מרק ירקות עם עדשים כתומות שיביא טעמים נפלאים

מתכון למרק ירקות עם עדשים כתומות

לפעמים, כל מה שדרוש לנו הוא כוס מרק חם, מרגיע ומלא בטעמים. מרק ירקות עם עדשים כתומות הוא בדיוק מה שאנחנו צריכים כשקר בחוץ או כשמורגש צורך באוכל מנחם. מדובר במנה שמביאה עימה רעננות, בריאות ואפילו שמחה. במתכון הזה נייצר יחד מרק שלא רק שהטעמים שלו מדהימים, אלא שהוא גם ממכר ונשאר על הלהבה עד שכולם מסביב מסיימים את הצלחת. המשגיאות הצבעוניות של הירקות עם הטעמים המיוחדים של העדשים עושה מכל ביס חוויה משגעת ומעלפת!

זמן הכנה

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

המרכיבים הדרושים

כשהכנה מתחילה, קל לגלות שברשימה הזו יש הרבה דברים אפשריים להחליף ולהתאים את המנה לטעמים האישיים של כל אחד ואחת מאיתנו. אתם תגלו שמדובר בתמהיל מושלם של ירקות בריאים שהופכים את המרק לאגדי!

  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 2 גזר בינוני קלוף וקצוץ
  • 2 תפו”א קלופים וקצוצים
  • 1 קישוא קצוץ
  • 1 סלרי (אם יש לכם – מוסיף טעם מושלם) קצוץ
  • 200 גרם עדשים כתומות (לא דורשות השריה)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 ליטר מים רותחים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה קצוצה לקישוט (אופציונלי)

מעל לכל מרק זה, ניתן לשדרגו עם תוספות כמו חומוס מבושל, טחינה או אפילו קוביות טופו. כל תוספת מוסיפה טעמים שמקפיצים את המנה עוד יותר!

שלבי ההכנה

בשלב הזה הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל בייצור המומחיות שלנו. כל שלב יוצר את הטעמים והארומות שיביאו אותנו להצלחה!

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
  3. מתבלים עם מעט מלח ופלפל ולתבל פירותי.
  4. מוסיפים את הגזר ואלו שטסו להפוך צבעים לעוד 5 דקות נוספות.
  5. נוסיף את התפו”א והקישוא, נערבב היטב.
  6. נשים את העדשים הכתומות ונספוג את הגזרים והטעמים הנפלאים.
  7. יוצקים את המים הרותחים על הירקות והעדשים, מביאים לרתיחה.
  8. מבשלים על להבה נמוכה במשך 25-30 דקות עד שהעדשים רכות.
  9. אפשר לערבב בעזרת מקציף (אם רוצים מרקם חלק יותר).
  10. מתבלים שוב אם צריך ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

כשהמרק שלנו מוכן, נבחין שהתמזגו להם הטעמים וכל כף מרק תשלח אותנו לחיבוק חם של חיים. משגע, נכון?

שדרוגים ותוספות

כדי להפוך את המרק למעלף אתם יכולים לנסות להוסיף גם:

  • קוביות נבטים או ברוקולי steamed.
  • פרוסות פנקוק עם כמה כפות טחינה.
  • נגיעות של כמון או פפריקה מעושנת לקבלת ניחוחות מיוחדים.

תמיד ניתן לשנות את מאזן הירקות לפי מה שיש בבית, אז אל תהססו להפעיל את הדמיון!

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את המרק ללא ירקות מסוימים?

בהחלט! אתם יכולים להחליף ירקות שכתובים במתכון עם כל ירק שאוהבים, או באמצעות ירקות עונתיים שזמינים.

האם אפשר להכין את המרק מראש?

בהחלט! המרק יישמור על טעמיו וימשיך להיות מורגש גם אם תכינו אותו יום או יומיים לפני.

האם אפשר להקפיא את המרק?

כן! המרק סופר מתאים להקפאה. רק שימו לב להניח לו להתקרר לגמרי לפני שאתם מכניסים אותו למיכלים מתאימים.

האם יש אפשרות להפוך את המנה לטבעונית?

במרק הזה כל מה שצריך זה להוציא את הבשר, זה מדהים גם כך – טבעונים ייהנו באותה מידה!

כמה זמן צריך לבשל את העדשים?

העדשים הכתומות מבושלות די מהר, ולכן לא צריך לבשל יותר מ-30 דקות.

אפשר להכין את זה כמנה קרה?

בוודאי! במידה ואתם אוהבים מרק קר, תוכלו לקחת את המרק ולהכניס אותו למקרר לקרור.

מה עם משקאות שיתאימו למרק?

שתייה כמו מיץ תפוזים או כך טה עשוי להיות מושלם, מי שמעדיף משהו חם יוכל לשתות תה צמחים.

האם ניתן להוסיף עוד חלבון למנה?

כמובן! חומוס מבושל או קוביות טופו עשויים להוסיף שדרוג מדליק.

האם יש אפשרות להכין את המרק בפלאנצ'ה?

כן, קחו בחשבון שמשתנה מעט זמן הבישול, ודאגו לחום המתאים כדי שהמרק לא יישרף.

כמה סלטים מתאימים למרק?

סלט כרוב סיני עם רוטב סויה ודגנים סופר מוסיף לחוויה הקולינרית עם המרק!

אם נהניתם מהמרק המדהים הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות! תיהנו ממנו, כי הוא אפשרי, פשוט והכי טעים שיש!