חזה עוף ברוטב ברביקיו שום ודבש שיכבש את הלבבות

חזה עוף ברוטב ברביקיו שום ודבש: המתכון המושלם לצלייה

אילו הייתם יודעים מה הסוד למנה שתמיד מסתיימת עם "ללקק את האצבעות", הייתם רואים בזה אוצר! אני מדבר על חזה עוף ברוטב ברביקיו שום ודבש, מנה פשוטה אך באמת מדהימה, משגעת ומרשימה להפליא. ברגע שהטעמים החזקים של השום והדבש מתמזגים עם החזה עוף המושלם, יהיה לכם קשה לעמוד בפני החיוך שיתפוס את פניכם. לא ייאמן, איך האוכל יכול להיות גם משובח וגם קל להכנה! הסוד טמון בשילוב המושלם של המתיקות של הדבש עם המליחות של הרוטב. אז יאללה, ניקח את המנה הזו על הכוון הנכון!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מגישים ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

למנה הזו, תצטרכו להצטייד במרכיבים איכותיים שיבטיחו לכם מנת חזה עוף אגדי שכזה.

  • 4 יחידות של חזה עוף (כל אחד במשקל כ-200-250 גרם)
  • ⅓ כוס דבש
  • ⅓ כוס רוטב ברביקיו (אפשר לבחור את הסוג שאתם אוהבים)
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שתי כפות של חומץ בלסמי (אם רוצים טוויסט נוסף)

שימו לב! מדובר במרכיבים פשוטים אך כולם כדאיים, וכך אפשר להרגיש את הטריות והטעימות של כל רכיב. אם תרצו גרסה בריאה יותר, אפשר להחליף את דבש בסילאן לקופסה בריאים.

שלבי ההכנה

עכשיו שמתחילים, חשוב לדעת שאין הרבה מה לחשוש. זה באמת פשוט, ועם כל ביס תוכלו להרגיש את האהבה שלכם למטבח.

  1. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני.
  2. מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל, ומניחים אותו במחבת.
  3. מטגנים את חזה העוף כ-5-7 דקות מכל צד, או עד שהעוף מקבל צבע זהוב יפה. אל תשכחו להפוך אותו באמצע.
  4. בינתיים, בקערה נפרדת, מערבבים את הדבש, רוטב הברביקיו, השום הקצוץ והחומץ הבלסמי.
  5. אחרי שחזה העוף מוכן היטב, pour את הרוטב על העוף במחבת.
  6. מבשלים את העוף ברוטב כ-10 דקות נוספות, עד שהרוטב מצטמצם והקלאסיקה מתחילה לבעבע.
  7. עוברים להעביר את העוף לצלחת ונותנים לו לנוח כמה דקות.
  8. מעמיסים על צלחות ואוכלים בהנאה!

ועכשיו, יש לכם את המתכון המושלם לארוחה ממכרת! מתכון שיביא את כולם לשולחן ויגרום לכולם לבקש עוד. אין כמו תוספת של אורז, פירה או סלט ירקות טרי לצידו של חזה עוף כה מדהים!

תוספות ושדרוגים

לאוהבי השדרוגים, זה הזמן להפתיע! אתם יכולים להוסיף:

  • תפוחי אדמה קלויים עם רוזמרין בתנור
  • סלט קיסר רענן עם גבינת פרמזן מעל
  • פיצות קטנות עם עוף ברוטב וגבינה מותכת

שאלות ותשובות

כמה זמן לוקח להכין את חזה עוף ברוטב ברביקיו שום ודבש? הזמן הכנה הכולל הוא כשעה. אני ממליץ לזרז את ההכנה על ידי הכנת הרוטב בזמן שהעוף מתבשל.

האם אפשר להכין את המנה גם על גריל? בהחלט! פשוט השתמשו ברוטב כמו שצוין, וצלו על הגריל במשך 7-8 דקות מכל צד לקבלת טעם מעושן ומיוחד.

האם ניתן להכין את המתכון בגרסה ללא גלוטן? כן, ודאו שהרוטב ברביקיו הוא ללא גלוטן או הכינו אותו בעצמכם!

מהם הטיפים לספר את העוף? להניח לו לנוח כמה דקות לאחר הבישול, זה מאפשר למיצים לחזור לתוך העוף, והוא ייצא רך יותר.

האם אפשר להשתמש בחתיכות עוף אחרות? חד משמעית! אם אתם מעדיפים ירך עוף, זה מומלץ פשוט להכין אותו לזמן רב יותר.

מה אפשר לעשות עם שאריות? לחתוך את חזה העוף לפיסות קטנות, להניח בסלט טוניסאי, או להכין סנדוויצ'ים עם סלט!

באיזה תוספות משתלבות עם המנה? סלט ירקות, אורז לבן או מרק תה ירוק יכולים להוסיף הפתעה למנה.

האם יש צורך במיומנויות בישול מתקדמות למנה הזו? ממש לא! זה מתכון קל שאינו דורש יותר מדי מיומנויות בישול.

איך אני יכול לשדרג את הרוטב? אפשר להוסיף חרדל, סויה או תבלינים כמו כמון לפופולריות.

האם אפשר להכין את הרוטב ביום קודם? בהחלט! זה אפילו יגביר את הטעמים, כך שזו אפשרות מצוינת.

אז אחרי כל זה, מה שנשאר לכם לעשות זה לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים ברשתות החברתיות, ולעודד אותם לשדרג את הארוחה הבאה שלהם עם מנה קלילה ומיוחדת. תהנו ואל תשכחו להתענג על כל ביס!