כתף בקר מספר 4 מתכון שיגרום לכם ללקק את האצבעות!

"`html

כתף בקר מספר 4 – מתכון מדהים וממכר!

הכנת כתף בקר היא חוויה קולינרית מאתגרת אבל משתלמת, וכאשר מדובר בכתף בקר מספר 4, של סבתא שלי, לא ניתן להחמיץ את הרגעים המדהימים שבהם אנחנו יושבים סביב השולחן, ולועסים את הבשר שאינו מפסיק להמיס את הלבבות שלנו. דמיינו לכם את הבשר נמס בפה, קסם של טעמים ונתחים שמתפוגגים. מדובר במנה שהיא לא רק צלחת אלא מסע של חוויות וזיכרונות. קחו את הזמן, תסבירו, תחליפו ותתנסו, והכי חשוב – אל תשכחו להניח כוס יין אדום בצד, כי זו הדרך המושלמת ליהנות מהמנות הללו!

זמן הכנת המתכון: 15 דקות הכנה + 3 שעות בישול

  • רמת קושי: בינונית
  • לכמה מנות: 6-8 מנות

המרכיבים הדרושים

בואו נסתכל על המרכיבים שייהפכו את המנה לאגדה בליגת המאכלים. כתף בקר אמיתי, תבלינים שישאירו אתכם משוגעים, וסוגי ירקות שייעשו את העבודה במדויק.

  • 1 ק"ג כתף בקר מספר 4, חתוכה לנתחים
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2 גזרים גדולים, חתוכים לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • טבעות של פלפלים צבעוניים, לפי הטעם
  • 4 כוסות מים או ציר בשר
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 עלי דפנה
  • תיבול נוסף כמו טימין ועשבי תיבול מגורדים, לפי הטעם

אם אתם מתכננים לגרסה טבעונית, תחליפו את הבשר בתחליף בשר מבוסס עדשים, ואילו מי שמעוניין להימנע מהגלוטן? פשוט הימנעו מהשימוש ברסק עגבניות שמכיל גלוטן והשיגו אותו על ידי תוצרת בית.

שלבי ההכנה

כעת, אחרי שהכנו את כל מה שצריך, בואו נתחיל את המסע שלנו לתוך המטבח. אני מבטיח לכם, זה הולך להיות מהלך משגע!

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום גבוה.
  2. מוסיפים את נתחי הבשר ומטגנים עד שהם משחימים מכל הצדדים.
  3. מוסיפים את הבצל והשום ומבשלם עד שהבצל רך ושקוף.
  4. מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה ומערבבים במשך כ-5 דקות.
  5. מקפלים פנימה את רסק העגבניות, עד שהתערובת מתאחדת.
  6. מוסיפים את המים או את ציר הבשר, ואת עלי הדפנה.
  7. מתבלים במלח, פלפל, טימין ועוד תיבולים לפי הטעם.
  8. מבשלים על חום נמוך למשך שלוש שעות, עד שהבשר רך ונושק.

וכך, נוצר השילוב המושלם של טעמים, שבסופו דבר יווצר מזון לנשמה. אחרי זמן זה, הבשר יעביר אתכם בחוויה קולינרית שמשלהב את כל החושים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אף מנה לא תהיה שלמה בלי תוספות שיביאו איתן עוד חיוכים. ניסיתם להוסיף חומוס מבושל או אגסים קלויים? זה נשמע קלאסי אבל משגע. ניתן לשדרגו עם תוספת של אפונת שלג עטופה בבצק עלים קלוי, וזה פשוט מרגיש כמו גן עדן בצלחת! הכי טעים שיש!

שאלות ותשובות

אילו סוגי בשר אני יכול להשתמש במתכון זה?
משום שמדובר בכתף בקר, ניתן גם לנסות נתחי צלעות או חזה בקר, שיביאו טעמים שונים ועדיין שומרים על האיכות של הבישול האיטי הממכר.

האם ניתן להכין את המנה מראש?
כמובן! המנה נשמרת נהדר במקרר למשך עד שלושה ימים, ואם אתם מחפשים טעמים של מחר, היא אפילו נושאת יותר טעמים כשמחממים אותה.

איך אני יודע שהבשר מוכן?
כאשר הבשר מתפורר בנגיעה עם מזלג, אתם מבינים שהגעתם למקום המושלם. תנסו לבדוק אותו אחרי שלוש שעות בישול.

האם אפשר לשים את זה בסיר לחץ?
בהחלט! אם יש לכם סיר לחץ, אתם תוכלו לחסוך גם זמן בישול ללא שום פשרות על טעם.

איך אני יכול להפוך את המנה לחריפה יותר?
כדי להוסיף חריפות, אתם יכולים לשדרג עם קצת פפריקה חריפה או אפילו להוסיף פלפלים חריפים קצוצים לסיר.

מתי הכי טוב להגיש את המנה הזו?
מנה זו היא מושלמת לארוחות משפחתיות, בסופי שבוע עם חברים, או ימי חגים – היא פוגעת ישר בלב של כולם.

איזה יין כדאי לשתות עם זאת?
יין אדום קל או יין Cabernet Sauvignon משתלב מעולה עם נתחי בשר עשירים כמו אלו.

האם ניתן לשלב ירקות נוספים במתכון?
תמיד! קלחי ברוקולי, בוק צ'וי או אפילו כרובית יהיו תוספות נהדרות – רק חשוב שהן לא יתבשלו יותר מדי.

איך אני יודע אם זה לא יבש?
אם תפסתם את הבישול הנכון, הבשר יהיה רך ונעים לאכילה. נסו להשתדל לא לבשל למעלה מהזמן צוין.

איפה אני יכול למצוא כתף בקר מספר 4?
כתף בקר נמצא בדרך כלל בכל קצביה טובה, שימו לב שהנתח מרגיש רך ומלא שומן – זו הדרך להשיג את המנה המושלמת.

אם אתם אוהבים את המתכון או עליי, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות! זה הזמן להפיץ את הבשורה על מנת המושלמת לכולם!

"`