איך עובדים עם בצק סוכר
טכנית, אנחנו מדברים על חומר שמעורר סקרנות ויצירתיות כאחד. בצק סוכר, אם לא הכרתם אותו עד כה, הוא החומר שמשדרג באופן מיידי את המראה של עוגות, קינוחים ועיצובים למינהם להיות פשוט… *מעלפים*! אם אי פעם מישהו אמר לכם "תוך שנייה אני אקשט את העוגה שלך כמו פיית סוכר קסומה", בטוח שהוא התכוון לבצק סוכר. הוא מדהים, ממכר ולעיתים אפילו נראה כל כך מושלם שממש קשה להאמין שזה לא חתיכת כוכב זוהר מהחלל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- המינון: כ-500 גרם של בצק סוכר
הרכיבים הדרושים
כעת, בואו ניכנס לתוך עולם החומרים שצריך כדי לעצב את המופת הקולינרי שלכם. בצק סוכר טוב הוא כמו שחקן קולנוע טוב — לא יכול לעשות את העבודה בלעדיו. בשום פנים ואופן! אז, מה אנחנו צריכים? הנה הרשימה:
- 400 גרם של סוכר אבקה, זה הכוכב הראשי.
- 50 גרם של דקסטרוזה (סוכר מתוק נוסף) – הוא מוסיף מתיקות ונפח.
- 7 גרם של ג'לטין – זה מה שנותן לבצק סוכר את האלסטיות שלו.
- 30 מ"ל מים – לחיים וכדי לרכך.
- 1 כפית של צבע מאכל (כל צבע שתרצו) – כי מדובר באגדי.
- 1 כף של גלוקוז – כמו דבק לאהבה שלכם לעוגות!
- מעט אבקת סוכר לעבודה על המשטח – שנשמור על מראה "לא דביק".
שלבי ההכנה
בואו נצא למסע היצירה שלנו. כל שלב הוא כמו תחנה בתחנת רכבת של קונדיטוריה!
- נמיסים דקסטרוזה וג'לטין בתוספת המים בסיר קטן על חום נמוך.
- ברגע שהחומרים מתמוססים לחלוטין, נוסיף את הגלוקוז ונטגן ערבוב עד שהחומרים רכים.
- מעבירים את התערובת לקערה גדולה, מוסיפים את סוכר האבקה בהדרגה תוך ערבוב מתמיד.
- מוסיפים את הצבע המאכל ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת לכל צבע אחיד.
- לוש את הבצק בידיים עד שהמרקם חלק ונעים.
- אם הבצק דביק מדי, מוסיפים אבקת סוכר בקמצוץ עד למרקם הרצוי.
- עטפו את הבצק בניילון נצמד והניחו במקרר למשך כשעה.
- הוציאו את הבצק ותחזרו למלאכת היצירה! לדקאות אותו או ליצור ממנו צורות כיד הדמיון.
כמובן, תמיד אפשר לשדרג את בצק הסוכר שלנו. רגע אחרי שניצור אותו, אפשר להכין איתו כל מיני עיצובים מדליקים! בצק סוכר הוא כמו בגד – ניתן לתפור אותו כל מה שרוצים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, בואו נדבר על כמה אפשרויות שדרוג שיכולות להפוך את הבצק שלכם לייחודי!
- הוספת ניחוחות – לערבב עם תמציות כמו תמציות וניל, שקדים או אפילו תפוזים.
- למראה נוצץ – ניתן להוסיף אבקת נצנצים אכלים לבצק לעבודתו או לפסליו.
- יצירת שכבות צבע – אפשר לערבב צבעים שונים לתוצאה משגעת.
- יש המוסיפים מרגרינה כדי לרכך את הבצק עוד יותר.
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הבצק מוכן? אם הוא חלק, אלסטי ונעים למגע, זה סימן טוב!
האם ניתן להקפיא את בצק הסוכר? בהחלט, אתם יכולים לשמור אותו בקופסה א airtight במקפיא למשך כמה חודשים.
אם אני רוצה שטח עבודה צמוד שיישאר עם בצק סוכר, מה כדאי לשים? מומלץ להשתמש באבקת סוכר כי היא עוזרת למנוע הידבקות.
האם יש אפשרות להשתמש בבצק סוכר עבור קינוחים לא פרווה? בהחלט, תוכלו להשתמש בחומרים טבעיים נוספים כמו קרם קוקוס.
איך ניתן להבריק את הבצק אחרי שהכנו אותו? אפשר להשתמש בספריי שימור או במעט סירופ סוכר.
כיצד ניתן לתקן בצק סוכר שיבש? אם הבצק יבש, אפשר להוסיף מעט מים וללוש אותו חזרה.
אני לא אוהב מתוק, האם אפשר להכין בצק סוכר פחות מתוק? ניתן להוסיף פחות סוכר אבקה, או לשלב עם חומרי טעם שהיכן קיימת מינון מתוק יותר.
איך לגרום לבצק סוכר להחזיק מעמד לאורך זמן? שמירה במקום קר, יבש ואטום – כך הבצק ישאר מפנק!
מה אפשר לעשות עם בצק סוכר אחרי שממשיכים לעבוד איתו? שאפשר לקשט עוגות, כופסאות עוגיות או אפילו סוכריות מקוריות.
האם יש דרך ליצור בצק סוכר טבעוני? כן, בהחלט. ניתן להשתמש בתחליפי ג'לטין צמחיים כדוגמת אגר או פקטין.
אז אל תהססו! הוציאו את חומרי הגלם והתחילו ליצור את האדמה שלכם. עכשיו חיזרו על המתכון, השקיעו בו אהבה והשאירו אותו לעולם, עבדי שיתוף. שתפו את המתכון הזה עם החברים ברשתות החברתיות!