סלט כרוב לבן עם שמיר שפשוט חובה לנסות

סלט כרוב לבן עם שמיר – מרענן ומושלם

בעולם של סלטים, סלט כרוב לבן עם שמיר הוא כמו הארי פוטר של הקולינריה – כולם מדברים עליו, והוא תמיד מחפש את ההזדמנות לבלוט. זהו סלט שמוסיף נגיעה של טעם רענן וקרנצ'י, שמתאים לכל שולחן חג או פיקניק. תארו לעצמכם את השילוב המדהים של הכרוב הקריספי עם השמיר הארומטי, ואיך כל נגיסה פשוט נמסה בפה. כשאנחנו מכינים את סלט הכרוב הזה, אנחנו לא רק זוכים למנה טעימה, אלא גם לשחזור של מתכוני הילדות שלנו, כאלה של סבתא או אמא, שמספקות לנו את החום והאהבה של הבית. כדי להפוך את האוכל הזה לממש משגע, אנחנו יוצרים טוויסט מעניין על המתכון הקלאסי. אתם מוכנים? בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

אז אתם רוצים לדעת מה צריך כדי ליצור את הסלט המושלם הזה? חשוב להבין שהמרכיבים הם המפתח להצלחה, ואם רוצים לקבל את המרקם והטעם המושלמים, עלינו לבחור את הרכיבים בקפידה. הנה מה שתצטרכו:

  • 1/2 כרוב לבן בינוני, קצוץ דק
  • 1/4 כוס שמיר קצוץ טרי
  • 1/4 כוס חומץ בן יין לבן
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • 1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל, לפי הטעם
  • 1 גזר בינוני, מגורר (לא חובה, אבל מוסיף צבע וקרנצ'יות)
  • 1 כפית שומשום קלוי (לא חובה, אבל מוסיף טעם מדהים)

הכנתו של הסלט

שלב אחרי שלב, עד שנגיע לתוצאה שמעלפת את כולם!

  1. חותכים את הכרוב הלבן לחתיכות דקות, כמו שבאמת חשוב בגיבורי על – חלקים חלקים.
  2. מניחים את כרוב הלבן בתוך קערה גדולה.
  3. מגרדים את הגזר ומוסיפים אותו לכרוב – זה מוסיף צבע לחיים.
  4. בצד, מכינים רוטב על בסיס חומץ, שמן זית, סוכר, מלח ופלפל.
  5. יוצרים מערבולת קטנה עם כל המרכיבים ברוטב – שירו בשבחי המיקסר, הוא שם לב לכל פרט.
  6. יוצקים את הרוטב על הכרוב ומערבבים היטב.
  7. מוסיפים את השמיר הקצוץ ביד רחבה, ככה שכל העלים יקבלו את האהבה שלהם.
  8. אם מתחשק לכם, מפזרים שומשום קלוי מעל.
  9. מניחים לסלט לנוח במקרר לעשרים דקות כדי שהטעמים יתפתחו. (וועד ההכנה יכול להתכונן לרגע המתוק הזה – ריח מדהים ואכלו בריא!)
  10. מערבבים שוב לפני ההגשה ומתקנים טעמים אם צריך.

אפשרויות לשדרוגים ותוספות

במתכון זה יש הרבה מקום ליצירתיות. האם יש לכם אורחים שמעדיפים גרסה טבעונית? ניתן להמיר את שמן הזית בשמן אגוזים, ואת החומץ בחומץ תפוחים. אתם יכולים גם לשדרג את הסלט על ידי הוספת פרוסות תפו”א קלופות ומבושלות או פסי טונה – משהו מושלם שידגיש את הים.

דרך נהדרת לשדרג את סלט הכרוב אלה תוספות כמו שקדים קלויים או אגוזי מלך קצוצים. הם יוסיפו קראנץ' ונותנים לסלט טעם אגדי. עשו זאת בעדינות, כי בכמות גדולה עלול להיות הומוריסטי מדיי.

שאלות ותשובות

איך שומרים את הסלט למחרת?
הסלט לשמור במקרר בכלי סגור. כך אותו תטבלים שוב לפני ההגשה.

האם אפשר להשתמש בכרוב סגול?
בהחלט! הוא יוסיף צבע יותר חזק ויכול לקבוע טעם אחר לחלוטין.

איך הסלט הזה מתאים לחורף?
כשהוא קר, זה ממש מדהים לחורף. הוסיפו קוביות תפוחי אדמה קלויים ורצועות בצל סגול ואתם יהיו במרכז הבמה!

האם אפשר להכין אותו מראש?
כן! את הכרוב אפשר לקצוץ מראש, אבל את הרוטב עדיף להכין סמוך להגשה.

מה עוד אפשר להוסיף?
הוספה של רצועות פלפל צבעוני בהחלט יכולה לשדרג את המנה באופן חזותי.

איך בית ספר לקולינריה בנוגע לסלטים?
אם חשוב לכם לשפר את הכישורים, הם מציעים מושגי יסוד וגיוון בסלטים קלאסיים.

האם שמן זית הוא חובה?
לא, אתם יכולים לבחור בשמנים אחרים כמו שמן אבוקדו או קנולה.

איך למנוע מהכרוב להיות מר?
אפשר לשטוף את הכרוב במים קרים עם מעט מלח قبل השימוש.

כמה זמן ניתן לשמור את הסלט במקרר?
בדרך כלל, לשמור עד יומיים, אך ככל שהזמן עובר – הסלט מאבד מטעמו.

מה הכוונה לסלט 'טרי'?
כאשר מדברים על טריות, מתכוונים למרכיבים הרעננים והבריאים שנמצאים במנה, כמו ירק חי.

כעת, כאשר יש לכם את המתכון המושלם ליום יום ואתם מוכנים לרגש את הסביבה שלכם, אני ממליץ לכם לשתף את הסלט הזה עם החברים והמשפחה. תנו למילים שלכם לדבר, ותראו כמה קל לעשות משהו שכולם ירצו ללקק את האצבעות אחריו!