מתכון לסלט בורגול מדהים וממכר
קלוש הסיכוי להיתקל במנה שלא תרים לכם את המצב רוח! סלט הבורגול הזה הוא לא רק מרענן אלא גם מושלם. הבורגול, שהעובדה שהוא דשן ובריא לא מתחתרת ממנו, משמש בסיס אידיאלי למגוון טעמים ומרקמים. הוא נשאר אוורירי וקליל, מקסים את החיך ומפיח חיים בכל שולחן. סלט הבורגול שלנו הוא אכן משהו שלא תרצו לפספס. עם מרכיבים כה משגעים כמו ירקות צבעוניים, עשבי תיבול טריים, ותיבול שיכול לשגע את כל הסועדים, הוא מבטיח לעשות לכם חגיגה בצלחת!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי והמנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קליל
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, כשאתם כבר נלהבים, הבה נגיע לרכיבים. יש כאן כמה שמפתיעים, אבל אפשר גם לשדרג בהתאם להעדפות הפרטיות.
- 1 כוס בורגול
- 2 כוסות מים רותחים
- 1 מלפפון גדול, קצוץ
- 1 עגבנייה גדולה, קצוצה
- 1/2 בצל סגול, קצוץ דק
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס נענע קצוצה
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- מלח ו-pepper לפי הטעם
- אופציה: 1 כף סומק לשדרוג טעם
מרכיבים חלופיים
אם אתם מתכננים גרסה טבעונית של הסלט, תוכלו להוסיף קוואקר במקום הבורגול. עבור גרסה ללא גלוטן, התנסו באורז בושל או קינואה. תאמינו לי, התוצאה לא תפסיד!
שלבי ההכנה
ועכשיו, לעניין – כך נכין את הסלט במהלכים פשוטים.
- שמים את הבורגול בקערה גדולה.
- מוסיפים את המים הרותחים ומכסים את הקערה בניילון נצמד או מכסה למשך 15 דקות.
- לאחר שהבורגול סיים להתנפח, פותחים את המכסה ומערבבים כדי לשחרר את הגרגרים.
- חותכים את המלפפון והעגבנייה לקוביות קטנות.
- קוצצים את הבצל, הפטרוזיליה והנענע.
- מעבירים את כל הירקות והעשבי תיבול לקערה עם הבורגול המתנפח.
- בקערה נפרדת, מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, מלח ו-pepper.
- יוצקים את התיבול על הסלט ומערבבים הכל היטב.
- אם אתם אוהבים את זה בעוצמה, הוסיפו סומק, וכך, עשוי בהחלט לצאת אגדי!
- מציינים את הסלט במקרר למשך חצי שעה לפני ההגשה כדי למקסם את הטעמים.
כמה בנוגע לתוספות ולשדרוגים?
אם אתם מחפשים להעשיר את הסלט שלכם, אפשר לשדרגו עם עגבניות מיובשות, פיסטוקים קצוצים או אפילו גבינת פטה. אני ממליץ להוסיף גם גרגירי חומוס או אבוקדו קצוץ. לא לשכוח לשדרג גם עם קמצוץ נוסף של לימון לקיץ רענן. אל תשכחו להפתיע את האורחים עם נשנוש שאי אפשר לעמוד בפניו!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
כן, אפשר להכין את הסלט יום מראש. רק חשוב לשמור אותו היטב בקירור.
מהו סוד הבורגול המוצלח?
המקום קמופיעה הכנת המים הרותחים. זה מקפיץ את הטעמים!
האם אפשר להוסיף חלבונים לסלט?
בהחלט! ניתן להוסיף לקופסה חזה עוף בגריל או טופו לשדרוג החלבון.
האם הסלט מתאים לאירועים גדולים?
מומלץ! קל להכין כמות מרשימה, ותמיד אפשר להתחנן בצלחת.
האם הבורגול בריא?
בוודאי! הוא דל קלוריות, עשיר בחלבון ובסיבים תזונתיים.
האם זה מתכון מסורתי?
כן, סלט הבורגול הוא קלאסיקה ים-תיכונית ובקרב משפחות רבות.
באיזה עונה הכי מומלץ להכין את הסלט?
האביב והקיץ, כשהירקות כל כך רעננים וזמינים.
מה התבלינים הנוספים שהייתם ממליצים?
סומק הוא תוספת נהדרת. איך אפשר לשכוח?
האם אפשר להכין את הסלט עבור קהל צמחוני?
בוודאי! סלט הבורגול טעים גם בלי חלבון, הדגש על ירקות ופתיתים.
האם אפשר להקפיא סלט בורגול?
לא מומלץ. מרקם הבורגול עלול להשתנות בהקפאה.
זה הזמן שלכם לנסות את המתכון שסחף אותנו למקום המושלם! אנחנו רוצים לראות אתכם משתפים את המנה המהממת הזו! שתפו ברשתות החברתיות או שלחו לחברים! מה שאתם לא עושים, אל תשכחו ללקק את האצבעות!