מה אפשר לעשות עם קוטג' מקולקל?
אנחנו יודעים שהקוטג' הוא מהמאכלים הפופולריים והאהובים בארץ. זהו מזון שמקיף אותנו בכל כך הרבה רגעים – על גבי פרוסת לחם, כחלק מסלט חורפי, או אינטגרלי במתכונים רבים אחרים. אבל מה קורה כשגילינו שסוף סוף החלטנו לקנות קוטג', ויום לאחר מכן הוא מתגלה כמקולקל? אל תתייאשו! אנחנו כאן כדי להראות לכם איך להפוך את הסיטואציה הפחות טובה הזאת להזדמנות לאוכל חסכוני, מקורי ומעלף! אה, ומתובל בהומור כמובן.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אז לפני שקופצים למעשי, בואו נדבר על מה נצטרך כדי להכין את המנות המדהימות האלה שנוכל להביא לסעודה הבאה שלנו. קחו בחשבון שמדובר ברכיבים בסיסיים מאוד, שיכולים להיות זמינים כמעט בכל בית ישראלי.
- 250 גרם קוטג' מקולקל (לא דואגים, זה שבמקרה לקס מקולקל, לא כמו דאמריאן)
- 2 ביצים
- 100 גרם קמח לבן או קמח תפו”א עבור אופציה ללא גלוטן
- 100 גרם גבינה קשה או מוצרלה (אם בא לכם להפוך את זה לאגדי)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית שטוחה כמון (קצת שדרוג לחיך)
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה (אם רוצים צבעוניות)
- שמן זית לטיגון (כי הכול טעים יותר כשיש שמן זית)
רכיבים חלופיים
אם אתם שומרים על תפריט טבעוני, אתם יכולים להמיר את הביצים במחית טופו – החבר החדש שלכם במטבח. תוכלו גם לשדרג את המתכון הזה ברוטב שאפשר להכין מקוקוס, שמתפרנס מצמחים. ומי שאוהב חריף, יוכל להוסיף פלפל חריף קצוץ בשמחה!
שלבי ההכנה
אוקי, בואו נעבור לשלבי ההכנה – זה החלק שאנחנו באמת מחכים לו! כאן נלמד איך להפוך את הקוטג' המקולקל לאוכל מענג שמחייב להילחם על כל ביס!
- נכניס את הקוטג' הבעייתי לקערה ונהפוך אותו על פניו.
- נוסיף בעירבוב את הביצים, הקמח והמלח עד שהתערובת מתמזגת.
- נחתוך את גבינת המוצרלה לקוביות ונוסיף אותן לתערובת.
- נערבב היטב עד שהכל מתאחד, ולא יישאר קוטג' בנפרד (מישהו אמר "פרסומת מצחיקה"?)
- נחמם שמן זית במחבת על חום בינוני.
- נפזר עם כף מהתערובת במחבת ונחכה עד שהיא מקבלת צבע זהוב (בערך 3-4 דקות).
- מהצד השני, נחכה לסוף לשחום את האוכל!
- נוציא את הקציצות ונניח אותן על צלחת עם נייר סופג.
- נאכל עם סלט רענן, וזהו! אנחנו מוכנים לזלול!
והנה, בעזרת כמה שלבים פשוטים ועם הרבה אהבה (וכמובן שהבשר לא הושג במהלך פעולת השמירה), הצלחנו להפוך את האוכל המקולקל לאוכל שתרצו לשתף עם כולם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אפשר להוסיף לתערובת כמויות קטנות של ירקות קצוצים כמו קישואים, גזר או פטריות כדי להפוך את הקציצות ליותר טעימות ומזינות. ניתן גם ליצור רוטב עגבניות רענן שילווה את המנה, וזה תמיד תוספת חכמה!
שאלות ותשובות
מה לעשות אם הקוטג' לא נעים לאכילה? במקרה כזה, כדאי לזרוק אותו לפח. זה לא בריא להכין עם חומר מקולקל.
איך יודעים שהקוטג' מקולקל? אם הוא מרגיש דביק, מסריח או יש חריצים על פניו – זה סימן לא טוב!
האם אפשר להכין את המתכון גם עם קוטג' טרי? בהחלט! קוטג' טרי יספק טעם הרבה יותר טוב.
אפשר להכין את הקציצות בתנור? כן! אם תרצו, תוכלו לשים את הקציצות בתבנית ולמעוך את השכבת השמן.
האם ניתן להקפיא את הקציצות? כן, הן ישמרו על טעמה המושלם גם אחרי הקפאה – רק תחממו אותם שוב בתנור לפני ההגשה!
איזה סלט הכי מומלץ להוסיף? סלט ירקות רענן עם לימון ואוליו הפכתי את המנה למושלמת.
מה אם אין לי קמח בבית? אפשר להמיר אותו בשיבולת שועל או לשים פחות ולשבור את התערובת כמו שמים מהחיים.
האם מדובר באוכל בריא? מאכל זה יחסית בריא, ובפרט אם נוסיף ירקות בתוספת.
לא אוהבים את הכמון, מה ניתן לעשות? אפשר לשים פפריקה חריפה או לבטל את התבלינים לחלוטין!
מה אם רוצים שהקציצות יהיו חריפות? להוסיף פלפל חריף קצוץ יהיה פתרון מושלם.
עכשיו, כשאתם יודעים בדיוק מה לעשות עם קוטג' מקולקל, רק נשאר לכם לשתף את המתכון עם חברים ומשפחה ברשתות החברתיות, שתהיה כאן סיפוק הזמן הבא. אל תשכחו על הדרך לחייך ולהתפלק על כל הממהרים להתפעל מהיכולות שלכם במטבח!