מרק עדשים ירוקות ותפוחי אדמה להנאה מושלמת

מרק עדשים ירוקות ותפוחי אדמה – חווית טעמים עוצמתית

כאשר אנו חושבים על ימים סגריריים, מה שעולה לנו לראש הוא מרק עשיר, חם ומנחם. התארתם פעם ימי חורף קרים, כשאתם יושבים ליד הקמין עם כוס מרק חם ביד? המרק הזה יהיה בהחלט הבחירה המושלמת! הוא פוגע בול במקום הנכון – מתכון שמספק חום, נוחות ותוצרת בריאה! את מרק העדשים הירוקות הזה הכנתי מסתבר לא רק כמנה עסיסית אלא גם כתוספת לכל סעודה משפחתית, משגע אל התאבון! אפשר להרגיש את הטעמים של כל מרכיב כשהמרק מתבשל לאט לאט בסיר ואנחנו מחכים לתוצאה המעלפת.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מגישים: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

מרכיבי המרק הזה הם פשוטים אך עם זאת יוצרים טעמים פנטסטיים. השילוב בין העדשים לתפוחי האדמה הוא אגדי, ואם תוסיפו גם קצת עשבי תיבול, תקבלו מנה מדהימה שאפשר ללקק את האצבעות אחריה.

  • 250 גרם עדשים ירוקות (כוס ושתיים)
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וקוצצים לקוביות
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 שיניים של שום, קצוצות
  • 4 כוסות מים או ציר ירקות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • קמצוץ כמון (לא חובה, אך בהחלט מומלץ!)
  • כוס עלי פטרוזיליה קצוצים (לתיבול)

מעניין לדעת שעדשים הן מקור מצוין לחלבון צמחי ובעלות ערך תזונתי גבוה. הם עשירים בסיבים תזונתיים ואחראים לעזור למערכת העיכול שלנו. אז, במקום לחשוב על דברים טפלים, תחשבו על הבריאות שלכם!

שלבי ההכנה

מרגע שמתחילים בהכנה יש כאן התרגשות שמלווה אותנו. במתכון זה נתחיל לגלות את הדרך אל המרק המושלם.

  1. מחממים שמן זית בסיר על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך ושקוף.
  3. מוסיפים את הגזר והשום ומבשלים במשך 3-4 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את תפוחי האדמה הקצוצים ומערבבים היטב.
  5. עכשיו הגיע הזמן להוסיף את העדשים ואחר כך את המים או ציר הירקות.
  6. מתבלים במלח, פלפל ושימון ולא לשכוח את הכמון אם רוצים.
  7. מבשלים על חום נמוך במשך 40 דקות, עד שהעדשים ותפוחי האדמה רכים.
  8. מגיע השלב של טחינת המרק עם בלנדר רגיל או בלנדר מוט לקבלת מרקם נימוח ואוורירי.
  9. מוסיפים את עלי הפטרוזיליה לשדרוג מרהיב וטעם מרענן.
  10. מגישים חם עם לחם טרי או קרוטונים בצד.

השלבים פשוטים ומובילים לתוצאה משגעת! אין דבר יותר משמח מלראות את המשפחה מתענגת על מנה שהכנתם במו ידיכם.

שדרוגים ותוספות למרק

במיוחד במרקים, תמיד אפשר להוסיף קצת טאצ' אישי, להרים את המנה לשלבים מדהימים אחרים! אפשרות אחת היא להוסיף קוביות קישוא או אפונה למרק לקבלת מתכון הרבה יותר צבעוני.

גם תוספת קצת של שמנת חמוצה או גבינת פטה בגרסה קלה עלולה לשדרג את המנה בכמה רמות. נסו לשלב גם אגוזי קשיו קלויים למעלה למעין קראנץ' שידגיש את המרקם.

במרקים, אשמח גם להמליץ לשלב קוביות טופו לטבעונים או אגוזים קלויים על מנת להוסיף פריכות ואפילו חלב קוקוס להוספת מתיקות.

שאלות ותשובות

מה הסוד שיביא למרק בטעם מיוחד?

שילוב המידות בין העדשים לעשבי התיבול. את הכמון לדוגמה, אני ממליצה לשים בתחילת התהליך כדי שהטעמים יספגו היטב.

מה עוד אפשר להוסיף למרק לפני שמטחים אותו?

אפשר להוסיף עוד ירקות כגון קישוא, דלעת או אפילו פטריות ליבנות גובה בטעמים.

עבור כמה זמן אפשר לשמור את המרק במקרר?

מרק עדשים בהחלט יכול להחזיק מעמד 3-4 ימים אם שומרים אותו בכלי סגור היטב.

האם ניתן להקפיא את המרק?

כן! מרק עדשים הוא נהדר להקפאה. פשוט הקפיאו אותו בשקית עמידה והפכו אותו לממרח מוחצן.

איך ניתן להגיש את המרק?

אני ממליצה להגיש את המרק עם קוביות לחם קלוי או קרוטונים. זה מוסיף ממש פאן!

מהי הגשה מיוחדת למרק הזה?

הניחו את המרק בכלי חרס, פזרו עליו פטרוזיליה קצוצה, חתיכות גבינת פטה ופרוסות רצועות טף לחוויה מושלמת!

כמה זמן לוקח להכין את המרק?

ההכנה והבישול ידרשו ממכם סך של 70 דקות, אך זה כל כך שווה את זה!

מה צריך לשים לב כשמבשלים את המרק?

חשוב לערבב מדי פעם כדי למנוע הידבקות של העדשים לתחתית הסיר.

האם יש גרסה טבעונית למרק?

בהחלט! פשוט הוציאו את כל מוצרי החלב והשתמשו במסמכים כמו חלב קוקוס במקומם.

האם אפשר להבליט את הטעמים יותר?

בהחלט! הוספת כמה טיפות של מיץ לימון עם ההגשה יכולה לתת אפקט מרענן במיוחד.

לסיום, אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים ברשתות החברתיות! זה לא רק מתכון – זה רגש, זכרונות, טעמים מרהיבים ואהבה אחת גדולה!