מתכון לג’חנון תימני מדהים – טעים טעים
דמיינו את הבוקר שלכם כשאתם פותחים את העיניים ומריחים ניחוחות ריחניים של ג’חנון תימני מתבשל בתנור. ריח מתוק ומלוח, כאילו אתם מתעוררים בבית של סבתא, המציעה לכם מנה חמה עם כל כך הרבה אהבה. זהו מתכון מדהים שלא רק ישמח אתכם, אלא שיגרום לכם ללקק את האצבעות. הג’חנון הזה, שמגיע ממת recipes of the world וכל כך טעים שיש, הוא באמת אחד מאותם מאכלים שחובה לנסות לפחות פעם אחת בחיים!
זמן הכנת המתכון
- משך זמן הכנה: 30 דקות
- משך זמן בישול: 12 שעות (כן, 12 שעות, אין מה לומר, ג’חנון של סבתא!)
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 8-10 מנות
המרכיבים הדרושים
אחרי שהסקרנות שלכם גברה, הגיע הזמן לדבר על המרכיבים. הג’חנון תימני עשיר בפחמימות, טעמים ומרקמים, ואפשר לגרום לו להיות גם בריא יותר. הוא פשוט מושלם!
- קילוגרם קמח חיטה
- 4 כפות שמן זית
- 1 כוס מים (או יותר לפי הצורך)
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כוס רסק עגבניות (לא חובה, אבל מוסיף צבע וטעם משגע)
- 2 ביצים (לא חובה, אבל בהחלט מוסיף תפוסה, נימוח ושפע)
חשוב לומר שלכל אחד יש את הגרסה שלו לג’חנון, וישנם ניואנסים קטנים שמשנים את המנה באופן שאין לו תחליף. אפשר לבחור להוסיף לא מעט תבלינים שונים או אפילו שדרוגים שיהפכו את הג’חנון שלכם לאגדי!
שלבי ההכנה
כמו בכל מתכון טוב, גם כאן ישמ אפשר להיכנס לתהליך ההכנה בצורה מסודרת שמתארת את ההכנה בצורה כזו שלא תשאיר מקום לטעויות.
- מניחים את כל המרכיבים הקשורים לאיחוד בחוץ כדי שהקמח לא יפחד מהמים.
- מערבבים את הקמח עם המלח, הסוכר והסודה לשתייה בקערה גדולה.
- יוצרים חור באמצע ומוסיפים את השמן ואת המים.
- לשים את הבצק עד שהוא נהיה גמיש ואוורירי.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לו לנוח במשך חצי שעה.
- לאחר שהבצק נח, מחלקים אותו לכדורים בגודל כדור טניס.
- מרדדים כל כדור לעלים דקים, ככל שניתן.
- מניחים שכבת רסק עגבניות על כל עלה ומקפלים אותו למשולש.
- מסדרים את המשולשים בתור בתבנית אפייה משומנת.
- אופים בתנור בחום נמוך (110 מעלות) למשך 12 שעות.
- מתים לאכול וליהנות.
אפשרויות לשדרוגים ותוספות
כפי שכבר ודאי שמתן, הג’חנון הזה הוא כמו קנבס שעליו אפשר לצייר. אפשר לשדרגו עם:
- תבלינים כמו כמון, ציפורן, או קינמון שיביאו גוון נוסף.
- רטבים שונים כמו טחינה או יוגורט.
- להוסיף בצל מטוגן לקיץ.
- לגרסה טבעונית, ניתן להחליף את הביצים עם מעדן סויה.
הג’חנון הזה משגע במיוחד עם תוספות שונות, וכשאתם מתערבים, אתם מסוגלים להפתיע גם את עצמכם! אז אל תחששו לנסות, כי זה הכי טעים שיש!
שאלות ותשובות
מהו המקור של הג’חנון התימני?
הג’חנון התימני הוא מאכל מסורתי של יהודי תימן, שהכינו אותו בשבתות ובחגים, כדי שיהיה אוכל מוכן מראש. הגישה הייתה לנצל את הזמן ולהכין את הבצק בלילה, ולהניח אותו לבשל בעדינות במשך הלילה.
האם יש שם אחר לג’חנון?
כן, יש שמות נוספים כמו "ג’חנא", "ג’חנון תימני" ולפעמים גם "גם עגבניות". השמות משתנים בהתאם לאזור ולמנהגים המקומיים.
כיצד ניתן לשמור על הג’חנון אחרי הבישול?
אם גרם לכם להכין כמות גדולה, אפשר לשמור על הג’חנון במקרר עד שבועיים, או להקפיא אותו ולהשתמש בעת הצורך.
כמה זמן שואלים את הג’חנון בתנור?
חשוב לדעת שג’חנון בתנור צריך להיות אפוי על חום נמוך (110 מעלות) במשך 12 שעות כדי להגיע לתוצאה נימוחה ואוורירית.
אילו מנות ניתן להגיש עם הג’חנון?
ניתן להגיש עם סלטים שונים, חומוס או טחינה. זה בהחלט משגע ומלא טעמים!
האם אפשר להכין גרסה דלת פחמימות?
כן, אם אתם מחפשים גרסה בריאה יותר, תוכלו לנסות להכין את הבצק מקמח שקדים או קמח קוקוס, אבל התוצאה תהיה שונה במעט בטעמים ובמרקמים.
איך יודעים אם הג’חנון מוכן?
ברגע שהבצק חם ונימוח, אתם יודעים שהג’חנון שלכם מוכן! אל תהססו לנסות לחתוך חתיכה ולראות אם הוא נמס בפה.
האם ניתן להשתמש בתבלינים נוספים?
בוודאי! תבלינים כמו כמון, קינמון, או אפילו צ'ילי יוסיפו טעמים שונים ומלאים. שחקו עם התבלינים וגלו את מה שמתאים לכם!
אם הג’חנון יוצא קשה, מה לעשות?
אם הג’חנון יוצא קשה, זה יכול להיות בגלל אפייה ארוכה מדי. הפתרון הוא לחמם שוב יחד עם מעט מים, כדי להחזיר את הלחות.
איך ניתן לשרת ג’חנון בצורה מיוחדת?
מומלץ להניח את הג’חנון על צלחת שטוחה, לפזר מעט רוטב פיקנטי או טחינה מעל בזהירות, ולסיים בכמה עלי פטרוזיליה לקישוט. פשוט מדהים!
אם הצלחתם להכין את הג’חנון הזה, אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם חברים או משפחה. כל אחד צריך לטעום את הקסם הזה! שלחו להם לינק, או תייגו אותם ברשתות החברתיות. זה בהחלט מתכון שיגרום לכולם להיות מאוהבים!