סלט שורשים אסייתי מדהים ומרענן
תארו לכם את הקיץ הישראלי, את השמש החזקה ואת הקיץ הלוהט שגורם לנו לחפש מנות מרעננות שירעננו אותנו ובמקביל יהיו משגעות בטעמים! אם אתם מחפשים את המנה המושלמת, סלט שורשים אסייתי הוא בדיוק מה שאתם זקוקים לו. מדובר בסלט מעלף בעבודת יד, שמאגד בתוכו טעמים עזים וצלילים מרעננים, והכי חשוב – הוא כבול נגיש ומהיר להכנה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנעמוד על שלבי ההכנה, חשוב להבין אילו רכיבים אנו זקוקים כדי להכין את הסלט המדהים הזה. שימו לב שכל רכיב כאן תורם למנה טעמים ושילוב צבעים בוהק ויפה, מה שהופך את הסלט הזה לממכר ואגדי!
- 2 גזרים בינוניים, קלופים ומגורדים
- 1 שורש סלק, קלוף ומגורד
- 1 וואקמה יפנית (או עלי סלט קצוצים fi כמו רוקט), קצוצים דק
- 1 שקית של נבטים קפואים (כדי לקבל טעם פריך)
- 2 כפות שמן שומשום
- 2 כפות סויה (לגרסה טבעונית, ניתן להשתמש בסויה ללא גלוטן)
- 1 כף חומץ אורז
- 1 כפית דבש (או סוכר קנים לקטגוריה טבעונית)
- שיניים של שיני שום קצוצות, לפי הטעמים המושלמים של המנה
- 1/2 כוס בוטנים קלויים קצוצים (לא חובה, אבל מוסיף טעם אגדי)
בתמונות תוכלו לראות את הצבעים הצבעוניים והמושלמים שווים את כל ההשקעה. כמו כן, אתם יכולים להגיד לא רק מה לאכול, אלא גם אתווי מה לאכול כמו שצריך, וכבר זה מספק כל כך הרבה!
שלבי ההכנה
הנה ההנחיות שיעבירו אתכם צעד אחרי צעד לעבר הצלחה קולינרית מדהימה!
- קולפים את הגזרים והסלק ומגרדים בעזרת פומפיה גסה.
- שמים את כל הרכיבים בקערה גדולה.
- בקערה קטנה, מערבבים את שמן השומשום, הסויה, החומץ והדבש ליצירת רוטב עז טעמים.
- יוצקים את הרוטב על השורשים ומערבבים בעדינות.
- מסיפים את הבוטנים הקלויים מעל ומערבבים שוב.
- מניחים במקרר למשך 10-15 דקות כדי שיספגו את הטעמים.
בתוך כך, בזמן ההמתנה, אתם יכולים להחליט על תוספות נוספות שיהפכו את המנה עוד יותר מעניינת. האם בחרתם להוסיף כמה כוכבי על כמו אבוקדו, פרוסות חזה עוף או אולי נתחי טופו? זה הזמן להפעיל את הדמיון שלכם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
יש לזה את היתרון המיוחד להוסיף לסלט את התוספות האהובות עליכם! אתם יכולים להוסיף:
- פרוסות אבוקדו רכות שמשהו נימוח להשלמה
- חזה עוף מסודר או טופו עם טיבול אסייתי נוספת
- פרוסות של קוביות אננס טרי לסיומת מתוקה
- שיניים קצוצות של בצל ירוק, שיגבירו את החספוס והמרירות
הסלט הזה באמת כה מרענן, שאפשר להרגיש את הטריות והקיץ באוויר. מעניין לשלב בו אקשן ואנרגיה במטבח שלכם!
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום הסלק?
נכון, אפשר להשתמש בשורשים אחרים כמו צנון או אפילו שורש גזר נוסף. הסלק מפגיש אותנו עם מתיקות ואדמומיות שמוסיפה צבע לסלט.
האם ניתן להחליף את השום בשום היסודי?
חד משמעית! אם אתם מתמודדים עם בעיות בטעם של שום, אפשר פשוט לשים כמון או אפילו כוסברה קצוצה.
מה עושים עם תוספות שיתרמו למהות הסלט?
לפני ההגשה עושים רוטב נוסף על בסיס מיץ לימון או חומץ קונאק ושמן זית. הטעמים יכולים לשדרג את המנה פלאים!
האם יש גרסה ללא גלוטן?
כן, לגמרי! מספיק להשתמש בסויה ללא גלוטן או לגלוז על אזורים אחרים כמו חומץ או מיץ תפוזים.
מה אפשר להחליף בבוטנים?
אם אתם נתקלים בבעיה עם בוטנים תוכלו להשתמש בשקדים קלויים, חרצני חמניות או אגוזים אחרים שאתם אוהבים.
האם הסלט הזה שומר במקרר?
בהחלט, אתם יכולים לשמור את הסלט הזה במקרר כמה ימים – מתיקות השורשים והמרינדה תישמר את הסלט מדהים ובעל טעמים לאורך זמן.
מה ניתן לשים במקום שמן שומשום?
שמן זרעי דלעת או שמן קוקוס יהיה מענה טוב! עם טעמים משגעים שיתמזגו בצורה מובהקת.
האם אפשר להכין את הסלט ללא רוטב?
נכון, בהחלט. ניתן להכין את התערובת עצמה ולהוסיף רוטב שליט מה שמכין את הטעמים.
מה הסוד להצלחה המושלמת של הסלט?
הטריות והסדר המרענן של הירקות הם הסוד! תוספות מדהימות עם טאץ' אישי כמו שימוש בכוסברה או נענע לשדרוג לאוריינטציה קולינרית חדשה.
עד כמה קשה לעשות את הסלט הזה?
זה לא קשה בכלל בשום פנים! זו הכנת סלט מהירה ובתור צד יכול להוות מכניס זמן כגון מקרים כאשר נארח.
אם אתם מתכוונים להכין את הסלט המדהים הזה, באמת כדאי לשתף את המתכון ברשתות החברתיות! תנו לחברים שלכם להרגיש מה זה לאכול את הסלט הכי טעים שיש. זה הזמן שלכם לעשות שמח לכולם, בתיאבון!