מרק ירקות עם עדשים ירוקות
נהדר, חורף הגיע! אז מה יותר טוב ממרק ירקות עם עדשים ירוקות שמחמם את הלב וממלא את הבטן? מתכון זה הוא לא רק משביע, אלא גם פשוט להכנה. זו מנה שהופכת כל יום קר לסוג של חגיגה. כל ביס הוא כמו חיבוק חם בתור מסיבת בטן חורפית. גם אם אתם לא חובבי מרקים במיוחד, תופתעו כמה זה מדהים, פשוט, וממש ממכר!
זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: מספיק ל-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי שהמרק הזה יהיה פשוט מושלם, חשוב להשתמש ברכיבים איכותיים. במתכון זה נשתמש בחומרי גלם מהשוק, שכוללים ירקות טריים ועדשים ירוקות מלאות בערכים תזונתיים:
- 1 כוס עדשים ירוקות, שטופות היטב
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 גזרים בינוניים, קלופים וקצוצים
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וקצוצים
- 2 קישואים, קצוצים
- 2 צנוניות, קצוצות (אופציה להוסיף טיפה חריצות)
- 4 כוסות מים או ציר ירקות
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- כפית כמון (אופציונלי, למי שאוהב טעמים מתובלים)
- רבע כוס פטרוזיליה קצוצה לקישוט
- לימון פרוס להגשה (אופציה עוד יותר מטורפת!)
שלבי ההכנה
מרכיבים מסודרים, עכשיו הגיע הזמן להתחיל את ההכנה. פה מתחיל הכיף האמיתי!
- בסיר גדול, מחממים את שמן הזית על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את הגזרים וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.
- כשהגזר מתרכך קלות, מוסיפים את תפוחי האדמה והקישואים.
- מטגנים יחד למשך חמש דקות נוספות.
- שמים את עדשים הירוקות בסיר ומערבבים היטב.
- מוסיפים 4 כוסות מים או ציר ירקות, והכמון אם בחרתם להוסיף.
- מבשלים על חום נמוך במשך 30-40 דקות עד שהעדשים רכות.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים קלות.
- כשהמרק מוכן, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומוסיפים פרוסות לימון להגשה.
המרכיבים החלופיים
כמובן שאם יש לכם מגבלות תזונתיות, אפשר לשדרג את המתכון בקלות! בטח תתעניינו במה כדאי להוסיף או לשדרג:
- אפשר להשתמש בעדשים שחורות כדי לשנות את המרקם והטעם.
- כמו כן, לא חייבים לשים תפוחי אדמה – אפשר לשים קישואים יותר.
- אם אתם טבעונים, פשוט המירו את הציר מים במים בלבד – המרק עדיין יהיה מדהים!
שדרוגים ותוספות למרק
כמו שהצגנו לכם עד כה, יש לא מעט דרכים להפוך את המתכון הזה לאגדי ומיוחד. כך תעשו זאת:
אילו תוספות אפשר להוסיף למרק?
- אם אתם אוהבים חלבונים, אפשר להוסיף קוביות טופו למרק.
- כמו כן, אפשר לשדרגו בתבלינים מיוחדים כמו פפריקה מתוקה.
- וסתם אף פעם לא מתווכחים עם צ'ילי – תוספת שתוסיף טעם מטריף!
שאלות ותשובות
האם אני יכול להחליף את העדשים?
כמובן! אפשר להשתמש בעדשים אדומות, הן יתבשלו מהר יותר ויתנו מרקם שונה.
האם אפשר לשמר את המרק?
כמובן! המרק הזה מחזיק במקרר עד חמישה ימים. אל תהססו להקפיא אותו, ככה תוכלו ליהנות ממנו גם בחורפים הבאים.
האם יש אפשרות לגרסה פיקנטית?
אין בעיה! הוסיפו רוטב סריראצ'ה או מעט פפריקה חריפה לסיר.
אפשר להכין את זה בתור סופר סופר?
בהחלט! אפשר לפזר את המרק עם קונסיסטנטיות יותר חלקה על ידי חימום של חומרי המרק במעבד מזון עד שיגיעו למרקם אהוב.
מה הטעם אם נשב את המרק ממש?
ממש! גם בזה מדובר במלח, גם תיבול עם כוסברה.
אי אפשר לשים זאת ב-4 כוסות מים?
כמובן. אם אתם אוהבים תפוסה נוזלית, הוסיפו עוד כוס או שתיים.
האם אפשר לשים תבלינים מקומיים?
בהחלט! תבלינים כמו חוויאג' יתאימו על מנת להוסיף לסגנון המקומי.
מה להגיד על כמות הקרמיקה?
המרק הזה נהדר עם טוסטים – על אחת כמה וכמה כזאת מלאה בשום ורוטב!
מה בריא במרק הזה?
המרק ממלא בוויטמינים ומינרלים, והעדשים מצוינות מצד תזונתיות עם חלבון גבוה.
האם אפשר להכין את המרק בבוקר ולאכול בצהריים?
כן! המרק משתבח בטעמו לאחר עמידה של מספר שעות במקרר.
בסיום, אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם כל החברים והמשפחה. כולם צריכים לדעת על הקסם של המרק הזה!