מתכון לקרם חמאה מענג!
כולם מכירים את הרגע הזה בו אנחנו שולפים מהתנור עוגה חמה וריחנית, אבל לא מהססים לשאול את עצמנו: “מה חסר לאגדה הזו?” קרם חמאה, כמובן! קרם חמאה הוא זה שמרים כל עוגה או טארט למדרגות של עונג שלא הכרנו. המדהים הוא שניתן לשדרגו בלא מעט דרכים, ולגרום לכל אחד מאיתנו להרגיש כאילו אנחנו שפים מקצועיים. מתאים לכל אחד ואחת באשר הם ואפילו הריונית לא תוכל לעמוד בפיתוי. אז בואו נכנס אל עולם החלומות של המתוק והקרמי. זה הולך להיות מעלף!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מתאים ל: כ 10 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, כשאנחנו בעיצומו של קרם חמאה שהוא אגדי ומלא בנפלאות, הגיע הזמן להציג את הרשימה של רכיבים שינסו לתפוס אותנו – טוב, הם יצליחו!
- 250 גרם חמאה רכה (שהייתה בטמפ' החדר)
- 400 גרם אבקת סוכר (אתם יכולים לצמצם את הכמות אבל תזכרו, קרם צלחת טעים הוא חייב להיות ממכר)
- 2-3 כפות חלב
- קמצוץ של מלח (לא לפספס את זה!)
- 2 כפיות תמצית וניל איכותית
- אפשרות: צבעי מאכל לפי הרצון
מחשבות על מרכיבים חלופיים
למי שמחפש אופציות שונות, כדאי לדעת שגם אפשר להשתמש בחמאה שמן זית כדי להקנות לזה טוויסט בריאותי או דל פחמימות. גם סקירה עם החמאה יכולה להביא תוצאה מרשימה. מהנסיון שלי, גם ביצים טריות יכולות ליצור קרם עם יותר נפח ועסיסיות.
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגיע הרגע שכולנו חיכינו – איך מכינים את הכי טעים שיש הזה:
- לערבב את החמאה הרכה בקערה גדולה בעזרת מיקסר, עד שנקבל מרקם קרמי.
- להוסיף את אבקת הסוכר בהדרגה תוך כדי ערבוב, בכדי למנוע בלאגן.
- להוסיף את החלב, המלח ותמצית הווניל ולהמשיך לערבב עד שהתערובת מראה יציבה.
- אם רוצים, כאן אפשר להוסיף צבעי מאכל ולערבב עד שהתערובת נשארת אחידה.
- לשטח את הקרם על העוגות, הטארטים או הסמינרים המועדפים.
- ליהנות מהתוצאה הנפלאה שנבנית בידיכם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, זה הזמן להעשיר את קרם החמאה המושלם שלנו במעט פיצ'פקעס. פתרון אחד הוא לעטר אותו בשוקולד מומס לתוספת מתוקה, או פשוט לפזר מעל אגוזי לוז קצוצים – משגע, נכון? אם תרצו להרגיש קצת בריאים יותר, אפשר להוסיף לגרסה בריאה של קליפת תפוז מגורר או דחיסה של פרי טרי. לא תהססו לנסות לשלב בין שניים או יותר טעמים – מתוק ומריר ישלימו זה את זה בצורה מדהימה!
שאלות ותשובות
מה ניתן לשים במקום חמאה?
אפשר להשתמש בשמנים שונים כמו שמן קוקוס או שמן זית, אך המרגש שיש בחמאה יפחת.
האם קרם חמאה אפשר להכין מראש?
בהחלט! ניתן להכין את הקרם יום מראש. כדאי לשמור אותו בכלי אטום במקרר, ולערבבו שוב לפני השימוש.
אילו טעמים אפשר להוסיף לקרם חמאה?
אפשר לשלב טעמים כמו שוקולד, קפה, או אפילו תמצית של פרי כמו מנגו או פסיפלורה – יש אינספור אפשרויות!
האם אפשר לשמור את הקרם במקפיא?
בוודאי! ניתן להקפיא את הקרם ולשמירה עד חודשיים. להפשיר ערב לפני השימוש.
מה לעשות אם הקרם שלי נוזלי מדי?
לא לדאוג! פשוט להוסיף עוד אבקת סוכר בהדרגה עד שהמרקם מתייצב.
איך אפשר לדעת אם הקרם מוכן?
הקרם יהיה מוכן כאשר הוא בעל מרקם אחיד, אוורירי ולא דביק.
אפשר להכין את הקרם עם תחליף סוכר?
בוודאי! ישנם תחליפי סוכר המתאימים לבישול ואפיה שיכולים להוות פתרון.
מה עשיתי לא נכון אם הקרם יצא מריר?
מרירות יכולה להיגרם מהוספת מלח במינון גבוה מדי, ולכן מומלץ להוסיף אותו בכמויות קטנות.
האם אני צריך להשתמש בקערה זכוכית או מתכת?
עדיף לשלב קערה מתכתית – היא מחזיקה יותר טוב את החום.
האם אפשר להשתמש במיקסר ידני?
בהחלט! מיקסר ידני יעשה את העבודה מצוין, רק ידרוש סבלנות רבה יותר.
אז לאחר שהכנתם את הקרם הזה, הן בריאות, הן טעמים, אין ספק שהחיים שלכם השתדרגו. תשתפו את המתכון המושלם הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, אל תהססו, גם הם ראויים להימנע מאכילת עוגות עם קרם boring! רוצים לדעת מה נעשה עם השאריות? אתם רק צריכים לחכות – עד שהקרם יתמוסס בראש שלכם.