מרק עוף עם ירקות בטעם שכולם אוהבים

מתכון מרק עוף עם ירקות

יש משהו שמלכד בתשוקה למרק עוף – הרגעים בהם אנחנו מתכנסים סביב שולחן אוכל, מחכים ברעב לתבשיל המעלף, ממתינים שהחום יעלה ויתמזג בטעמים המושלמים. מרק עוף, אוכל נוחות, הוא לא רק מזון, אלא חווית חיים שמתחילה באווירה החמימה ונגמרת עם ליקוק האצבעות. זהו מתכון שנחוץ עבור כל חורף, למשפחה כולה או סתם כשיש לנו צורך במעט אהבה מהמטבח. בואו נצלול לעולם הזה של טעמים משגעים, ונכין יחד את המרק המושלם!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 1.5 שעות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המרק המדהים הזה, ריכזנו עבורכם את הרכיבים המושלמים שמבטיחים טעמים נפלאים וארומה משגעת. במהלך ההכנה, תוכלו לשחק עם האופציות השונות ולהשתמש ברכיבים שאתם הכי אוהבים!

  • 1 עוף שלם במשקל 1.5 ק"ג (או 4-6 נתחים)
  • 3 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים
  • 2 קישואים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 בצל קלוף ומקולף לחצי
  • 3 שיני שום קלופות
  • 4 עלי סלרי חתוכים
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • כפית טימין יבש (או רוזמרין)
  • 2 ליטר מים

מרכיבים חלופיים

אפשר לשדרג את המרק הזה עם ירקות נוספים כמו ברוקולי או פטריות. אם אתם אוהבים אדמה, שורשים כמו סלרי או גזר יוסיפו טעמים עמוקים יותר. ואם בא לכם לשדרג לגרסה טבעונית, אפשר להמיר את העוף בצמחי מרק כמו פטריות, ולהשתמש במים עם תמצית ירקות.

שלבי ההכנה

עכשיו כשהמרכיבים מונחים לפנינו, אפשר להתחיל את הקסם במטבח:

  1. מניחים את העוף בסיר גדול וממלאים במים.
  2. מכניסים את הבצל, השום ועלי הסלרי לסיר.
  3. מבשלים על חום גבוה עד שהמים רותחים.
  4. ברגע שהמים רותחים, מנמיכים את הלהבה ומסננים את הקצף שעל פני השטח.
  5. מוסיפים את הגזר, הקישוא ותפוחי האדמה לסיר.
  6. נח לחופן טימין, מלח ופלפל שחור.
  7. סוגרים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך שעה וחצי.
  8. לפי הטעם, ניתן להוסיף עוד מלח ופלפל.
  9. בהגשה, מוסיפים כף של פטרוזיליה קצוצה מעל.

שדרוגים ותוספות אפשריות

כדי להפוך את המרק הזה לאגדי עוד יותר, נוכל לשקול להוסיף מעט סולת למרק – זה יוסיף לו מרקם נעים. אם אתם אוהבים חריף, נסו להוסיף פלפל חריף קצוץ טרי, או אפילו קצת כמון שיביא טעם מזרחי למהדורה הביתית שלכם. עוד אפשרות היא טחינת מרק מהיר עם בלנדר ידני כדי ליצור מרק סמיך ונפלא. תוספת של פיצה על לחם כפרי ליד, בהחלט תעשה את העבודה!

שאלות ותשובות

איזה סוג עוף כדאי לבחור?
שלום לכם! אני ממליץ על עוף שלם מחנות אורגנית, ככה יהיה לנו מרק עשיר יותר בטעמים.

האם אפשר להשתמש בתבלינים טריים?
בהחלט! תיבול עם תבלינים טריים כמו רוזמרין או טימין יוסיף המון!

יש דרך להחסוך בזמן הבישול?
אם אתם ממהרים, ניתן לבשל את העוף במכשיר לחץ, ואז זמן הבישול מתקצר מאוד לכחצי שעה.

אפשר להכין מנה רגילה ללא בצל?
בוודאי! פשוט תוותרו עליו, ופשוט שימו ירקות נוספים במקום.

מה עושים אם אין לי קישואים בבית?
אפשר להחליף את הקישוא בברוקולי או בפלפל ירוק והמרק יהיה בריא, מרענן ומושלם.

איך אני יודע אם המרק מוכן?
כל מה שאתם צריכים לבדוק זה שחתיכות העוף מתנתקות בקלות מהעצם והירקות רכים ונעימים למגע!

מה אפשר להוסיף כדי להוסיף קראנצ'יות?
שדרגו את המנה עם קוביות לחם קלוי מצדדים – זה תוספת אידיאלית!

לכמה זמן שומר המרק במקרר?
אם הסיר נשמר בסביבה סגורה, הוא יכול להחזיק מעמד עד 4 ימים במקרר.

מותר להקפיא את המרק?
בהחלט, אם תכננתם מראש, הקפיאו מנות ובכך תשמרו את הטעמים לשעת חירום!

אפשר לצרף מרכיבים נוספים כמו שעועית או אזוקי?
בוודאי! ככל שתוסיפו יותר ירקות, כך יהיה מעניין יותר.

לסיום, הגיע הזמן לאכול את המרק המדהים שהכנתם. אני מקווה שהמתכון הזה נתן לכם השראה ואולי הגעתם איתו למקום חמים ומשפחתית. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ואפילו לתת להם הזדמנות לנסות וליצור בבית!