סלט כרוב וחמוציות עם רוטב נפלא שיתלווה לכל מנה

סלט כרוב וחמוציות עם רוטב נפלא

מה תגידו אם אגיד לכם שסלט פשוט יכול לשדרג את כל הארוחה שלכם? סלט כרוב וחמוציות שלנו הוא בדיוק זה. הוא מלא טעמים מרעננים, צבעים מהממים ועשיר בחומרים מזינים. אחת המנות האהובות עליי, שתמיד מצליחה להפתיע את האורחים שלי! הסלט הזה מושלם למי שמחפש את השילוב בין הבריאות לטעימות, ובנוסף, הוא פשוט להכנה. אז תירגעו קצת, שימו את הרגליים למעלה ותכינו איתנו את הסלט המדהים הזה!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו נעבור לרכיבים של הסלט. תכינו את כל מה שאתם צריכים ותהיו מוכנים לרכבת מהירה של טעמים. בכל רכיב יש המון שפע של ערכים תזונתיים, ואני בטוח שתאהבו את השילובים.

– ½ כרוב סגול (חתוך דק)
– ½ כרוב ירוק (חתוך דק)
– 1 כוס חמוציות מיובשות
– 1 גזר (קלוף ומגורד)
– 1 תפוח ירוק (חצוי וחתוך לקוביות קטנות)
– ¼ כוס אגוזי לוז ( קצוצים גס)
– ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
– ½ כוס בצל ירוק (קצוץ)

לרוטב הנפלא

– ½ כוס שמן זית
– ¼ כוס חומץ בלסמי
– 2 כפות דבש
– 1 כף מיץ לימון
– ½ כפית מלח
– ½ כפית פירורי פלפל שחור

המרכיבים החלופיים

ברור שמידי פעם אנחנו רוצים לגוון. אם למשל אתם טבעוניים, כנראה שתרצו להחליף את הדבש בסירופ מייפל או משהו מתוק אחר על בסיס צמחי. לשוחרי הבריאות שבינינו, ההמלצה שלי היא להשתמש בחומץ תפוחים במקום יותר חמוץ, שיביא לכם רעננות. וגם לאוהבי החריף, אפשר לשדרג עם פלפל חריף קצוץ שיעשה לסלט טוויסט מעניין!

שלבי ההכנה

  1. מניחים את כל סוגי הכרוב בקערה גדולה ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים את החמוציות, הגזר, התפוח ואגוזי הלוז ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  3. בקערה נפרדת, מכינים את הרוטב על ידי ערבוב כל הרכיבים בעזרת מטרפה או דוכן מיוחד.
  4. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים שוב עד שהסלט מכוסה באופן אחיד.
  5. להשאיר במקרר ל-10-15 דקות, כדי שהטעמים יתחברו.
  6. לסוף, מפזרים את הבצל הירוק והפטרוזיליה מעל ומערבבים מעט.
  7. מגישים את הסלט עם לחם טרי מפנק.

מתכון זה באמת קל, ואני בטוח שתהנו מכל ביס. הסלט הזה נחשב לאגדי בצורה שבה הוא מצליח להרשים בכל אירוע. כל אדם שיטעם לא יוכל להפסיק!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן, יש לנו כאן הזדמנות לשדרג. נוכל להוסיף גרגרי חומוס קלויים לצורך חלבון נוסף, או תוספת של אבוקדו שיגרום לסלט להיות נימוח באופן שכמובן מאוד טעים! אפשר גם להוסיף גבינת פטה קצוצה, למי שאוהב את השילוב בין חמוץ למלוח, ונחשו מה, זה באמת משגע!

שאלות ותשובות

מה היתרון בהוספת חמוציות לסלט?
חמוציות מוסיפות חומציות ומעוררות את טעם הכרוב, ובנוסף, הן עוזרות בשמירה על בריאות הלב.

איך ניתן לשדרג את הסלט למנה עיקרית?
ניתן להוסיף עוף בגריל או טופו קלוי, אשר יתנו לסלט מגע של חלבון וביטחון.

האם אני יכול להכין את הסלט יום לפני?
בהחלט, אולם הייתי ממליץ לחכות עם הרוטב כדי שהכרוב לא יתרכך יותר מידי.

כמה שעות סלט יכול להחזיק במקרר?
אם הוא שומר על צורתו ומוכן כראוי, אפשר להחזיק אותו לפחות יומיים במקרר.

האם אני יכול להשתמש בכרוב אחר?
בוודאי! כרובית או קייל יכולות להיות תחליף מושלם ומעניין.

איך מזינים את הכמות הנכונה של רוטב?
השתמשו במטר שמן על מנת לא להעמיס בטעמים.

מה למעלה? איך אני בוחר עיקריות לצלחת הזאת?
פשטידות ירקות או פילה דג קלוי.

האם המתכון מתאים למי שיש לו בעיות עיכול?
לרוב כן, אך הייתי ממליץ לבדוק לגבי כל רכיב.

האם אני יכול לשמור את הסלט במסעדה?
עלית маршрут על מנת לשרת.

האם אפשר להכין אותו בגרסה מבחינה קטנית?
כן, פשוט הוציאו את החמוציות והוסיפו תמרים עבים.

אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה כדי שגם הם יוכלו להכין את הסלט המדהים הזה!