מתכון לפריקסה שלא סופג שמן
חשבתם פעם מה סוד הקסם של פריקסה שלא סופג שמן? איך אפשר לשמור על כל הטעמים המדהימים של המאפה הזה, מבלי להתנפח בשומן? הנה המתכון המושלם, שמאפשר לנו ליהנות מפריקסה מעלף, מתפצח בפה, ומשגע בעסיסיות שלו, וללא תחושת כובד. אנו נספר לכם איך להכין פריקסה קליל, בריא וממכר, כמו של סבתא, שיגרום לכל אחד להרגיש בבית!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 מנות
למי שאוהב פריקסה, אין כמו תחושת המקום המוכר בתיבול המדויק של תבלינים, יחד עם טעמו הנפלא של הבצק. אך הכנת פריקסה מושלמת היא לא פשוטה, ואם אנחנו יכולים לשדרג את המתכון המסורתי ולהגיע לתוצאה נהדרת, מדהים שכך! אנחנו בהחלט נוזלים את השמן משקול הדעת שלנו. אז בואו נתחיל!
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם קמח לבן איכותי
- 10 גרם מלח
- 10 גרם סוכר
- 10 גרם שמרים יבשים
- 300 מ"ל מים חמימים
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 2-3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומגורדים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
אל תדאגו, אפשר בהחלט לשדרג את המתכון הזה! אפשר להשתמש בקמח כוסמין ואם תרצו גרסה נטולת גלוטן, ישנם קמחים שמעולים להכנת בצק פריקסה. אם אתם טבעונים, פשוט החליפו את השמרים עם תחליף טעים אחר.
שלבי ההכנה
- שמים את הקמח בקערה גדולה ומוסיפים את המלחים, הסוכר והשמרים ומתבלים את הבצק.
- יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את המים החמימים תוך ערבוב מתמיד.
- לסיום, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים עד שהבצק מתאחד.
- לשים את הבצק במשך כ-5-7 דקות עד שהוא הופך לאוורירי וגמיש.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת ומכסים במגבת, להניח לתפיחה במשך 30 דקות.
- בזמן שהבצק תופס גובה, מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את התפוחי אדמה המגורדים והפטרוזיליה ומערבבים היטב.
- שמים את התערובת בצד כדי לצנן.
- לאחר שהתפיח, לשים שוב את הבצק על משטח רטוב ומחלקים ל־10-12 כדורים שווים.
- לוקחים כדור אחד ומשטחים אותו בידיים ליצירת פיתה עבה.
- שמים כף מהתערובת במרכז וקלופים את הבצק כלפי מעלה לסגירה.
- משטחים מחדש את הפריקסה בזהירות עם הידיים.
- מחממים מחבת עם שמן בעומק נמוך עד ששומנים פעפעים, ומטגנים כל פריקסה למשך כ-3-4 דקות מכל צד.
- לאחר הטיגון, מניחים את הפריקסות המוכנות על נייר סופג כדי לספוג את השמן.
וזהו! פריקסה שהילדים לא יכולים לעמוד בפיתוי של, שבאמת לא סופג שמן. פשוט מדהים! תשאירו אותן חמות ופשוט תביטו באנשים סביבכם מתענג על טעם מטורף.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אתם יודעים מה? שדרוגים הם חלק מהכיף! יש אפשרויות כל כך הרבה, לא נחשבים. מוסיפים: גבינת פטה, ביצים קשות קצוצות, עגבניות קצוצות, שמנת חמוצה – הכל יתאים! גם תיבול עם פפריקה חריפה ופיקנטית בעת הטיגון יכול להיות פתרון מצוין.
שאלות ותשובות
מה לעשות אם הבצק לא תופס?
או! זה קורה לפעמים, וכדאי לבדוק שהשמרים לא פגי תוקף. אם השמרים הגיעו מיצרן איכותי והמים לא היו חמים מדי, אתם בדרך הנכונה. בסוף עליכם לספק לו מקום חם והמאפה הזה ייחשף לתסיסה המופלאה שלו.
האם ניתן להכין את הבצק יום לפני?
בהחלט! אפשר להניח את הבצק במקפיא. יש להקפיא את הכדורים מגולגלים בניילון נצמד. לפעולה מהירה בבוקר, הוציאו את הבצק מהמקרר והשאירו לו חצי שעה בטמפרטורת החדר לפני הטיגון.
מה עושים אם לא מחזיקים במי שמן לצלייה?
אם אין לכם שמן זית, שלמות את תיבול השמן עם שמן קוקוס או זית רגיל, או כל שמן אחר שאוהבים.
כמה זמן ניתן לשמור פריקסה?
פריקסה נשמרות מצוין במקפיא עד 3 חודשים. חשוב להוציא את הפריקסות מקפיא ולתת להן להפשיר לפני הטיגון.
האם אפשר לאפות את הפריקסה במקום לטגן?
אז כאן יש לנו אתגר. אפשר לאפות את הפריקסה בתנור על טמפ' גבוהה, אך חשוב לפזר מעליהם שמן במריחה!
מה אם אני מתה על טעמים חריפים?
צודקת לחלוטין! תהליכי עיבוד חריף הם מעולים – הוסיפי כחצי כפית צ'ילי יבש או תערובת תבלינים פיקנטית לתערובת.
האם אפשר להכין פריקסה ללא גלוטן?
בהחלט, השתמשו בקמח תפו”א או קמח אורז, ויתכן שתצטרכו לעדכן מעט את המתכון.
מה עלי להגיש לצד הפריקסה?
לא תאמינו, אבל ניתן להגיש את זה עם סלט ירקות טרי או רוטב טחינה, שיהיה גם בריא!
האם אוכל לשפר את המתכון הזה?
הכי בטוח! פשוט תערבבו ונשאל את החברים שלכם מה דעתם על ההשיג. תנו להם לטעום ותבקשו חוות דעת.
עכשיו שימו לב! אתם כנראה לא רוצים לשמור את כל הטוב הזה לעצמכם. שתפו את המתכון הזה עם החברים שלכם ועם כל המשפחה, כדי שגם הם יזכו ליהנות מפריקסה מושלמת ומדהימה בקלות.