מתכון מדהים לחצילים מטוגנים עם פירורי לחם
כשאני חושב על חצילים מטוגנים עם פירורי לחם, אני נזכר ברגעים בלתי נשכחים מהילדות, כשסבתא שלי הייתה מכינה את המנה הזאת במטבח הביתי שלה. הריחות המשגעים שהיו ממלאים את הבית, המפגש עם המשפחה והחברים סביב השולחן, והעונג שבטעם הממכר – כל אלה הם חלק מהזיכרונות היפים שלי. אז בואו נזרוק את החצילים לתוך השמן, נפרע את הפירורים, ונתחיל את המסע המופלא הזה!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 4
הרכיבים הדרושים
בכדי להכין את מנת החצילים המושלמת, בואו נעבור על המרכיבים שמרכיבים את המנה המעלפת הזו. חצילים הם כוכבי הערב, אבל אנחנו נעשה להם טוויסט עם רכיבים פשוטים שהם זמינים בכל מטבח.
- 2 חצילים בינוניים
- 1 כוס קמח
- 2 ביצים
- 1.5 כוסות פירורי לחם (רצוי פנקו)
- מלח לפי הטעם
- שמן לטיגון (סוג של שמן זית או שמן קנולה)
- קמצוץ של כמון וכוסברה, לטוויסט טעים
אם אתם מחפשים גרסה בריאה יותר, אפשר גם לאפות את החצילים במקום לטגן. זה עדיין יהיה טעים, אבל לא יהיה את אותו טעם הפריך של הטיגון. ואם אתם צמחונים או טבעונים, פשוט תחליפו את הביצים במעט חלב קוקוס או מים עם חצי כף של פשתן טחון ואפשר להרגיש את הטעם האגדי הזה גם בלי החלבון.
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל הרכיבים, הגיע הזמן להתחיל בהכנה! פעולה אחרי פעולה, בלי לשכוח את כל הרגשות והכיף שבבישול.
- חותכים את החצילים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
- נשיב את פרוסות החצילים במעט מלח, לנפץ את המרירות. (נותנים להם להתיישב סביב 15 דקות).
- שוטפים את המלח ומייבשים היטב את החצילים בעזרת מגבת נייר.
- מניחים את קמח בקערה אחת, ביצים בקערה שנייה ופירורי לחם בקערה שלישית.
- לטבול כל פרוסת חציל בקמח, אח"כ בביצים ולאחר מכן בפירורי הלחם.
- מחממים שמן במחבת על חום גבוה.
- מטגנים את החצילים במשך 3-4 דקות מכל צד, עד שהם משגעים ושחומים.
- מעבירים את החצילים המטוגנים לנייר סופג כדי לספוג את עודפי השמן.
- מניחים את החצילים המוכנים על צלחת ומפזרים מעל קמצוץ של מלח.
- מגישים חם ונהנים מהטעמים המדהימים!
אין ספק שהחצילים האלו יגרמו לכל אחד ללקק את האצבעות! כשהם יוצאים מהטיגון, הם נראים כל כך מפרכים ונפלאים. רק תדמיינו את המצב – אתם לוקחים ביס מהחציל המטוגן והוא פשוט נמס בפה. מי יכול לעמוד בפני ריח כזה?
תוספות ושדרוגים
כדי שהמנה תהיה אפילו יותר משגעת, אתם יכולים לנסות לשדרג אותה בהרבה דרכים. הוספת גבינת פטה מעל תיתן למנה זוו טוויסט מלוח ומעבר.
עוד רעיון משוגע הוא להוסיף לתערובת פירורי הלחם תבלינים כמו פפריקה מעושנת או אף גבינת פרמזן גרוסה – כל שינוי כזה יוסיף עומק ובעיקר טעם אגדי.
אם אתם אוהבים חריף, למה שלא תוסיפו מעט צ'ילי קצוץ לתערובת הביצים? זה יכול להעניק טעם מרענן.
ולסיום, שימו לב שלא להתעכב על המנה – היא תעלם במהירות! ניתן להגיש לצד סלט ירקות טריים או יוגורט עשיר, אבל אני ממליץ לאכול אותה כפי שהיא, כי אין כמו החציל המטוגן עצמו.
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם החצילים מוכנים?
כשהחצילים קיבלו צבע שחום וזהוב, זה סימן שהם מוכנים! תוכלו גם לנסות לדחוף עם מזלג.
האם אפשר להכין את החצילים מראש?
כן, אפשר להכין את החצילים, לטגן ולשמור במקרר. לפני ההגשה ניתן לחמם אותם בתנור שוב.
מה עושים אם החצילים מרירים?
פשוט נוזלים את המלח לפני הטיגון. המלח לא רק מביא טענה אלא גם מפחית מרירות.
מה עושים אם יש לי חצי כוס פירורי לחם?
יש לכם עדיף יותר, תוסיפו עוד מעט קמח או אפילו שיבולת שועל טחונה כדי להסתדר.
האם אפשר להשתמש בחצילים אחרים?
בוודאי! אפשר להשתמש גם בחצילים קטנים ואפילו בחצילים סגולים.
איך מאחסנים חצילים מטוגנים ליום המחרת?
הניחו במיכל אטום במקרר. חצי שעה בתנור ניתן להחזיר אותם לעניין.
האם אפשר להכין אותם אפויים?
בהחלט! יש להשאיר אותם באותה תערובת וטמב ביחד עם שמן זית ולאפות על טמפרטורה גבוהה 200 מעלות צפוניות.
מה אני עושה אם אין לי פירורי לחם?
נשמע כמו שאלה מצוינת! אפשר לטחון עדינים פנקייק יבש או אפילו קוואקר קודם.
איך להוסיף תבלינים לתערוכה?
מאוד פשוט! פשוט לערבב את התבלינים בפירורי הלחם לפני שמטגנים את החצילים.
האם זה מתאים לילדים?
אולי לא כולם אוהבים חצילים, אבל החצילים המטוגנים טעימים בטירוף. אם יש ספק – כדאי לנסות!
אני מקווה שתהיה לכם חוויה מדהימה עם המתכון המופלא הזה. שתפו אותו עם חברים, להפיץ את המאה ה-21 של החצילים המטוגנים! אתם לא תצטערו!