דונאטס – המתכון המדליק שיגרום לכם להתמכר!
מי לא אוהב דונאטס? החטיף הממכר הזה, עם הטעמים הייחודיים והמרקם האוורירי שלו, הוא פשוט אגדה רוחשת עונג בכל Bite. למה ש-donuts לא יהפכו למנה הדגל שלנו במהלך כל חגיגה או סתם לשעת הפינוק של היום? בשעה של חיפוש חדרי הביס, אחרי יום ארוך, אנחנו כל כך זקוקים לרגעים מתוקים, והדונאטס יכולים להיות התשובה המושלמת והמשגעת!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות המנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: כ-12 דונאטס
הרכיבים הדרושים
להכנת הדונאטס המדהימים הללו, הכנו עבורכם רשימה של רכיבים שיסחפו אתכם לטעמים בלתי נשכחים:
- 2 כוסות קמח לבן
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס חמאה מומסת
- 1/2 כוס חלב
- 1 ביצה גדולה
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
- שוקולד מומס או קצפת לקישוט (אופציונלי)
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לכם את כל מה שצריך, אתם לגמרי מוכנים לצאת לדרך וליצור את הדונאטס המהממים:
- קחו קערה גדולה והניחו בה את כל החומרים היבשים – קמח, סוכר, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח.
- בקערה נפרדת, ערבבו את החומרים הרטובים – חמאה מומסת, חלב, ביצה ותמצית וניל.
- הוסיפו את החומרים הרטובים ליבשים וערבבו בעדינות עד שהתערובת מאוחדת.
- בזמן שהתערובת נוספת, חממים שמן בסיר עמוק, למטרת טיגון.
- לאחר שהתערובת מוכנה, בעזרת כף או צנתר, הניחו מהתערובת בשמן החם בעיגולים.
- חכו לדונאטס להתחיל לתפוס צבע זהוב, ואז הפכו אותם. (זהו רגע המתח, כולם מתים על המתח!)
- כאשר הם מוכנים, הסירו אותם בעזרת ממלכת מטבח וניחו אותם על נייר סופג.
- לאחר שהדונאטס התקררו, קשטו עם שוקולד מומס או קצפת!
- אם אתם מרגישים משוגעים, פזרו מעל שומשום או קונפטי צבעוני!
תוספות או שדרוגים אפשריים
על הדונאטס המדהימים הללו, בהחלט אפשר להוסיף נגיעות נוספות שיעשירו את החוויה:
- שוקולד מריר מומס לשפתיים קלות וטעימות.
- ממרח אגוזי לוז להוסיף לקינוח ברמה אחרת.
- שכבת קצפת מתוקה מעל – מושלם עבור חובבי מתוק!
- פירות יער מסוכרים – כי מה לא הולך עם דונאטס?
והכי כיף – אם תרצו, אפשר לשדרג את המתכון גם לגרסה טבעונית! פשוט החליפו את החמאה בשמן קוקוס והביצה בממרח תפוחי עץ. גם יצא מדהים וגם יעשה אתכם מאושרים!
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הדונאטס מוכנים?
אתם יכולים לדעת שהדונאטס מוכנים כשצבעם זהוב ומבריק. השמן לא מתפזר יותר מהמקום שבו הם שוכבים – כך תוכלו למנוע מהם לספוג יותר מדי שמן.
אם אין לי שוקולד, מה אפשר לשים?
יכולים לשים קצפת, גלידה, או פירות מסוכרים. דונאטס הם מאוד גמישים ותמיד מקבלים בברכה רחבה של טעמים.
האם אפשר לשמור דונאטס במקרר?
אם אתם שומרים את הדונאטס במקרר, הם עשויים לאבד מהפריכות שלהם. מומלץ לאכול אותם טריים או לשמור בטמפרטורת החדר.
האם אפשר להשתמש בקמח מלא?
שימוש בקמח מלא ישנה את המרקם, אך בהחלט אפשרי! פשוט יהיו לכם דונאטס קצת יותר "כפריים" וטעימים.
מה לעשות אם התערובת מאוד סמיכה?
אם התערובת סמיכה מדי, הוסיפו קצת חלב עד שהיא מגיעה למרקם הרצוי.
האם אפשר להכין דונאטס בתנור במקום לטגן?
בהחלט! הכניסו לתנור שחום מראש על 180 מעלות ולטפו אתכם אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה. התוצאה תצא גם טובה!
מה ההבדל בין דונאטס לשמרים לדונאטס רגילים?
דונאטס שמרים מתקבלים מגרסה של הבצק הנשלח, והוא לפעמים יותר רך ואוורירי, בעוד שדונאטס רגילים יוצאים דחוסים ומלאים בטעימה.
האם ניתן להקפיא דונאטס?
כמובן! הקפיאו אותם בנפרד בניילון נצמד ותשמרו בצנצנת סגורה. חימום קל לאחר מכן – והם שוב פריכים.
האם זה מתכון בריא?
בדיוק! למעשה, זה מתכון שמכיל מרכיבים יחסית פשוטים ובריאים. עם זאת, תוספות נוספות עשויות להוסיף קלוריות, אז תהיו מודעים לכמויות!
כמה זמן לוקח להכין את ה-donuts האלה?
כפי שצוין, זמן הכנה הוא כ-10 דקות בלבד. כך שהמתכון מושלם עבור אלו שאין להם הרבה זמן להתעסק במטבח.
בואו נשתף את המתכון המושלם הזה עם כל חברינו! הם יאהבו את הדונאטס המאמנים וההומור שאיתם תוכלו לפנק את עצמכם ואת הסובבים אתכם. אתם תראו – הם פשוט ילקקו את האצבעות! שתפו ברשתות החברתיות ותנו ליהנות גם לאחרים!