מתכון מדהים לטפיוקה בחלב קוקוס
נשמע מוכר? רובנו גדלנו על קינוחים קלאסיים, אבל טפיוקה בחלב קוקוס לוקחת אותנו למסע חוויתי אחר, עם מרקם קסום ומגוון טעמים מרהיבים. כשעושים כל ביס, יש הרגשה של מפגש עם טרופיים רחוקים, ריחות מתוקים ועונג שאין לו תחליף. בשיחה עם חברים, כולם מסכימים – מדובר בקינוח משגע, אגדי, שלא משאיר אף אחד אדיש. הצורך במתכון הזה הוא לא לשבוע, אלא ללקק את האצבעות! אז בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
בשביל קיסרי המתכון הזה, אנו נבחר במרכיבים שיתנו לנו את הטעם המושלם והמרקם הנכון. להלן הרשימה:
- 1/2 כוס גרגרי טפיוקה (קצת קשה למצוא, אבל תאמינו לנו שזה שווה את המאמץ)
- 2 כוסות חלב קוקוס (מעדיף את האורגני – איפה טעם של בית אם לא כאן?)
- 1/2 כוס סוכר חום (נותן מתיקות עמוקה ומאלפת)
- 1/2 כפית תמצית וניל איכותית (שנימרחת עם כל טיפה)
- קמצוץ מלח (מושלם בשביל לאזן את המתיקות)
- פרי טרי לקישוט (מנגו, תותים, אננס – תוסיפו את מה שיש בבית)
- אגוזים קצוצים (אם בא לכם טקסטורה משגעת)
שלבי ההכנה
לאחר שהכנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן לעבור לשלבי ההכנה – תהליך פשוט מרגש!
- נמלא סיר במים ונביא לרתיחה.
- נוסיף את גרגרי הטפיוקה לסיר ונתבולל את המים היטב.
- נבשלים את הטפיוקה על חום נמוך במשך כ-25 דקות, עד שהן מתמוססות בגורם ואורזות את עצמם.
- נסנן את הטפיוקה בעזרת מסננת ונשאיר בצד.
- בסיר נפרד, נביא את חלב הקוקוס לסף רתיחה עם סוכר חום, תמצית וניל ומלח.
- נוסיף את הטפיוקה המבושלת לחלב קוקוס ונערבב בעדינות.
- נבשל על חום נמוך במשך 10 דקות נוספות, עד שהתערובת משמנת.
- נשפוך לתוך כוסות הגשה ונניח לה להתקרר.
- לפני ההגשה, לקשט בפירות טריים ובאגוזים קצוצים.
מרכיבים חלופיים
אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, פשוט השתמשו בסוכר קוקוס במקום סוכר חום, וכך שדרגו את המתכון גם לגרסה בריאה! כמו כן, אפשר לשים חלב שקדים או סויה במקום חלב קוקוס לחוויה שונה. אם אתם שייכים לטבעונים, כדאי לשים עיגולי קוקוס לקישוט במקום יוגורט.
תוספות ושדרוגים אפשריים
לתפארת הקינוח, ניתן לשדרגו עם טעמים מגוונים. נוסיף שוקולד מריר למסיבת המרקם והטעם, או נשייף קליפות תפוז מעל ברגע ההגשה. אם תרצו לתת לו תוכן בריא, אפשר לקשט עם סופר פוד כגון פולי קקאו.
חלב קוקוס מספק גם עוד דרכים להשתעשע. חותכים את הקינוח לשכבות ומשכיבים לא רק טפיוקה אלא גם קצת פירורי עוגיות. התוצאה המעלפת – קינוח פריך עם עקבות של מתיקות!
שאלות ותשובות
מהו הזמן המדויק להכנת המתכון הזה?
זמן ההכנה המשותף הוא כ-30 דקות, עם רתיחתה של הטפיוקה ואז בישול נוסף של כ-45 דקות. בסך הכל, תוך שעה וחצי תמצאו את עצמכם עם קינוח מענג!
האם אפשר להשתמש באגוזי קוקוס קצוצים?
בהחלט! אגוזי קוקוס קצוצים מלמעלה יוסיפו טעם אגדי למנה וישדרגו את המרקם בין הביסים.
זה קינוח בריא?
בואו נהיה כנים, הוא טעים מאוד, ואפשר לשדרגו בגרסה דלת פחמימות על ידי שימוש בחלב קוקוס עם סוכר קוקוס מושרה. מתאים לכל חובבי הבריאות!
איך ניתן לשמור את הקינוח הזה?
בהחלט. ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים. כמה שעות לפני ההגשה, כדאי להוציא אותו לנוח בחוץ, כך שיהיה יותר נעים לאכילה.
מה לגבי גרסה ללא גלוטן?
כי הטפיוקה עצמה ללא גלוטן, המתכון כולו בריא וקונספט ידידותי לכל החוששים.
כמה טפיוקה צריך בהכנה?
כוסית קטנה של טפיוקה יכולה ליצור קינוחות אגודיות, כך שעדיף להשתמש ב-1/2 כוס ולחוש בטעמים.
האם ניתן להוסיף תמצית دیگر?
אכן, תמציות טעם שונות כמו שקדים או פסיפלורה יספקו חוויות נוספות שלא יישכחו.
איך יהיה הטעם של הטפיוקה בעת ההכנה?
טעם הטפיוקה יבוא לידי ביטוי בשילוב עם החלב קוקוס, וטכנולוגיית הבישול נותנת תוצאה קרמית מתוקה ולא מכבידה על המשקל.
האם ניתן להקפיא את הקינוח?
המקסימום שהקינוח הזה יכול לספוג זה להיות בקירור, אבל אם אתם באמת ממהרים, אל תשכחו להשאיר את מנותים בתוך צלחת סגורה מפלסטיק בטרם הקפאה.
מהו המינון המומלץ של סוכר?
אנחנו ממליצים לא לעבור על הכמות של חצי כוס סוכר חום, כי למרות כל הכיף, עודף מתיקות הורס את חוויית הטעם!
אז למה אתם מחכים? הכינו את המתכון המעלף הזה ושפו בשמחה עם חברים ומשפחה. לא לשכוח לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כי כולם צריכים לטעום את הקסם הזה!