גלידת קוטג' מדהימה – קינוח מעלף שלא תשכחו!
כשהקיץ מתקרב, כולנו מחפשים את הקינוח המושלם שיביא לנו את התחושה הממכרת של רעננות. אז מה אם נגיד לכם שישנו קינוח מעבר לכל דמיון? קינוח שהוא גם בריא, גם טעים בטירוף, וגם מתכון קל מאוד להכנה? קבלו את הגלידת קוטג' המושלמת! לגמרי שווה להפתיע את המשפחה והחברים עם מעדן אגדי ומרענן, שאם יש לכם על מה לאכול אותו, הוא פשוט יארוג לכם רגעים בלתי נשכחים.
זמן הכנת המתכון ורמת קושי
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4-6 מנות
החומרים הדרושים
נעבור לעיקר – להכנת הגלידה הזו, נצטרך כמה מרכיבים פשוטים, אך עם טוויסט שידאג שאתם לא תרצו להפסיק לאכול ממנה!
- 500 גרם גבינת קוטג' (כמה שיותר טרייה)
- 200 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 90 גרם סוכר או דבש (לפי הטעם)
- מיץ מחצי לימון
- תמצית וניל (לפי הטעם)
- פירות טריים לקישוט (תותים, אוכמניות, פרי עונתי, כל מה שעושה לכם טוב)
כמובן שבאפשרותכם לבצע שדרוגים, להזין פירות מסויימים לתוך הגלידה או להשתמש בסוכר חום כדי להקנות טעם עמוק יותר.
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגעתם לשלב הקסום – ההכנה. פשוט עקבו אחרי הצעדים ותתכוננו לטעם שיגרום לכם ללקק את האצבעות!
- בקערה גדולה, תרכיבו את גבינת הקוטג', השמנת, הסוכר, מיץ הלימון ותמצית הווניל. ערבבו היטב עד שהכל מתאחד בצורה מושלמת.
- כשהתערובת נהיית חלקה ואוורירית, התחילו להקציף אותה בעזרת מערבל חשמלי על מהירות גבוהה, עד שתקבלו קצפת רכה ואוורירית.
- שיטחו את התערובת לתוך תבנית שטוחה, כזו שמתאימה להקפאה.
- כדי להפוך את הגלידה שלכם ליותר מעניינת, אפשר להוסיף לתערובת פירות קצוצים מנוגדים ולערבב בעדינות.
- השאירו את התבנית במקפיא לפחות 4 שעות, עד שהגלידה קופאת לחלוטין.
- כשתמצאו את עצמכם בעיצומו של רגע הממתין, הוציאו את הגלידה מכלי ההקפאה, והניחו לה להתרכך במשך כמה דקות.
- חיתכו לקוביות או כף בעזרת כף גלידה, והגישו עם רוטב שוקולד מומס או את הפירות האהובים עליכם.
והנה זה קורה! הגלידה שלכם מוכנה, בלי כל טונה של קלוריות, והכיף מתחיל. תארו לעצמכם את טעם הקוטג' הצונן, בשילוב הפירות הטריים, בעונה החמה. תיווכחו לדעת שזו התוצאה המושלמת שפשוט לא תוכלו להפסיק לנשנש!
אפשרויות שדרוג
כשהקיץ מתקרב ואנחנו רוצים לגוון, תמיד אפשר לשדרג לגמרי את הגלידת קוטג'. האם חשבתם על להכין פונדו עם חומרי גלם שונים? או אולי לנסות להוסיף טעם מעניין כמו קקאו או אגוזים? להלן כמה רעיונות מעניינים!
- לגרסה טבעונית, פשוט החליפו את גבינת הקוטג' בטופו רך ושורש ענבים, ותוסיפו סוכר טחון במידה.
- לא אוהבים סוכר? תחליפו אותו בסילאן לשדרוג בריאותי.
- שדרגו עם פירות יבשים קצוצים כמו חמוציות או תמרים – יוסיפו טקסטורה מעניינת!
- שקולו להוסיף קצת קפה נמס לבעיה לצד טעם שוקולד – זה בלתי ניתן לעצור!
שאלות ותשובות
באיזה סוג גבינת קוטג' להעדיף להשתמש?
מומלץ להשתמש בגבינת קוטג' טרייה ככל האפשר, זה מה שיעניק לגלידה שלכם את המרקם הנימוח והטעים ביותר.
האם ניתן לשמור על הגלידה במקפיא?
בהחלט! הגלידה יכולה להחזיק מעמד במקפיא במשך כחודש, אך אל תשכחו להוציא אותה לפחות 10 דקות לפני ההגשה כדי לרכך אותה.
האם יש אפשרות להכין את הגלידה בלי שומן?
כמובן! השאירו את השמנת המתוקה ונסו להשתמש בקוטג' דל שומן. תוצאות יהיו פחות קרמיות אבל עדיין טעימות!
האם אפשר לשדרג את המתכון עם שוקולד?
ודאי! הוספת שוקולד מריר קצוץ או רוטב שוקולד מעל תעניק טוויסט משוגע למנה.
מה ניתן לשים על הגלידה לשדרוג נוסף?
שקדים קלויים, גבינת מסקרפונה, או רוטב פירות יער – כל אלו בהחלט יעשו את העבודה!
האם יש אלטרנטיבות לדבש?
אם אתם מעדיפים, אפשר להשתמש במייפל או אף בסוכר קוקוס – תנסו כל מה שמדליק אתכם!
כמה זמן במקפיא עד שהגלידה מוכנה?
כ-4 שעות, אך ניתן להשאיר אותה לילה שלם לסיום הקיפאון המושלם.
האם יש גודל מנות מומלץ?
כ-100-150 גרם לאדם, אך הכל תלוי באם אתם אוהבים את זה או לא!
מה אני יכול לעשות אם קיצרתי את זמן הקיפאון?
דברו בהחלט עם הגלידה ואל תנו לה לבעוט. פשוט זה יספיק עם פחות זמן.
האם ניתן להכין את הגלידה ולשמור בפריזר?
כמובן, בדיוק מה שעשינו. אבל עדיף לא להקפיא יותר מדי כדי שלא תקום עליכם – ליהנות תמיד טרי!
לאחר כל הצעדים, אפשר להשקיע רגעים קיציים במציאות ולא ליצור עולמות של לקוחות מרשימים עם הגלידה.השאירו ביקורת על המתכון, ואל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות. בואו נהיה כולם נהדרים בלעשות דברים יותר טובים!