קציצת ירק מטוגנת – חוויה מפתיעה וטעימה!
האם אי פעם תהיתם כמה קלוריות יש בקציצת ירק מטוגנת? ובכן, יש לנו תשובה עבורכם! אבל רגע, חכו רגע! לפני שנכנס לפרטי המתכון המדהים הזה, תנו לנו לספר לכם סיפור קטן.
כל שבת בבוקר, כשאני חזרתי הביתה מהשוק עם שקית ירקות טריים, נחשפתי לזכרונות מימי ילדותי אצל סבתא. היא תמיד הכינה קציצות ירק מטוגנות שהיו כל כך טובות, שלא יכולתי להפסיק ללקק את האצבעות. החום של השמן, הרכות של הירקות, והטעמים שהשתלבו יחד יצרו חוויה בלתי נשכחת. כשאני מגלגלת את הקציצות במטבח שלי, אני מתמלאת בזכרונות נושנים.
היום אני רוצה לחלוק אתכם את המתכון המושלם לקציצות הירק האלה. בטוח שהן יהפכו להיות מנת הדגל שלכם, ויביאו לשולחן שלכם טעמים אגדיים!
מידע על המתכון
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
בואו נתחיל עם רשימת הרכיבים. אל תדאגו, תמצאו את רובם במקפיא או במטבח שלכם.
- 3 תפוחי אדמה – קלופים ומגוררים
- 2 גזר – קלופים ומגוררים
- 1 קישוא – קלוף ומגורר
- 1 בצל – קצוץ דק
- 2 ביצים – ליציבות קציצות
- 1/2 כוס קמח (אפשר להשתמש בקמח תפו”ח לגרסה ללא גלוטן)
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה – מספקת רעננות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון
לגזרה יותר בריאה, אפשר לשקול לאפות את הקציצות במקום לטגן! אם אתם טבעונים, פשוט החליפו את הביצים בזרעי פשתן טחונים עם מים.
שלבי ההכנה
עכשיו שמעתם את כל מה שצריך, בואו נעבור לשלב המאושר – שלבי ההכנה.
- מניחים את כל הירקות המגוררים בקערה גדולה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ, הביצים, הקמח, הפטרוזיליה, המלח והפלפל.
- מערבבים היטב עד שהכל מתאחד.
- מחממים שמן בסיר שטוח על אש בינונית.
- לוקחים כף מהתערובת ומניחים בשמן החם, מצפים את הקציצה היטב לשם קבלת טעם מושלם.
- טיגנים במשך כ-3-4 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות.
- מעבירים לשולחן עם ניר סופג כדי לספוג עודף שמן.
ובום! קיבלתם קציצות ירק מעלפות! לא בסדר? יש משהו במרקם, בשילוב הטעמים ובארומה שמתפשטת בבית מבחינת חווית טעמים לא נורמלית!
שדרוגים ותוספות מומלצות
כמו בכל מתכון, גם כאן יש עשרות דרכים לשדרג את הקציצות הללו. אנחנו כאן כדי להציע לכם כמה:
- תוספת של גבינת פרמזן מגוררת למי שאוהב את המרקם והטעם הנפלא שלה.
- נשמע טוב? תוספת של תבלינים כמו כמון או פפריקה יכולה לתת תחתית מרעננת לקציצות.
- ערבבו עם טחינה סמיכה וטפלו על השולחן – זה הופך את המנה למשגעת!
- אם אתם רוצים לגרסה חריפה, מוסיפים צ'ילי קצוץ.
שאלות ותשובות
כמה קלוריות יש בקציצת ירק מטוגנת?
בדרך כלל, קציצת ירק מטוגנת מכילה בין 80 ל-150 קלוריות, תלוי בגודל ובשמן שבו טיגנו.
איך ניתן להפוך את הקציצות לטבעוניות?
אפשר להחליף את הביצים בטעון של זרעי פשתן. גם לא כל הקמח מתאים; קמח תפו”ח או קמח חומוס יכולים להיות אפשרויות טובות.
אפשר לאפות את הקציצות?
בוודאי! אם אתם מעדיפים גירסה בריאה יותר, פשוט מניחים את הקציצות על תבנית עם נייר אפייה ואופים ב-180 מעלות במשך 25-30 דקות.
האם ניתן להכין את התערובת מראש?
בטח! אפשר להכין את התערובת יום מראש ולשמור אותה במקרר. פשוט טגנו את הקציצות כשאתם מוכנים.
מה יכול להיות תוספת טובה לצד הקציצות?
סלט ירקות מרענן עם טחינה קסומה תהיה אפשרות מדהימה לצידן.
האם קציצות ירק מתאימות לילדים?
בהחלט! מדובר במנה שמושכת ילדים, ועם טעמים מרעננים אפשר להוסיף אותן גם לארוחות בית ספר.
איך אפשר לשמר קציצות שאותן לא הוקפצו?
הקציצות ניתנות להקפאה. רק ודאו שהן קירות טוב ומצוננות.
מתי הכי כדאי להכין קציצות ירק?
הן מצוינות בכל עת – לארוחת צהריים, ערב עם חברים או אפילו כאוכל קל.
איזה ירקות נוספים אפשר להשתמש בהן?
בעיקרון, כל ירק שהחיים למדו אותנו שאוהבים יכול להיכנס למיקס! ניסוי זה מה שעושה את זה למעניין.
האם אפשר להכין את הקציצות עם קמח חלבי?
כן, חלק מהקהל עלול להעדיף קמח רגיל. גם קמח חומוס יכול להוסיף טעם מיוחד.
ועכשיו שהשתקפתם בעוצמת כל אחד מהטעמים המדהימים שבקציצות האלה, תנו לי להזמין אתכם לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות שלכם. אם יש משהו שמזכיר חוויות בתקופת הילדות שלנו, זה קציצות הירק המטוגנות. הכינו ושתפו, כי אחרי הכל, אוכל הוא עבור כולם!