חלב מרוכז ללא סוכר – המתכון המדהים של החיים שלכם!
כמעט כל אחד מאיתנו מוצא את עצמו לא פעם רצוי לטעום את המתוק והעשיר הזה – חלב מרוכז. אבל מה אם נגיד לכם שניתן לעשות אותו בלי סוכר? פצצה! זה לא רק פינוק מתוק וממכר, אלא גם פתרון מעולה למי שרוצה לעקוב אחרי התזונה שלו. התכוננו לשדרוג הכי טעים שיש למטבח שלכם. אז קחו אוויר ותפו את הגן הפנימי שלכם לאל כל הטעמים! והכי חשוב – נשארים בריאים!
זמן הכנת המתכון, רמת הקושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
המרכיבים הדרושים
אז איך אנו מייצרים את החלב המרוכז המושלם, המעלף והאגדי הזה? הכול מתחיל מהרכיבים הנכונים. שימו לב לפרטים – זה מה שעושה את ההבדל!
- 400 מ"ל חלב קוקוס (או חלב שקדים)
- 2-3 כפות ממתיק טבעי (כמו סטיוויה או סירופ אגבה)
- 1/2 כפית ванיליה תמצית
- 1/4 כפית מלח
- 1-2 כפות קורנפלור (לסמיכות)
כעת, כשאנחנו יודעים את המַרכיבים ההכרחיים כדי להתחיל עם המתכון, אפשר להוסיף עוד כמה אפשרויות לשדרוגים. אם אתם רוצים להוסיף קצת צבע וטעם, שקול להשתמש בחלב אחר כמו שקדים או שיבולת שועל. הצבעים והעושר של הטעמים ישדרגו את המנה לממד חדש!
שלבי ההכנה
הנה לכם ההנחיות שלב אחר שלב. בואו ניכנס לזה כמו שצריך!
- בקערה גדולה, נתחיל בשילוב של חלב קוקוס וממתיק. נוודא שהממתיק מתמוסס היטב.
- בהמשך, נוסיף את תמצית הווניל והמלח, ונטפל לשילוב מושלם.
- בכוס נפרדת, נמס כסף הקורנפלור במעט מים קרים עד שהוא נמס לחלוטין.
- נביא את התערובת הקודמת לרתיחה קלה על חום בינוני.
- באיטיות, נוסיף את תערובת הקורנפלור ונערבב עד שהתערובת מסמיכה.
- נמשיך לבשל את התערובת במשך כ-10 דקות, תוך ערבוב מתמיד.
- כשהתערובת מסמיכה, נוריד מהכיריים ונעביר לכלי אחסון.
- נחכה שהתערובת תתקרר – היא תסמיך עוד יותר.
- אחרי שהתקררה, ניתן להעביר למקרר ולהשתמש בעת הצורך!
בהצלחה! מהשלב הזה, כבר אפשר לדמיין איך החלב המרוכז הזה יהפוך למרכיב המושלם בכל קינוח או מתכון!
תוספות או שדרוגים אפשריים
אוהבים לגוון? יש לכם מגוון אפשרויות להוסיף את הטוויסט שיקפיץ לכם את המתכון!
- אפשר להחליף את חלב הקוקוס בחלב סויה או חלב שיבולת שועל כדי להתאים לדיאטה שלכם.
- הפרי שלכם? נוסיף תותים קצוצים או אפילו כמויות קטנות של פירות יער לסוף להנאה נוספת!
- אם יש לכם דחף לתבל, פנקו את עצמכם עם תבלינים כמו קינמון או מוסקט להעניק עוד עומק לטעמים.
- כמובן, שוקולד מריר מגורר זה פשוט שיסגור את הפינה, רק תרשו לעצמכם לפנימה!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את זה בתנור? לא ממש, מדובר בהכנה על הכיריים שנדרשת לדיוק. הכנת חלב מרוכז ללא סוכר זה ממש כמו להכין שמן על חום נמוך.
מה אם אין לי ממתיק טבעי? אפשר להשתמש בסוכר חום או סוכר קנים, אבל המטרה היא להפחית סוכר.
אפשר לשמש את זה כקצפת? בהחלט! תוכלו להקציף אותו יחד עם קצת שמנת צמחית.
כמה זמן זה מחזיק במקרר? לדעתי, זה יכול להחזיק עד שבועיים, אם לא נגמר קודם!
האם זה מתאים לדיאטה דלת פחמימות? זה לא ממש מתאים לדיאטה דלת פחמימות, אבל תוכלו לנסות עם ממתיק דל קלוריות.
איזה משהו מעניין לעשות עם החלב הזה? הכנת מרינדת בשר עם חלב מרוכז מרשימה מדהימה. התוצאה – בשר רך ונמס בפה!
מה קורה אם אני מדליקות בכל המיסות? עלולה להיווצר מרקם פחות חלק; זה ידרוש מתכון מחדש לתובנות חדשות.
האם אפשר לחמם את החלב המרוכז על אש נמוכה? כן, זה גם אפשרי, רק שימו לב שלא יחמם יותר מדי ויתייבש.
האם אפשר להכין את המתכון הזה כגרסה טבעונית? לחלוטין! השתמשו בחלב צמחי מבלי שינוי!
איפה אפשר לשלב את החלב המרוכז הזה? ניתן להשתמש בו בקינוחים, קאפקייקס, פנקייקס, כל מה שתרצו!
אני מקווה שהצלחנו לעשות לכם את היום! אם אתם נהנים, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות שלכם. במתכונים כמו זה, שתף = אהבה!