דגים על האש בנייר כסף: מתכון שמשגע את החיך!
טעמם של דגים הכה מזהירים, המוכנים עם ניחוחות נלווים של תיבול וצלייה על האש, הן חוויות קולינריות שלא ניתן לשכוח. אין כמו ערב קיץ חמים, כשכולנו מתכנסים יחד, הרוח נושבת קלות, וברקע מתנגן שיר אהוב. כל מה שחסר הוא המנה הייחודית שתעורר את התיאבון ותשאיר את האורחים מאושרים. את המנה הזו מתכנים יחד: דגים על האש בנייר כסף! מתכון פשוט, מדהים ומעלף, שלא תפסיקו ללקק את האצבעות אחריו.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4 אנשים
הרכיבים הדרושים
כשהכנתם אחלה דגים, מרגישים את ההנאה באוויר. אז לאן נעלם התיבול המיוחד? כמה דקורציות קטנות כמו שום, לימון, עשבי תיבול, ובטוח שגם קצת מלח ופלפל. תכינו רוטב שמפונן את הדגים כמו שצריך, והם יהפכו למנה שמשגעת כל שולחן. החומרים שדרושים לנו הם:
- 4 פילים דג מעניין (למשל, דג סלמון או דג ים)
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 1 לימון, סחוט ומגורר
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 כפית פפריקה חריפה (או מתוקה אם אתם אוהבים את זה לעניין)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- עשבי תיבול קצוצים (כמו פטרוזיליה או כוסברה)
- נייר כסף לעיטוף
אם יש לכם עוד דגים במקפיא, אל תפספסו! דגים כמו פורל, דניס או סול גם עובדים נהדר במתכון הזה. אם אתם בצד הבריאותי, אתם מוזמנים לבחור בדג דל פחמימיות כזה שלא רק טעים אלא גם בריא!
שלבי ההכנה
בעקבות התיאורים השמימיים, צריכים להתחיל בביצוע! קדימה, תתחילו ליישם את המתכון. בהצלחה!
- חתכו את הדגים לחתיכות בגודל בינוני.
- נווטו לתוך קערה את השום, שמן הזית, הלימון, הפפריקה, המלח והפלפל.
- ערבבו היטב עד שהמרכיבים מתמזגים.
- מוסיפים לדגים המוכנים את תערובת התיבול, ומשרים אותם כ-10 דקות.
- חוצים רצועות נייר כסף באורך של כ-30 ס"מ ומניחים בכל רצועה פילה דג.
- מניחים על כל דג קמצוץ מעשבי התיבול הקצוצים וקצת לימון מרוסק.
- עוטפים את נייר הכסף כך שהדג יהיה סגור אבל עם מקום לאדים להתרכז בתוכו.
- מניחים את פיסות הדגים העטופים על גריל לוהט או על מדף הצלייה לדקה כ-20-30 דקות.
- לאחר שהדגים רכים ונמסים, הסירו מהגריל.
- מתבלים שוב בעשבי תיבול לפי הטעם ומבצעים פותחים בעדינות את נייר הכסף כדי לשחרר את הניחוח המטריף!
שדרוגים ותוספות אפשריים
כשהדג שלכם מוכן, תוכלו לשדרגו עם צדדים מעולים. אולי תוספת סלט ירוק מרענן, פירה תפוחי אדמה או לחם פרנצ'י? ואולי מוסיפים לתוך הנייר כסף ירקות כמו זוקיני, חצילים או גזר? הכל כולה למען הטעם הייחודי של כל פיסת דג והנאה מקסימלית!
שאלות ותשובות
מהו הדג הכי טוב לשימוש במתכון זה?
כל דג ייחודי בדרכו! סלמון, דניס ופורל הם כמה מהסוגים האידיאליים, אבל תרגישו חופשי לנסות אחרים כמו טונה או דג בעבודת יד.
האם אפשר להכין את הדגים גם בתנור?
בהחלט! פשוט אך ורק באותו האופן, מקדמים טמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס למשך 30 דקות.
האם ניתן להכין את המתכון עם ירקות?
כמובן! ניתן לשלב ירקות כמו תפו”א, קישואים או גזר באותה הדרך, הם נהפכים לאגדי במחבת המונעת.
מה עושים אם אין לי נייר כסף?
אם אין לכם נייר כסף, דאגו לצלייה על רשת מתכת. פשוט תברו את הדג עם התיבול שלכם והניחו על גריל לוהט!
איך אפשר לאחסן דגים על האש במקרר?
מומלץ לשמור בנפרד בכלי סגור במשך 1-2 ימים במקרר.
מה אפשר לשים על מנת להתאים לטעמים חריפים?
תוסיפו פילפלים חריפים לקערת התיבול, זה מאוד משגע!
האם יש דרכים בריאות יותר לתיבול?
ניתן להחליף את שמן הזית ביוגורט טבעי או באבקת שום אם רוצים לתמצם את קלוריות!
כמה זמן ממולץ לשרות את הדג בתיבול?
זה תלוי, עד 30 דקות זה מעולה. לא להרבה יותר – הטעמים יתחילו להתבלל!
אפשר להכין את המתכון גם על כיריים על פלטת ברזל?
בהחלט! ישר פסים זהובים ונתיב טעמים נמשכים – מה אפשר לבקש יותר?
האם אפשר להשתמש בזה גם בדגים קפואים————-
כמובן! רק צרו אפשרות להפשיר את הדגים לפני השימוש.
נסו את המתכון המדהים הזה ודאגו לשתף אותו עם חברים ומשפחה ברשתות החברתיות. מי יודע, אולי תהפכו לשגרירי הדגים על האש בנייר כסף בכל רב הנוחות! גם אתם תוכלו להיות הכוכבים של כל אירוע קיץ!