מתכון פול מצרי מקופסת שימורים – קל, מהיר ומדהים!
הפול המצרי הוא אחד המאכלים המסורתיים, שמצליחים לשתול באזורים שונים בעולם. כל ביס ממנו מקפיץ אותנו לתרבות עשירה, לתוך חוויות שמחיות את הנשמה. הזכרון של סבתא שמכינה פול בריחות שפקדו את הבית, ואנחנו, ילדים קטנים, מתרוצצים בקול ושוחים בתערובת של טעמים וריחות. וגם אם כל קומפזיציה של הטעמים האלו, הכנה של פול מצרי לא חייבת להיות מורכבת. אם אתם מחפשים מתכון מהיר, שיספק לכם את הטעם המושלם של פול מצרי באבזור מינימלי, הגעתם למקום הנכון!
זמן הכנת המתכון
זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: קלה
מספיק ל: 4-6 מנות
- המתכון מהיר, בדיוק כמו שירים של פעם, אז תכינו את עצמכם!
- מן הטעם המושלם מתקבלים טעמים עזים, מסוגים שונים!
- אפשר לשדרגו ולקשט לפי טעמכם האישי!
הרכיבים הדרושים
כשאני חושב על פול מצרי, אני תמיד מדמיין את הפול הנימוח הזה, שאפשר לחלוק עם חמוצים, ביצה קשות או סלט ירקות מרענן. גם אם הוא מגיע מקופסה, אפשר להכניס בו המון אהבה!
- 2 קופסאות של פול מצרי (כל קופסה כ-400 גרם)
- 1/4 כוס שמן זית, כי איזה חסכון כשמדובר בשמן זית!
- 1/2 כוס בצל קצוץ דק
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 כוס מים
- 1/2 כפית כמון, שיתן לנו את ארומת התיבול השכיחה
- 1/2 כפית מלח (לפי הטעם)
- 1/4 כפית חריף (אם אתם אוהבים את התוספת הקצת משגעת הזו!)
- מיץ מלימון סחוט (לפי הטעם)
- קורט פפריקה מרוקאית לקישוט
- כף פטרוזיליה קצוצה, כי זה מה שעושה את הפול כל כך הרבה יותר טוב!
מרכיבים חלופיים
במידה ואתם עוסקים בתזונה ללא גלוטן, הפול מצרי הוא מימוש מושלם בשבילכם. הטעמים שלו עוצמתיים ואין חשש מתוספים מיותרים. אם אתם ירקות טבעונים, פשוט הפסיקו את המלח והוסיפו עוד תבלינים שאתם אוהבים! בעזרתכם ניתן להמיר את השום בשום פ פרי או בתבלינים נוספים.
שלבי ההכנה
בואו נצלול לשלב הכנת המתכון. זה הזמן שהכל מתחיל להתגבש לכדי מנה מדהימה!
- נפתח את קופסת הפול ונשפוך את הפול לקולפן, נשטוף את הפול בזרם מים קרירים.
- במחבת גדולה, נתחמם את שמן הזית על חום בינוני.
- נוסיף את הבצל הקצוץ ונפרס אותם לפרוסות דקות, עד שהבצל מתקרמל ומשחים טיפונת – זה פשוט מושלם!
- נוסיף את השום הקצוץ ונטגן למשך דקה נוספות, כך שהטעמים יתמזגו.
- נוסיף את הפול הפנוי למחבת עם הבצל והשום ונערבב את הכל יחד.
- נטגן מספר דקות נוספות ולא לשכוח, להוסיף מים בהדרגה – אל תתנו לפול להתייבש!
- נוסיף את התבלינים – מלח, כמון וחריף לפי הטעם, עם נגיעה קטנה של מיץ לימון, שיתן למשג את רוב התהפוכות.
- נערבב את כל המרכיבים ונבשל על חום נמוך לעוד כ-10 דקות.
- נזכור להעביר את הפול לצלחת הגשה, לקשט עם פטרוזיליה קצוצה ופפריקה מרוקאית – כן, זה שדרוג מדהים!
- הפול מוכן ומנצנץ, אפשר להגיש עם טחינה, סלט ירקות או חלה חמה.
שדרוגים ותוספות אפשריות
ואם אתם רוצים לקחת את המנה הזאת לשלב הבא, יש ערימות של רעיונות. לדוגמה:
- תוספת של חצילים קלויים – הם יביאו לדינמיקה מדהימה!
- אפשר לשלב קוביות של פטה או גבינת מוצרלה מגוררת שלא תתנגדו להניח על הפול החם.
- לשלב קונספטים שונים של טחינה, לי למרוח ביצה קשה או קציצה חמה – כל אחד מהם יוסיף קסם משוגע!
- אם אכפת לכם, תוסיפו ליסוד מעט טחינה לצידו של הפול, שמתעבות בכל ביס.
- ואם בא לכם spice up, פשוט תבנו רוטב חריף ותוסיפו מעל.
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור את הפול לאחר ההכנה?
כדי לשמור את הפול בקופסה סגורה במקרר, הוא מחזיק מעמד בין 2-3 ימים לאחר ההכנה. מתכון מצוין לחלקות גדולות!
האם אפשר להשתמש בפול קפוא?
כמובן! הכלל המנחה הוא להשתמש בפול קפוא כשמדובר בתפיסות סמוכות או במי מפול, ולמנוע בירידת הטעם מרגע ההכנה.
האם יש הבדל בטעם בין פול קפוא לפול משימורים?
כל טעם הוא יחודו, וקשה לקבוע פער טעמים חוצה. עם זאת, פול משימורים בדרך כלל ימצא את עצמו בסיוע טעמים שאני מחפשת!
איך אפשר להכין פול בצורה טבעונית?
שילוב הפול עם מרובות תיבול טבעוניים יבטיח איזון מושלם. כדאי להוסיף תיבול חזק משחיים או סויה שיביאו טעמים מדהימים!
האם ניתן להוסיף רוטב ננדי לפול?
אם אתם חובבי חריף – תמיד אפשר להוסיף רוטב ננדי שמכניס עוצמות של טעמים רותמים כשהכל מתערבב יחד.
אז מה לא כדאי לשים בעת הכנה של פול?
כמו תמיד, אל תשכחו לשים לב ותשתדלו לא לשים יותר מידי מלח, כדי לא להשפיע על טעם הפול.
איך משיגים את המרקם הנכון בגוף?
אם אתם רוצים מרקם נימוח, פשוט תערבבו אותו יותר, או תבעתו, כדי שהפול יתמוסס קצת בצל הצב…
אפשר להכין פול בזמן אמת?
כמובן! ניתן להניח את הפול בקופסה ותוך 10 דקות כל החברים תוך דקות יכולים להרגיש, לדבר ולחבור!
עד כמה קל לשדרג את המתכון?
שדרוגים קלים, לא שגרתיים ובעיקר מוסיפים מהממים – שבעוד תהיו קלים להגיע לסמסטר השני או לשלישי!
עכשיו שאתם מוכנים להכין את הפול המושלם הזה, אל תתבלו, שתפו את המתכון עם חבריכם! הגעתם לרגע של המהות, של שיחות משמעותיות באירועים או סתם סופי שבוע של לנפוש. כל ביס יגרום לכם ללקק את האצבעות בסיום. לא תשמרו לעצמכם מתכון כזה! אם מצאתם את המתכון הזה מעניין, אל תתביישו לשתף, ולעשות מהמרכיבים שיש לכם במקפיא את הדיבור הבא של הקיץ.