מתכון לעוף שלם בתנור עם סילאן שלא תרצו לפספס

מתכון לעוף שלם בתנור עם סילאן

מה אתם עושים כאשר תכננתם לערוך ארוחה מושלמת, והשעה שאבו נראית לכם כמשימה בלתי אפשרית? תבינו, עוף שלם בתנור עם סילאן הוא בדיוק מה שאתם צריכים כדי לשדרג את החוויה הקולינרית שלכם! מדובר במנה שכל אחד אוהב, ממ הילדים הקטנים ועד לסבתא, וכשאתם מכניסים אותה לתנור, כל הבית מתמלא בריחות המדהימים שלה, וכשאתם מוציאים אותה, לא תאמינו כמה היא מתגלה דווקא באור המושלם. אם אתם מחפשים מנה מעלפת, תשכחו מכל מה שלמדתם עד כה – כי הגיע הזמן להפוך למשגעים במטבח! אז פנו מקום על השולחן, כי אתם עומדים ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון: 90 דקות | רמת קושי: בינוני | מנות: 4-6

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 60 דקות
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

עכשיו כשגירינו לכם את התיאבון, נעבור לנושא החומרים. העוף שלם הוא כמובן השחקן המרכזי כאן, אך מה שמסביב עושה כל כך הרבה הבדל. בואו נעבור על כל מה שאנחנו צריכים כדי להכין את המעדן הזה. שימו לב, אני ממליץ להשתמש בעוף בגודל של 1.5-2 ק"ג – זה מדהים ונראה כל כך טוב על השולחן!

  • 1 עוף שלם (1.5-2 ק"ג)
  • 4-5 שיני שום, קצוצות דק
  • 3 כפות סילאן (אין כמו סילאן – הוא פשוט ממכר!)
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ים ופלפל שחור טחון (לפי הטעם)
  • 2-3 גבעולי רוזמרין טרי (או תבלינים אחרים לפי בחירתכם)
  • 2 כוסות ירקות שורש קצוצים (תפוחי אדמה, גזר, קישוא – מה שמתחשק לכם!)

מרכיבים חלופיים

עכשיו, בואו נעבור על כמה גרסאות חלופיות! אם אתם מחפשים מתכון שלנו עם ניחוח יותר בריא, אתם יכולים להשתמש בעוף ללא עור. חובבי הטבעונות יכולים לנסות להכין את המתכון עם טופו במקום העוף. אם השתמשתם בטופו, זכרו להשרות אותו במרינדה של סילאן ושום כדי להעביר את הטעמים.

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להתחיל לעבוד! התהליך פשוט מאוד, ובסופו תופתעו כמה זה מהיר וקל. בואו נצלול לתוך המלאכה!

  1. מחממים את התנור ל180 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את העוף על משטח עבודה ומניחים לו להיכנס לתוך הלבבות שלנו.
  3. מפסלים בעזרת סכין חדה חורים בכל צד של העוף, כך שהשום והסילאן יוכלו לחדור פנימה.
  4. מערבבים בקערה את השום הקצוץ, סילאן, שמן זית ומיץ לימון.
  5. ממלאים את החורים שנעשו בעוף בתערובת, ומורחים גם על העור.
  6. מתבלים במלח ופלפל, ואז מניחים את הרוזמרין בתוך העוף.
  7. מניחים את הירקות בתבנית ואחרי שמניחים את העוף מעליהם.
  8. מוזגים כמות קטנה של מים בתבנית כדי שהעוף ישמור על עסיסיותו.
  9. מכניסים לתנור ואופים במשך שעה.
  10. סוחטים אותו מדי עשר דקות ומוודאים שהטעמים נכנסים פנימה.

בהצלחה! בסופו של תהליך אתם תקבלו מנה שהיא פשוט אגדי, תשלבו אותה עם סלט ירוק מרענן, וכך תוכלו להרגיש את כל הטעמים ביחד.

תוספות ושדרוגים

רוצים להפוך את המנה לעוד יותר משגעת? הנה הצעות לשדרוגים. אפשר להוסיף למלית תערובת של פירות יבשים כמו משמשים ותמרים כדי לתת לעוף טעם מתוק נוסף. כמו כן, אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו כמה פלפל חריף לקערת המרינדה, וזה יהפוך את המנה לעוד יותר טעים!

שאלות ותשובות

איך אני יודע שהעוף מוכן?
אתם יכולים לבדוק את מוכנות העוף על ידי חיתוך בין הרגליים והבטחה שהמיצים זורמים צלולים ולא אדומים.

אפשר להכין את המתכון מראש?
כמובן! ניתן להשרות את העוף במרינדה יום לפני ולהשאיר במקרר כדי שהטעמים יתמזגו יחד.

מה לעשות אם אין לי סילאן?
אם אין לכם סילאן, ניתן להשתמש בדבש עם תוספת של טיפה מים כדי לדלל אותו.

מה לעשות עם השאריות?
שאריות העוף מעולות בסלטים, פשוט קוצצים אותן ומוסיפים לסלט ירקות מרענן.

עוף שלם בתנור מתאים לארוחת חג?
ממש כך! זהו מתכון קלאסי של משפחות לחגיגות, והטעמים לא רואים כמו שום דבר אחר.

עוזר לי להכין לעוף תוספות?
בשמחה! תפוחי אדמה קלויים מושלמים בצמוד לעוף. בנוסף, אוכל לדחוף גם עלי תה רוזמרין לתוך התבשיל.

האם אפשר להכין אותו על גריל?
בהחלט! גריל מוסיף טעמים מעושנים אם אתם לא רוצים לאפות, רק תוודאו שהעוף מבושל היטב.

מה לגבי תיבול לפני איך שאני בוחן?
לגמרי! שחקו בתיבול כמו שאתם אוהבים, זה פשוט מדהים כאשר תיבול אישי גורם לתוצאות טובות יותר.

מה אני יכול להחליף עבור ירקות שורש?
אתם יכולים לשים כל ירק שמעניין אתכם: קישואים, בצל, ותפוחי אדמה מתוקים מעולים בשביל המנה!

מברקים מחזיקים לי את הסילאן הארוך?
משאירים את הסילאן סגור ובמקום קריר ויבש, ככה הוא יישאר רענן לאורך זמן.

ו… כמובן, אני ממליץ שתשתפו את המתכון הזה עם כל החברים שלכם במדיה החברתית! שתפו את האהבה והטעמו את כולם בקסם הזה!