מתכון לעוגת אינגליש קייק פרווה שלא תשכחו!

מתכון לעוגת אינגליש קייק פרווה

אם אי פעם חלמתם על עוגה שתשאיר אתכם עם פה מלא בטעים, שלא תפסיקו ללקק את האצבעות עליה, הגעתם למקום הנכון. עוגת אינגליש קייק פרווה היא בדיוק מה שאתם צריכים – מתכון מדהים, פשוט, ואגדי! אפשר לשדרג אותה בקלות לטעמים שונים, או להפרות את המתכון עם תוספות מגוונות. אפשר רק לדמיין: כמו לטעום מהבריטניה מבלי לצאת מהבית. מיהו לא אוהב את הניחוח המתוק הזה ששוטף אותנו כשעוגה מתפשטת בתנור?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות.
  • זמן אפייה: 50 דקות.
  • רמת קושי: קל.
  • מספיק ל: 10-12 מנות.

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את עוגת אינגליש קייק פרווה בצורה מושלמת, נזדקק למספר רכיבים פשוטים, אך בשילוב המדויק של כל אחד מהם נבטיח שאתם הולכים לעוף על כל ביס.

  • 2 כוסות קמח חיטה
  • 1 כוס סוכר
  • ½ כוס שמן השקדים או שמן קנולה
  • 1 כפית קינמון (למתיקות נוספת)
  • 1 כוס מים
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 שקית אבקת סודה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס פירות יער קפואים (או כל פרי אחר)

המרכיבים הללו מציעים טעמים מגוונים והם מתאימים לשינויים כדי לייצר גרסה דל פחמימות או טבעונית. למשל, אפשר להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס או ממתיק אחר, ולבחור בקמח שקדים במקום קמח חיטה.

שלבי ההכנה

ההכנה של עוגת אינגליש קייק פרווה היא פשוטה ומאפשרת למי שאוהב לקמץ זמן לזכות במתוקים אמיתיים שאין להמעיט בערכם!

  1. חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. לוקחים את קערת המיקסר ומניחים בה את הסוכר והשמן, ומערבבים היטב עד שהתערובת מתערבבת ונעשית רכה.
  3. מוסיפים לתערובת את המים ותמצית הווניל ומערבבים שוב.
  4. בצד אחר, מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה והקינמון.
  5. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה, ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת בצורת לאלכסונית.
  6. בתהליך זה, אתם יכולים להוסיף את פירות היער או את התוספות שתרצו. זה הזמן להשקיע בבחירה שלכם, שכן תוספות הופכות הכל למושלם.
  7. יוצרים תבנית בגובה (נגיד 20 ס"מ על 10 ס"מ) ומשמנים אותה בעזרת שמן.
  8. מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ומשטחים למעלה, כדי שהעוגה תשמור על מבנה מדהים.
  9. מכניסים לתנור ואופים במשך 50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
  10. ממתינים בסבלנות עד שהעוגה מתקררת לפני שחותכים ומשחים אותה.

תוספות או שדרוגים אפשריים

למתכון זה יש המון אפשרויות לשדרוג! תוכלו להוסיף אגוזים קצוצים, שוקולד מריר קצוץ או קוקוס קלוי לקצפת. זה משגע באמת! בכל פעם שתכינו את העוגה הזו, תוכלו להזרים קצת גוון חדש.

שאלות ותשובות

מהו סוד ההצלחה של עוגת אינגליש קייק?
הסוד טמון בהקפדה על שלב האיחוד של המרכיבים – תערובת מושלמת ואווירית היא אשר מבטיחה טוטאל של עוגה נימוחה, משגעת.

האם ניתן להכין את העוגה ללא קמח חיטה?
בהחלט! ניתן להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו”א, וכך להכין גרסה דל פחמימות.

כמה זמן ניתן לשמור את העוגה קפואה?
העוגה תישמר עד כחודשיים במקפיא. רק וודאו לארוז אותה היטב!

האם תהיה לי אפשרות למלא את העוגה במלית?
בהחלט! ניתן לשלב בריבת תותים, אגסים או תמרים כחומר מילוי וליהנות ממעלף!

אילו פירות אני יכול להשתמש?
כל פירות שאתם אוהבים! תותים, פירות יער, בננות או אפילו שוקולד חם.

מדוע חשוב לחכות את זמן ההקרנה של העוגה?
אם תחתכו אותה לפני שהעוגה התקררה, היא תאבד את כל הרכות והאווריריות שלה.

האם ניתן להמיר את השמן בשמנת צמחית?
כמובן! זה יתן לעוגה טעם יותר עשיר ומצוין.

האם עוגה זו מתאימה לרגישים לגלוטן?
כן, אפשר להכין אותה בגרסה ללא גלוטן עם קמח תפו”א.

איזה קומפוטים אני יכול להגיש עם העוגה?
החבר המושלם לעוגה יהיה קומפוט של פירות יער, או אפילו טאפה של רוטב שוקולד!

האם תוכל להמליץ על קישוטים?
זהבה קקאו (קוקוס קלוי, שוקולד מריר קצוץ ועוד) משדרגת אותה למשהו אגדי.

עוגת אינגליש קייק פרווה שלכם מחכה לתפוס את הלבבות של כולם. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים ברשתות החברתיות וליהנות! מהנסיון שלי, כולם תמיד מדברים על כמה היא מושלמת ומעלפת.