סלט כרובית מטוגנת עם מיונז ושמיר – השילוב המושלם!
דמיינו לעצמכם מנה שכוללת בתוכה את השילוב המושלם של טעמים, פריכות ורעננות – סלט כרובית מטוגנת עם מיונז ושמיר! זהו מתכון שמצליח להפתיע את כולם, גם את מי שלא כל כך אוהב כרובית. המתכון הזה הוא מדהים, מושלם, ומציע חוויית טעם שמשגעת. פרוסות הכרובית המטוגנת והזהובות קלות ורכות, מתמזגות עם רוטב המיונז והשמיר, מה שמוביל לתוצאה שהיא פשוט אגדי! הקסם במתכון הזה הוא הקלות שלו והעובדה שניתן להכין אותו בכל עונה. זהו מתכון ממכר, שלא תשכחו בזמן הקרוב!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הסלט המהמם הזה, נצטרך להשתמש בכמה מרכיבים קלילים אבל משמעותיים שימלאו את הצלחת בטעמים ובמראה יפיפה.
- 1 כרובית בינונית, חתוכה לפרחים קטנים
- 1 כוס קמח (אפשר גם קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1 כוס מים קרים
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון (כמו שמן חמניות או קנולה)
- 1/2 כוס מיונז (אפשר לבחור בגרסה דלת קלוריות)
- 1/2 כוס שמיר קצוץ (טרי, זה מאוד חשוב)
מרכיבים חלופיים
אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית של המתכון, פשוט החליפו את המיונז בממרח אבוקדו או טחינה. כך תצליחו לשמור על הטעם המדהים, מבלי לפגוע בבריאות. אם כבר מדברים על בריאות, אפשר לשדרג את החוויה על ידי הוספת ירקות קרים כמו גזר או מלפפון, שיגבירו את הרעננות.
שלבי ההכנה
כעת, אנחנו נתחיל את המסע שלנו אל הסלט המעלף הזה. חשוב לזכור להרגיש ולטעום במהלך ההכנה, כמו שסבתא הייתה אומרת!
- נחמם את השמן במחבת על חום גבוה.
- נשקול את פרחי הכרובית בתערובת של קמח, כמון, פפריקה, מלח ופלפל.
- נוסיף מים קרים לתערובת, עד לקבלת בלילה אחידה.
- נטביל את פרחי הכרובית בבלילה ונתחיל לטגן במחבת עם השמן החם.
- נשאיר את הכרובית טוגנת עד שתהיה זהובה ופריכה, כ-5-7 דקות.
- נניח את הכרובית המטוגנת על מגבת נייר כדי לספוג שומן מיותר.
- בזמן שהכרובית מתקררת, נוודא שהכנו את רוטב המיונז – פשוט נערבב את המיונז עם השמיר בקערה.
- נגיש את הסלט על צלחת שטוחה, ונזליף על הכרובית את רוטב המיונז והשמיר.
- נוסיף נגיעה נוספת של שמיר קצוץ לקישוט.
שדרוגים ותוספות אפשריים
אם אתם רוצים לקחת את הסלט הזה לגבהים חדשים, יש הרבה דרכים לשדרג אותו. אפשר להוסיף כמה אגוזים קצוצים, כמו אגוזי לוז או פקאנים, שיתרמו לקריספיות. מי שרוצה טעמים חזקים יותר, יכול לשקול להוסיף מעט שום קצוץ לרוטב המיונז, או צ'ילי חריף למי שאוהב חריף. אז השאלה היא, איך אתם אוהבים את הסלט שלכם?
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הסלט ליום לפני ואז לאכול אותו?
לא מומלץ. הכרובית יכולה לאבד מהפריכות שלה. עדיף להכין את הסלט ממש לפני ההגשה.
איך ניתן לשמור על פריכות הכרובית גם אחרי השהייה בטמפרטורת החדר?
ניתן למרוח של שכבת שמן זית מעל לפני ההגשה ולהשיב אותה למקפיא לשעתיים.
מה ניתן לשים במקום מיונז?
אפשר להשתמש בטחינה, בממרח אבוקדו או ביוגורט יווני דל שומן.
איזה תוספות מתאימות לסלט?
גזר קצוץ, צנונית, או אפילו קוביות פטה.
האם אפשר לטגן את הכרובית בתנור?
בהחלט! ניתן גם לאפות את הכרובית עם מעט שמן על טמפ' גבוהה לקבלת פריכות.
מה עושים אם אין לי שמיר?
אפשר להשתמש בפטרוזיליה קצוצה או בכל עשב תיבול אחר שאתם אוהבים.
האם יתאים להכנת סלט כרובית לבת מצווה?
בהחלט! זהו סלט שכולם יאהבו, בעיקר אם תקשטו אותו בצורה יצירתית.
איך מכינים את הסלט כך שיהיה דל קלוריות?
אפשר להמיר את המיונז ביוגורט ושמן זית וללטש את כמות הקמח.
האם אפשר לשמור על הסלט במקרר?
ניתן לשמור במקרר ביום ההכנה, אך זה עלול לגרום לאובדן פריכות הכרובית.
האם אני חייב לטגן את הכרובית?
לא. אפשר גם לאפות בטמפרטורה גבוהה עם מעט שמן כדי לשמור על בריאות.
אז לאחר שראיתם כמה קל ושמח להכין את סלט כרובית המטוגנת הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות חברתיות ולספר לחברים שלכם! תודו לי אחר כך על מתכון האגדי הזה שיעשה לכם הרבה פידבקים חיוביים ויעלה חיוכים על פני אנשים!