נקניק שוקולד עם שמנת מתוקה – מתכון אגדי וממכר
בואו נדבר רגע על השוקולד – המרכיב המושלם לכל מתכון מתוק! אתם יודעים, כל הופעה של שוקולד ליד ניצת המוכר שלנו גורמת ללב שלנו לפעום קצת יותר מהר. והפעם, אנחנו מתכוונים ליצור ביחד משהו מדהים! לא מדובר במתכון רגיל – אלא בנקניק שוקולד עם שמנת מתוקה, שממש נמס בפה.
חושבים שזה נשמע שיגעון? תאמינו לי, מדובר על הכנה פשוטה שתמלא אתכם באושר בכל ביס! רגע, אני יכול להרגיש את הריח של השוקולד כבר באוויר. והחיים הם החיים – העונג שכולנו מחפשים! אז קחו אוויר, תהיו מוכנים להיכנס למטבח ולהרגיש כמו שפים מהטלוויזיה, ותתחילו עם המתכון הזה!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן קירור: 4 שעות (כן, זה הזמן להחזיק את עצמכם!)
- רמת קושי: קלה
- מנות: 8 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנעמיק לתוך שלבי ההכנה, הנה רשימה מהירה של המרכיבים שצריכים להיות אצלכם במטבח:
- 200 גרם שוקולד מריר (70% קקאו, כי הוא הכי טעים שיש)
- 100 גרם חמאה רכה
- 1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 1/4 כוס אגוזים קצוצים (אפשר גם פקאנים או אגוזי מולסה)
- 1/4 כוס קוקוס מגורר (לא חובה, אבל מוסיף טעם משגע)
- תמצית וניל – טיפה מוסיפה ריח מיוחד
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להניח את הידיים על המרכיבים וליצור את הקסם!
- שמים את השוקולד המריר והחמאה בקערה, וממסים במיקרוגל או על בנא מרי. (זוכרים לא לערבב יותר מדי? רק עד שהחומרים מתמזגים).
- מעבירים את התערובת למערבל ומוסיפים את אבקת הסוכר. מערבלים יחד עד שהתערובת חלקה ומלאה באהבה.
- מוסיפים את שמנת המתוקה ותמצית הווניל ומערבלים שוב עד שהתערובת מתפזרת ואוורירית.
- אם אתם בוחרים להוסיף אגוזים קצוצים וקוקוס, זה הזמן לשלב אותם לתוך התערובת ולערבב בעדינות.
- שמים את התערובת על ניילון נצמד ומעצבים אותה לצורת נקניק. משתדלים לסגור את הקצוות היטב.
- מהדקים היטב ומכניסים למקפיא למשך 4 שעות לפחות. בזמן הזה אתם יכולים לחשוב על הביס הראשון!
- כאשר זה מוכן, פותחים את הניילון וחותכים פרוסות בעובי של כ-2 ס"מ. מתענגים!
שדרוגים ותוספות אפשריות
אך ורק על מנת להפוך את הנקניק הזה לעוד יותר מדהים, יש לנו כמה רעיונות לשדרוגים שיכולים לשדרגו אותו לרמה אגדי!
- לגרסה טבעונית: ניתן להשתמש בשוקולד מריר ללא חלב, חמאת קוקוס במקום חמאה, ושמנת קוקוס במקום שמנת מתוקה.
- להפוך אותו לעם פירות: הוסיפו קוביות של פירות מיובשים כמו תמרים או משמשים.
- אקזוטי: להוסיף לתערובת מעט קינמון לקבלת טעם חורפי שמח.
- אם אתם אוהבים קקאו, הוסיפו 2 כפות קקאו לתערובת.
- אם אתם רוצים ביס נוסף של מתיקות, שימו שוקולד לבן קצוץ.
כעת, לאחר שהכנתם את הנקניק המושלם, אני ממליץ ללקק את האצבעות וליהנות מהפחיתון האדיר הזה. לשמור במקרר קירור נוסף, כדי שהטעמים יתמזגו עוד יותר.
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור על הנקניק לאורך זמן? ניתן לשמור במקפיא עד חודש, אך אני ממליץ ללטף אותו בין לבין, הוא לא יחזיק מעמד!
האם אפשר להשתמש בשוקולד אחר? חד משמעית! שוקולד חלב או שוקולד לבן יכולים להתאים, רק עשו התאמות לאבקת הסוכרכדי לשמור על הגובה הנדרשים.
מה קורה אם לא אוהבים אגוזים? השאירו את האגוזים מחוץ. הם לא הכרחיים – תטעמו ותהנו.
כיצד לדעת שהשוקולד מנמס? מספיק לערבב והוא צריך להיות חלק כמו לב של ילד!
האם ניתן להכין את זה ילדים? בהחלט! הם ייהנו מכל רגע, כל מה שצריך זה לפקוח עין.
מה המנה הכי מסקרנת כאן? השוקולד! השוקולד! זה מה שמייצר את השילוב המושלם עם השמנת.
כמה זמן ניתן להקפיא? נקניק השוקולד הזה יאריך ימים במקפיא – עד חודש בטח.
האם אפשר לשים יותר שמנת? תנסו, אבל תזכרו שזה עשוי להשפיע על המרקם!
מה דעתך על גרסה דלת קלוריות? שימוש בשוקולד מריר ובשמנת קלילה – זה דבר אפשרי, ניסו!
האם יש טיפים להכנה? הכי טוב להקפיא למשך לילה שלם כדי לספוג את כל הטעמים.
אם מתכון זה עורר בכם חדוות בישול, אני ממליץ לשתף אותו ברשתות החברתיות וליידע את החברים. הטרנד הזה לא יכול להפסיק כאן! בואו לגרום לכולם לטעום את המושלם!