צוואר טלה בתנור עם ירקות שורש – מתכון אגדי!
האם אי פעם ניסיתם להתענג על שולחן סעודה המוקדשת לטעמים שמסבים שמחה אמיתית לנפש? צוואר טלה בתנור עם ירקות שורש הוא אחד המתכונים הטובים ביותר שאני מכיר, ואיך לא? כאשר השומן הנמס מתערבב בטעמים העזים של הירקות, ניחוחות המעשנה והרוטב של התיבול המושלם מתפשטים ברחבי הבית, נהיה קשה לא להתפתות לטעום עוד ושוב. זה מתכון שמזכיר את האוכל של סבתא, את השולחנות העמוסים ומשפחתיים עם כל הטעמים המוכרים והאהובים, וכמובן, את הרגעים הטובים ביותר בחיים!
זמן הכנה, רמת קושי ואנשים
- זמן הכנה: 20 דקות הכנה, 3 שעות בישול במצטבר
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
באופן כללי, כדי להכין את המנה המדהימה הזו, נזדקק למספר רכיבים, אבל זה לא אומר שזה קשה! להיפך, זה בדיוק מה שהופך את המנה הזו למושלמת – החיבור בין הטעמים!
- 2 ק"ג צוואר טלה, חתוך לחתיכות גדולות
- 4 גזר, קלוף וחתוך לקוביות
- 3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 קישואים, חתוכים לקוביות
- 1 בצ onion, קצוצה דק
- 4 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות חמאה מומסת
- 1 כוס מרק עוף (או מים)
- תיבול: מלח, פלפל, תבלין לגריל (מעשה ידכם)
נאפשר את השורות המינימליות הללו להדליק את הדמיון, אבל בהחלט ניתן לשדרג את המתכון ביוזמות שאפשריות, כמו להתאימו לגרסה טבעונית עם תחליפי בשר או ירקות.
שלבי ההכנה
ואף על פי שהשלבים עשויים להיראות ארוכים, הם באמת פשוטים! כל מה שנדרש זה קצת סבלנות, והאוכל הנפלא הזה יוצא מדהים. בואו נצא לדרך!
- נחמם תנור על 180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, נעסה את חתיכות צוואר הטלה עם מלח, פלפל ותבלין לגריל עד שהטעמים הקסומים נכנסים לכול פינה במנה.
- נשמן תבנית עם חמאה מומסת ונניח בה את הבצל והשום.
- נניח מעל את חתיכות צוואר הטלה באופן מסודר.
- נוסיף את ירקות השורש – הגזר, תפוחי האדמה והקישואים – מסביב להן בתבנית.
- נשפוך את רוטב הסויה ומרק העוף (או מים) על כל התכולה.
- נכסה את התבנית בנייר אלומיניום ונכניס לתנור למשך שעתיים.
- לאחר שעתיים, נחשוף את התבנית ונשאיר את המנה בתנור לעוד שעה, עד שהעור זהוב והבשר רך.
- נשים לב ליצירת רוטב סמיך שיתפשט על כל הירקות.
- סוף סוף, נמשוך את המנה מהתנור, ניתן לה להתקרר לכמה דקות ונגיש עם ירקות מרעננים או סלט של עגבניות וליים.
אם אתם רוצים להוסיף אלמנטים נוספים למנה, אפשר לנסות להוסיף פירות יבשים כמו משמשים או צימוקים לקראת הסוף, שמשלבים מתיקות נהדרת עם הבשר המתובל!
על תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן, תמיד יש מקום לשדרוג! אפשר להוסיף לדוגמה מעט תימין, רוזמרין או אורגנו, אשר יעצים את הטעם והמראה. גם פירות יבשים יכולים להוסיף עושר טעמים שמאזן את הצלחת. אם אתם אוהבים חריף, למה לא להוסיף כמה פלפלים חריפים?
שאלות ותשובות
מה אפשר להגיש עם המנה?
מומלץ להגיש סלט רענן או תוספות של אורז, פירה או קוסקוס.
האם אפשר לקנות צוואר טלה קפוא?
כמובן! רק שימו לב להפשיר אותו בעדינות במקרר לפני הבישול.
האם ניתן להכין את המתכון הזה בסיר לחץ?
בהחלט. תהליך הבישול יהיה מהיר יותר ויוצר תוצאה רכה מאוד!
איך יודעים מתי המנה מוכנה?
כאשר הבשר מתנתק בקלות מהעצם, זה הזמן להוציא אותה מהתנור.
מה אפשר להחליף בירקות אם אין מה שצוין?
אפשר להשתמש בברוקולי, קישואים, או גזר צבעוני כדי לגוון!
האם אפשר להכין את המנה כמה שעות לפני האירוח?
כן, ניתן לחמם אותה שוב לפני ההגשה והיא תהיה חמה ומגרה כמו כשתרימו אותה מהתנור לראשונה.
האם אני יכול להכין מנות אישיות?
ברור! תהליך הבישול לא ישתנה אם תשימו את הכל בתבניות אישיות.
האם יש לי מה לעשות עם שאריות?
בהחלט! ניתן להכין גם פשטידת ירקות עם שאריות הירקות והבשר.
אילו ירקות ניתן להוסיף?
חצילים, ברוקולי או תפו”א נוספים יכולים להוסיף עניין למנה.
מה אפשר לשדרג בגבינה?
לשדרג עם גבינת מוצרלה מעל רגע לפני שמוציאים מהתנור מוסיף טעם מטריף!
אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה. אני מבטיח שכולם יהנו מהמדהים הזה! תנו להם לגלות איך הם יכולים להפתיע את עצמם עם מנה מושלמת שאפשר להכין בקלות!