גלידה בטעם החלב של הקורנפלקס שכולם מדברים עליה

גלידה בטעם החלב של הקורנפלקס

דמיינו את זה: יום חם של קיץ, אתם יושבים על כיסאות נוח בחוץ, והשמש זורחת בדיוק מעליכם, מחממת כל פינה בגוף. עם כל משב רוח, יש לכם את התחושה הקסומה שמתחילה להתגבש – להרגיש את הכיף והערך של ימי הילדות, מסטיק זית של הקיץ ומעל לכל, את החלב של הקורנפלקס שאתם כל כך אוהבים. עכשיו, דמיינו שאת אותו טעם קסום הפכתם לגלידה מענגת שתשאיר אתכם עם טעם של עוד! מתכון זה הוא לא סתם עוד מתכון – הוא מתכון שהולך לשאיר אתכם עם טעם משגע של נוסטלגיה בכל שלוק. אז קחו נשימה והיכנסו אל עולמנו המעלף של גלידה בטעם החלב של הקורנפלקס!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכניסות

  • זמן הכנה: 30 דקות (שעתיים במקפאה)
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול אל תוך שלבי ההכנה, חשוב שנכיר את כל המרכיבים המדהימים שיביאו לתוצאה המושלמת. המתכון הזה מתאים לכל אוהבי הגלידה, וגם לאלה שמחפשים להפתיע את החברים בשדרוג מרענן לערב בנות או סתם לשדר עסקת דייט רומנטי. אלו הם המרכיבים:

  • 400 מ"ל שמנת מתוקה (למנת סוסים איכותית)
  • 200 מ"ל חלב
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קורנפלקס (הכי פריך שיש)
  • 1/2 כוס רסק תפוחים (לגרסה בריאה יותר)
  • שוקולד מומס לקישוט (לא חובה, אבל למה לא?!)

שלבי ההכנה

עכשיו מגיע השלב המעניין! כל כך הרבה טעמים יתמזגו ויתחברו כאן, שיהיה לכם קשה להתאפק לא ללקק את האצבעות תוך כדי הכנה. כמו שכולנו יודעים, ההנאה האמיתית מתחילה עם הטעם. انسיבו ונותנים דרור לכל היצירתיות שלכם!

  1. שמים את השמנת המתוקה והחלב בקערה גדולה ומקציפים בעזרת מקציף ידני או מיקסר עד לתוצאה אוורירית ומעלפת.
  2. מוסיפים את הסוכר ואת תמצית הווניל, וממשיכים להקציף עד שהמרכיבים מתאגדים.
  3. מערבבים את הקורנפלקס לתוך התערובת בעדינות, כך שהקורנפלקס לא יתפרק.
  4. אם בחרתם להשתמש ברסק תפוחים, עכשיו זה הזמן להוסיף אותו ולערבב עד שהתערובת אחידה.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית שטוחה שמתאימה להקפאה.
  6. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך שעתיים.
  7. לאחר שעתיים, כדאי להוציא את הגלידה ולערבב אותה שוב עם דיפרקטור או מזלג כדי למנוע קיפאון.
  8. מחזירים להקפאה לעוד שעתיים (או יותר, תלוי באיזה גובה מעדיפים את הגלידה).
  9. לפני ההגשה, מומלץ לחמם את השוקולד במיקרוגל ולעטוף את הכדורים בגלידה, זה מוסיף טוויסט אגדי!

שדרוגים ותוספות אפשריות

הגיוון הוא האדון של הטעם! כאן אתם מוזמנים להוסיף עוד טעמים, מרקמים וסגנונות שיגרמו לגלידה שלכם להיות זו שכולם ידברו עליה!

  • שדרגו את הגלידה עם תוספת של פירות יער קפואים – טעמים חמוצים מתוקים יאזנו את המתיקות של הגלידה. זה מפנק בדיוק כמו פיצה עם פירות!
  • שקלו להוסיף סירופ קרמל או רוטב שוקולד על בסיס מים לדרגת פינוק גבוהה יותר.
  • קצת קוקוס קצוץ יכול להחליף חלב, ולהפוך את הכול לגרסה יותר טרופית ואקזוטית.
  • לגרסה טבעונית, מרוויחים את החלב עם חלב קוקוס ומוודאים לשים סוכר קנה במקום סוכר רגיל.
  • תוספת של קקאו טהור יכולה ליצור שוקולד עשיר בלי הרבה מאמץ!

שאלות ותשובות

איך הגלידה מתנהגת אחרי שהקפאתי אותה?
גלידה שתשתמר היטב במקפיא יכולה לשלום בין ימים, תלוי בטמפרטורה ומשך הזמן. כדאי להוציא אותה 5-10 דקות לפני ההגשה כדי שתתמזג למרקם נימוח.

איפה אני יכול למצוא את כל החומרים?
כל החומרים זמינים בכל סופר, במיוחד הקורנפלקס. זה תמיד טוב שיהיה לכם מלאי לזמן הפנוי.

האם יש בעיה להשתמש בסוכר חום במקום לבן?
לא תהיה בעיה בכלל! זה נותן טעם לא ממושך, דרור אישי לחוויות שונות.

מה עושים אם הגלידה קפואה מדי?
כפי שציינו, הוציאו מהמקפיא למספר דקות. אפשר גם לערבב בכף עם מעט חלב כדי להשיג את המרקם הנכון!

כמה זמן אפשר לאחסן את הגלידה במקפיא?
הכי טוב לאחסן עד שבועיים לשמירה על טריות, אבל אם נשמר נכון, אפשר להשתמש גם עד חודש!

האם אפשר לשים שוקולד אחר בחלל של הקורנפלקס?
כמובן! אפשר לשים שוקולד מריר, חלב או לבן – הכול בהתאם לטעמים שמרגשים אתכם ביותר.

למה הקורנפלקס לא מתפורר בתוך הגלידה?
הקורנפלקס בכמות מסוימת נשאר פריך בתהליך, השמנת והחלב משמרים אותו.

האם החוקרת אפשרית כשהגלידה לא תימנע עמידה?
בהחלט! יש בכם את הכוח לשדרג או לגוון ולהתנסות בטעמים שונים.

מה יקרה אם אשתמש בחלב סויה?
במידה שאתם אוהבים את הטעמים שלו, לא תהיה בעיה! זה מומלץ לגלידה שאפשר לשתף ייחודית!

איפה ניתן להתחיל עם טעמים נוספים?
אתם יכולים לשדרג את המנות שלכם בקיץ; בפירות, שוקולדים, אגוזים – עולם טעמים שמחכה לכם לחקור!

לפני שאתם נכנסים למטבח, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון עם חברים, רעיונות חדשים חיכו לכם והגלידה שלכם יכולה להיות כוכבת הערב. כל שלוק יביא אתכם לתחושה מדהימה וממכרת, שתשאיר אתכם מחכים לעוד! אז שנסו מותניים, ותתחילו להכין את הקסם הזה עכשיו!