"`html
מתכון לחזה עוף ממולא בבשר טחון
האם אי פעם קרה לכם שנכנסתם למטבח, והרגשתם כאילו אתם עומדים ליצור משהו מדהים? משהו שיגרום לכל מי שיטעם את זה לרצות ללקק את האצבעות? אז תתכוננו, כי המתכון שאנחנו עומדים לשתף אתכם הוא ממש אגדי – חזה עוף ממולא בבשר טחון! תהליך ההכנה הוא קל ומהנה, והתוצאה מושלמת. המנה גם נראית ופשוט מדהימה על השולחן! אז תפסו את הסכו"ם, אנחנו מתחילים!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- כמות מנות: 4
הרכיבים הדרושים
לפני שנתקדם לשלבי ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים כדי להכין את המנה המעלפת הזו. הכינו את רכיבי המהממים הבאים:
- 4 יחידות חזה עוף (בערך 200 גרם כל אחד)
- 500 גרם בשר טחון (אפשר בקר או תערובת של בקר וחזיר)
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 גזר קלוף ומגורד
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כף שמן זית
- לרוטב: 1 כוס רוטב עגבניות
- מעט גבינת פרמזן מגורדת (אופציונלי)
כמובן שאפשר לשדרג את המתכון הזה עם מגוון שדרוגים! לדוגמה, ניתן להוסיף עשבי תיבול כמו אורגנו או טימין לתערובת הבשר הממולאת, או להשתמש ברוטב שמנת במקום רוטב עגבניות. הכל לפי הטעם האישי שלכם!
שלבי ההכנה
ועכשיו, אחרי שיש לנו את כל הרכיבים, בואו ניכנס למטבח ונתחיל להכין את המנה המשגעת הזאת:
- ראשית, נחמם מחבת עם כף שמן זית על חום בינוני ונוסיף את הבצל הקצוץ. נבשל אותו עד שהוא מתרכך ומעט מזהיב.
- נוסיף למחבת את השום הכתוש ואת הגזר המגורד, ונמשיך לבשל עוד 2-3 דקות עד שהגזר מתרכך.
- נקח קערה גדולה, נכניס אליה את הבשר הטחון, התערובת מהמחבת, פטרוזיליה קצוצה, ביצה, מלח ופלפל. נערבב הכל היטב.
- כעת, ניקח את חזה העוף ופתחנו בעדינות כדי ליצור כיס לכל תערובת הבשר.
- ממלאים כל חזה עוף בתערובת הבשר שלנו, וטוענים היטב.
- נסגור את חזה העוף עם קיסמים או ניתן להשתמש בחוט צלייה כדי להחזיק את המילוי בפנים.
- נחמם שוב את המחבת ונשים מעל את חזה העוף הממולא. נבשל מכל צד עד שהעוף משחים (כ-5-7 דקות מכל צד).
- לאחר מכן, נוסיף את רוטב העגבניות למחבת, נכסה ונבשלים על חום נמוך עוד כ-25 דקות.
- בסוף, אם רוצים, נזרים מעט גבינת פרמזן מגורדת מעל וניתן לנסות למעוך מעט.
אפשרויות והמלצות נוספות
כדי לשדרג את המנה הזו, אפשר להוסיף מעט קבנוס מעושן לתערובת הבשר, מה שיוסיף טעם מעושן וקצת חריפות. ניתן גם להוסיף תפו”א מבושל קצוץ לתערובת, כך שאותו תופתעו לגלות טעם נוסף בכל ביס.
אם אתם מחפשים גרסה בריאה יותר של מדובר על מנה דלת פחמימות, אפשר לשדרג את הרוטב לרוטב יוגורט נענע.
שאלות ותשובות
כיצד ניתן לדעת מתי החזה עוף מוכן?
כדאי לבדוק את ליבת העוף עם מד חום – החום הפנימי צריך להיות 75 מעלות צלזיוס.
האם אפשר להקפיא את המנה?
בהחלט! אפשר להקפיא את חזה העוף לפני הבישול או אחרי הבישול, אל תשכחו לחמם היטב לפני ההגשה.
מה ניתן להשתמש במקום בשר טחון?
אפשר גם להשתמש בטופו טחון או קיטניות כמו עדשים.
האם מתכון זה מתאים לילדים?
בוודאי! רוב הילדים אוהבים עוף ובשר טחון, וזה מעולה להציע להם ירקות במילוי.
מה ניתן להגיש לצד המנה?
אפשר להגיש סלט מרענן או פירה של תפו”א לצד העוף.
כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
המנה תישאר טובה במקרר עד 3 ימים.
האם ניתן להכין את המנה מראש?
כן, אפשר להכין את ה"חזה עוף הממולא", לשמור במקרר ולבשל לפני ההגשה.
איך לדעת אם המילוי מספיק מתובל?
חשוב לטעום את המילוי לפני ממלאים את העוף ולתקן תיבול להרגשה הטובה שלכם.
האם מומלץ לצלות את העוף בתנור לאחר הבישול?
זו יכולה להיות דרך נפלאה, לצלות בעשן גבוה לקבלת צבע יפה ונעים!
מה ניתן לעשות עם שאריות מילוי?
אפשר להכין קציצות קפואות או לאפות טורטיות עם המילוי הנותר.
אני מקווה שתהנו מהמתכון המדהים הזה! אם הכנתם אותו, אל תשכחו לשתף עם חברים ולספר על החוויה שלכם. בואו להפיץ את האהבה למנות הממולאות המטורפות! בישול נעים!
"`