כדורי שוקולד בלי ביסקוויטים – מתכון משוגע וממכר!
ישנם רגעים בחיים בהם מתעורר בנו רצון עז למשהו מתוק, משהו שיפגר אותנו לחיים טובים יותר. אני מדבר כאן על אחת מהקלאסיקות במטבח, על כדורי שוקולד מדהימים, בריאים ואדירים, שאין בהם צורך בביסקוויטים. יותר מזה: אלה כדורים שמיימיים, נמסים בפה ודואגים לשגע את כל מי שטועם מהם! אני יכול להבטיח לכם שהם יגרמו לכם ללקק את האצבעות ולהרגיש את התפנקות השוקולד לכל אורך היום.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: כ-12 כדורים
הרכיבים הדרושים
כעת, לפני שנתחיל בהרפתקה הקולינרית שלנו, עלינו לאסוף את כל הרכיבים המדהימים שנזדקק להם. תאמינו לי, מדובר ברשימה פשוטה אך מהפנטת, שלא תיקח מכם יותר מכמה דקות. אז הכינו את המטבח, נרתמים לאתגרים והבאנו לכם את מה שצריך:
- 1 כוס חלב מרוכז (או חלבי אם אתם בררנים)
- 200 גרם שוקולד מריר, טחון דק
- 1/2 כוס אגוזי לוז, קצוצים גס
- 1/4 כוס קקאו איכותי
- 1/2 כוס קוקוס טחון (לא חובה אך מומלץ)
- 1/2 כוס פקאנים קצוצים (למי שאוהב
- 1/2 כפית קינמון (כדי להוסיף טעם עז)
- קמצוץ מלח
אם מישהו מכם מחפש גרסה טבעונית, אפשר להמיר את החלב המרוכז בחלב קוקוס ואת השוקולד בשוקולד מריר טבעוני. כל שינוי יכול להוביל לתוצאה משגעת אחרת, אז אל תהססו לנסות!
שלבי ההכנה
עכשיו, כשהידיים לכוונו אל המטבח, הגיע הזמן לצלול לתהליך ההכנה. מדובר בכמה צעדים פשוטים אך מצליחים להעניק לנו תוצאה מושלמת ממש!
- ממיסים את השוקולד המריר באמבט מימס או במיקרוגל (פשוט עושים זאת בזהירות כדי לא לשרוף את השוקולד).
- מעבירים את השוקולד המומס לקערה גדולה ומוסיפים את החלב המרוכז. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את הקקאו, קינמון, אגוזי לוז קצוצים ומלח. ממשיכים לערבב עד שהכל מתאחד.
- מעבירים את התערובת למקרר למשך 10-15 דקות כדי שתתייצב מעט.
- כשהתערובת קפאה מעט, נוצרים כדורים בגודל הרצוי (כדור בגודל של כדור טניס מתאים).
- מצפים כל כדור בפקאנים קצוצים או קוקוס טחון לפי הטעם שלכם.
- מחזיקים את הכדורים במקרר לפחות לשעה לפני ההגשה, כך שהם מתייצבים בפני עצמם.
לאחר סיום כל השלבים, הכדורים המושלמים מוכנים להיחשף בפני חבילה מוזמנת או מסיבת הפתעה. הם גם יכולים לשמש כפינוק בשגרה שלכם, רק אל תמנעו לשמור על תמחור בריאותי.
תוספות ושדרוגים אפשריים
בעוד שזו גרסה קלאסית וכמובן מושלמת, אני חייב לשתף כמה שדרוגים אפשריים. אפשר תמיד להפתיע עם מרכיבים חדשניים כמו סוכריות רכות, טעמים שונים של אגוזים, או אפילו לפזר אבקת קינמון בזמן ההגשה. אתם גם יכולים לנסות לטבול את הכדורים בשוקולד חם נוסף ובכך לשדרג אותם למדי.
כמו כן, יש את האפשרות להוסיף גבינת מסקרפונה לתמהיל, שיכולה להעניק טעם ייחודי ומעניין. אולי יום אחד תשקלו להחביא ספציפית עבור אלה מבין החברים שלכם שלא מעוניינים למזוג עוד ביסקוויטים? כל שינוי יכול להוביל לשדרוגים מדהימים ולמנת קינוח בלתי נשכחת!
שאלות ותשובות
איזה שוקולד הכי כדאי להשתמש?
שימוש בשוקולד מריר מומלץ, מכיוון שהוא מעניק טעם עשיר ומאוזן. אם אתם אוהבים מתוק מדי, אפשר לבחור בשוקולד חלב.
מה ניתן לשים במקום חלב מרוכז?
חלב קוקוס או כל חלב צמחי בקונסיסטנציה סמיכה יכול להוות תחליף מצוין.
האם הכדורים מתאימים לילדים?
בהחלט! רק ודאו שהמרכיבים לא כוללים אלרגנים כמו אגוזים, אם יש רגישות.
כמה זמן ניתן לשמור את הכדורים במקרר?
הכדורים יכולים להחזיק עד שבוע במקרר, אבל מנסיון שלי – הם נגמרים הרבה יותר מהר!
האם אפשר להקפיא את הכדורים?
בוודאי, קפיאה היא אפשרות נהדרת לשימור. כשהם קפואים, ניתן לשמור עוד יותר זמן.
מה עושים אם התערובת מדי רכה?
אם אתם פוגשים בקושי בעיצוב הכדורים, ניתן להוסיף קקאו או אגוזים טחונים כדי לצמצם את הלחות.
אפשר להכין את הכדורים ללא סוכר?
כן, אם אתם מעוניינים במתכון בריא יותר, השתמשו בדבר מה כמו ממתיק טבעי.
האם יש שיטות אחרות להכנת הכדורים?
בהחלט, אפשר לרסק פירות יבשים, דוגמת תמרים, ולהשתמש בהם כתוספת במקום החלב המרוכז.
איפה אפשר לקנות את הרכיבים המיוחדים?
את כל הרכיבים תמצאו כמעט בכל סופר, אבל לפעמים חנויות טבע מציעות מוצרים איכותיים יותר.
כיצד ניתן להגיש את הכדורים?
הדרך הטובה ביותר להגיש היא על צלחת קסומה, באירועים או במשפחתיות, עם קישוטים נוספים כמו שבבי שוקולד.
נסו את המתכון הזה, אני בטוח שהוא יהיה המושלם בכל ארוחה ואירוע. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות כדי שגם אחרים יוכלו ליהנות מהמאפיין האגדי הזה! בתיאבון!