדעת אם זה בריא לאכול את העוגה הזאת לעיתים קרובות?
אם אתם לא מגזימים, אפשר בהחלט ליהנות מעוגות באירועים מיוחדים.
איך לשדרג את ההגשה?
אפשר להגיש עם כדור גלידה בצד או עם רוטב שוקולד למראה של קינוח של מסעדה!
כיצד מציגים את העוגה על השולחן?
מומלץ לקשט עם פירות שcut בצורה יצירתית ולהשתמש בחומרים טבעיים כמו דחוס יומיומי של ממתקים!
אחרי כל זה, בטוח שכל אחד רוצה להכין את העוגה המושלמת הזו. אל תשכחו לשתף את המתכון החביב הזה עם חברים ברשתות החברתיות, שמרו על מתכונים חיוניים ואל תשכחו ללקק את האצבעות!