מתכון למרק שעועית צהובה עשיר, מלא בטעמים משגעים
בסוגי מרקים, מרק שעועית צהובה מוכר כאחד המרקים הכי טעים שיש. כאשר אנחנו מכינים את המרק הזה, אנחנו לא רק מכינים אוכל, אנחנו מחדש מתווכחים עם נוסטלגיה, עם חום ביתי, עם אפקט של סבתא. אנחנו מתחברים לרגעים בהם, חורף שורר בחוץ, ובלי ששמנו לב, אנחנו כבר מתענג על כוס מרק חם, על ספה עם סרט טוב.
זמן ההכנה
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
מרכיבים למרק שעועית צהובה ממכר טעמים:
- 2 כוסות שעועית צהובה (מומלץ להשרות לילה במים)
- 1 בצל קצוץ בינוני
- 2 גזרים קלופים ומגוררים
- 2 תפוחי אדמה קלופים וקצוצים לקוביות
- 2-3 שיני שום כתושות (למי שאוהב את זה חזק)
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 2 ליטר מים (או כמה שצריך כדי לכסות את המרכיבים)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- חופן כוסברה קצוצה (לגיוון והוספת טעמים)
כמובן, ניתן לגוון את המרק לפי ההעדפות האישיות שלכם. אם אתם טבעונים, פשוט השאירו את השמן לטיגון הוסיפו במקום חמאה או שמן רגיל, או שזו יכולה להיות מנגונית בריאה יותר.
שלבי ההכנה
ובכן, כאן מגיע החלק הכי מהנה, החלק שבו התשוקה שלנו מתממשת לתוך הטעמים והריחות הממכרים של המרק:
- ראשית, נשטוף את השעועית הצהובה היטב ונניח לה להשרות במים למשך הלילה, כך בטח נשיג את העסיסיות המושלמת.
- נחמם שמן זית בסיר גדול על חום בינוני.
- מתחנו את בצל קצוץ ונשאיר אותו על האש עד שישחים ויתחיל להתרכך.
- נוסיף את השום הכתוש ואת הגזר ונטגן עוד כמה דקות.
- נוסיף את תפוחי האדמה, השעועית המושרת, הכמון והפפריקה. נבשל אותם יחד כשתי דקות לערבוב טעמים.
- נמלא את הסיר במים עד כיסוי המרכיבים.
- נביא לרתיחה ואז נצמצם את החום ונתן למרק להתבשל במשך כשעה על חום נמוך, עד שהשעועית מתרככת.
- לקראת סוף הבישול, נתקן את התיבול עם מלח ופלפל וסחוט כוסברה טרייה על גבי המרק כדי להוסיף את הטעמים המרעננים.
- נגיש את המרק חם עם לחם טרי בצד, והשוס – תוספת של שמן זית מעל.
רעיונות לשדרוגים ותוספות אפשריות
רוצים להפוך את המרק שלכם למעלף? יש כמה דרכים פשוטות:
- תוספת דלעת: אפשר להוסיף דלעת מרוסקת או קוביות דלעת בכדי להוסיף טעם מתוק ומדהים.
- קצת חריף: למי שאוהב את החום, תוספת של פלפל חריף קצוץ יכולה לשדרג את המרק לרמה אחרת.
- לגרסה שמתאימה לדיאטות דלות פחמימות, אפשר להשאיר את תפוחי האדמה.
- אפשר גם לשדרג עם קוביות טופו לגרסה חלבון נוספת.
המזל הוא שאפשר לשמור מרק גם כמה ימים במקרר – יומי אהוב. טעמים נוספים מתערבבים אתם יכולים לקבל את הזמן לבשל עוד כוס.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בשעועית מקופסה?
כן, אפשר להשתמש בשעועית מקופסה, אך כדאי לשטוף אותה היטב כדי להיפטר מרוב הנתרן.
מה אם אני לא אוהב את כוסברה?
לא נורא, אפשר להשאיר את הכוסברה או להחליף במנגולד או פטרוזיליה.
האם זה מתאים לילדים?
כן, זה מרק בריא וחביב על ילדים. אפשר להקטין את העוצמה של השום והכמון, למי שנדרש.
מה הזמן המינימלי לבישול?
אם אתם ממהרים, אפשר לבשל את המרק זמן קצר יותר, אבל השעועית לא תהיה רכה לגמרי.
האם אפשר להקפיא את המרק?
בהחלט! המרק יתלה קורטוב בקלות בכל פריזר כך שתהיה לכם מנה מוכנה בקלות.
מה ניתן להוסיף במקום גזר?
אתם יכולים להוסיף קישוא או בצל ירוק, הכל הולך!
האם יש שיטות בריאותיות לבישול המרק?
אפשר להכין אותו בשיטת אידוי, וכך ניצול המרכיבים הבריאים עוד יותר.
מה ההשפעה של השום במרק?
השום מוסיף טעם ובריאות – הוא ידוע בתכונותיו המונעות מחלות.
האם יש בעיה אם אני משאיר את השעועית לילה במים?
לא. שיטה זו עוזרת לשעועית להתרכך ולהיות קלה יותר לעיכול.
איך אני יכול להפוך את המתכון ליותר עשיר בחלבון?
מומלץ להוסיף קוביות טופו או חזה עוף מבושל קצוץ.
אז מה אתם מחכים? הגיע הזמן להפתיע את משפחתכם עם המנה המדהימה הזו! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות כך שגם חברים ובני משפחה ייהנו מהטעמים האגדים של מרק השעועית הצהובה. בתיאבון!