כנפיים בתנור מתכון מנצח
אם אתם מחפשים מתכון שיגרום לכולם להזיל ריר, הגעתם למקום הנכון! כאן תגלו איך להכין כנפיים בתנור בצורה הכי מדהימה שיש. מדובר במנה שהיא לא רק טעימה, אלא גם קלה להיכנה ומעל הכל – היא פשוט ממכרת. בואו נדמיין את הרגע שבו אתם פותחים את התנור, וריח מופלא מתפשט בבית, מבשר על כנפיים זהובות ופריכות שמחכות להתענג עליהן.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות מדובר
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
למתכון הזה אנחנו זקוקים למעט מרכיבים פשוטים, אך כאשר הם משתלבים יחד, הם יוצרים מנה אגדי שאי אפשר להפסיק לאכול. הנה מה שצריך עבור הכנת הכנפיים המושלמות:
- 1 ק"ג כנפיים עוף
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 3 כפות דבש
- 2 כפות תבלין גריל (פפריקה, שטח טחון מלח ופלפל)
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורר
- לימון סחוט (מאוד מומלץ!)
למי מכם שמחפש אופציות אחרות, אפשר להשתמש ב:
- כנפיים טופו עבור גרסה טבעונית
- תיבול מוגדל של טבלינים עבור טעמים נוספים
- אפשר לנסות רוטב ברביקיו במקום רוטב סויה
שלבי ההכנה
ועכשיו, כשהכנפיים כמעט מוכנות, אנחנו מתקדמים לשלב ההכנה המרגש. רק תשימו לב, בסוף השלב הזה אתם עלולים ללקק את האצבעות!
- מחממים את התנור על טמפ' 200 מעלות צלזיוס.
- מנקים את הכנפיים היטב ומייבשים עם מג towel.
- שמים את הכנפיים בקערה גדולה.
- מוסיפים לקערה את שמן הזית, רוטב הסויה, הדבש, התבלינים, שום וגנגר.
- מערבבים היטב את הכנפיים עד שהן מצופות בתבלינים.
- בעיה את הכנפיים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מעבירים לתנור ואופים במשך 30-40 דקות, עד שהכנפיים זהיבות ופריכות.
- בעזרת מברשת, אפשר למרוח עוד רוטב מהקערה על הכנפיים לשיער טוב יותר.
- נותנים לכנפיים לנוח כמה דקות לפני ההגשה.
הכנפיים יהיו מוכנות כאשר הן יקבלו צבע זהוב עמוק ופריכות מושלמת. לשדרוג שלהן, אתם יכולים להוסיף רוטב חריף לפני ההגשה או להגיש עם רטבים שונים בצד – כמו רוטב יוגורט, גואקמולי או רוטב שום.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כבר דיברנו על הפוטנציאל הבלתי נגמר של הכנפיים האלו, אז הקדישו רגע לדמיין תוספות שיכולות להכין את המנה הזאת ליותר מהנה:
- תוספת של סלט ירוק מרענן בצד – יוסיף צבע וטריות לכל צלחת.
- פילטים פרוסים של אבוקדו – תוספת בריאה ונפלאה שיוצרת שילוב מעניין.
- אולי קצת חצילים קלויים או תפו”א אפויים – להשתעשע עם טעמים שונים.
- לסיום, אפשר גם לשדרג בקצת גבינת פטה מפוררת מעל.
שאלות ותשובות
מה אם אני לא אוהב את רוטב הסויה?
אפשר להחליף את רוטב הסויה ברוטב ברביקיו או ברוטב פרי כמו רוטב פטל, שיתן טעם מתוק-חמוץ ואגדי.
הכנה מראש אפשרית?
בהחלט! תהליך ההכנה המוקדמת יכול להיות מרהיב. פשוט נתנו לכנפיים להשרות ברוטב למספר שעות או אפילו לילה לפני ואנחנו מבטיחים לכם טעם מושלם.
מה שטייר על מנים זמינים?
אם אין לכם ג'ינג'ר מגורר, אפשר לגמרי לדלג עליו. אפשר גם לנסות עם מלח, זה עדיין ייצר טעם מהשורה הראשונה.
איזו תוספת מומלצת?
טריות מקומית כמו סלט מלפפונים, סלט טחינה עם שיני שום זהובות וכו’ תוכלו לצרף במהירות!
האם הכנפיים מתאימות לילדים?
כמובן! אפשר כמובן להפחית את כמות התבלינים והעוצמות, וכך לייצר מנה שמתאימה גם להם.
איך אני שומר את היין על הכנפיים?
שומרים במיכל אטום במקרר עד 4 ימים, אפשר לחמם שנית בתנור ועכשיו טעים כמו בהתחלה.
אפשר להכין את זה עם חלקים אחרים של עוף?
בהחלט! כל חלקי העוף יתאימו, במיוחד שוקיים או חזה עוף.
מה אם אני רוצה להכין את זה על גריל?
מומלץ! התוצאה עשויה לצאת קצת שונה, אך טמון בה ריח משגע ומרקם אגדי.
באיזו תוספת אני יכול להשתמש בחורף?
קצת קרם חמאה על מחית תפוחי אדמה או פירה עם עשבי תיבול יהיו פשוט ללקק את האצבעות!
מה עלי לעשות אם הכנפיים לא מספיק פריכות?
ודאו שנשארו פחות רוטב לפני הכנסת הכנפיים לתנור. חום גבוה יותר יכול גם לשפר את העניין!
אם אהבתם את המתכון הזה, שתפו אותו עם כולם ברשתות החברתיות, כדי שגם הם יהנו ממטעמים שהכנתם! תודו, ככה יראו לכם שאי אפשר לסרב לכנפיים זוהרות בצורה הכי מושלמת שיש!