מתכון: לחם מדהים בקמח לבן בכוסות חד פעמיות
אין דבר יותר משגע מלחם טרי שנאפה זה עתה. באווירה של חמימות וביתיות, התמכרות לריח המעלף הזה מתממשת, וכולנו רוצים עוד פרוסה. היום, אנחנו נלמד כיצד להכין לחם מרהיב, של סבתא, שיבא את אבא מאושר עם פרוסה חמימה וכתושה של חמאה. שימו לב, מדובר במתכון מושלם שנעשה בכוסות חד פעמיות – כי מי אמר שגם במטבח צריך להיות מסודר?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 1 שעה
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
אחרי שהכנתם את עצמכם לריח המדהים זה, הגיע הזמן לדעת מה צריך כדי ליצור את הלחם האגדי הזה!
- 500 גרם קמח לבן (הכי טעים שיש!)
- 300 מ"ל מים חמים
- 7 גרם שמרים יבשים (עושים קסמים!)
- 2 מזלגות שמן זית (בסיס חלומי)
- 10 גרם מלח
- 1 כוס חד פעמית (לשימוש ייחודי!)
מרכיבים חלופיים
נזכרתם לחפש גרסה טבעונית? אין בעיה! פשוט החליפו את השמן במרגרינה טבעונית. רוצים לשדרג את לחם חיטה מלאה? קחו חלק מהקמח הלבן והשתמשו בקמח חיטה מלאה – טעים ברמה אחרת!
שלבי ההכנה
ועכשיו, אחרי שהתרגלנו לריחות, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל לעבוד. תסמכו עליי, זה הרבה יותר קל ממה שזה נשמע!
- כדי להתחיל, נניח בקערה גדולה את הקמח והמלח ונטשטש אותם זו בזו.
- בנפרד, נשפוך את המים החמים לקומקום קטן, נוסיף את השמרים וניתן למעט להחמיץ.
- כשבע דקות לאחר מכן, נוסיף את השמרים לתוך הקמח ונחילם!
- נולד כעת בצק – נלוש אותו היטב עד שיתגבש בצק נעים ואוורירי.
- נוסיף את השמן, ונמשיך ללוש עד שהשמן נמס היטב בבצק.
- השאירו את הבצק למשך שעה בסביבה חמימה עד שיתפח.
- לאחר שהבצק תפח, נקרע אותו לחלקים קטנים (יש שאוהבים לפנק עם תוספות כמו זעתר או גבינה).
- כל חלק ייכנס לכוס חד פעמית ויתפוס את הצורה שלה.
- נחמם את התנור על 220 מעלות צלזיוס.
- נחכה 30 דקות, וכשהלחם צהוב ומאפה, נוציא אותו ונחכה להחליט אם לאכול אותו מיד, או לחכות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
חלמו על בולגרית? גבינת פריזאי? הכניסו אותם לתוך הבצק! רוצים פוקצה? רק תוסיפו כמה עשבי תיבול, חמש דקות עם חמאות ועושים משיגעון. תוספות כמו אגסים, פירות יער, או כל דמיון שתרצו יופסו בצורה מדהימה ויהפכו את הלחם למושלם!
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין לי קמח לבן? אתם יכולים להשתמש בקמח חיטה מלאה או קמח תפו"ח ולהרגיש ההבדל!
האם אפשר להכין את הבצק במיקסר? בהחלט! במיקסר זה מהיר, ויש את האפשרות לחסוך בזמן הלישה.
איך ניתן לדעת שהלחם מוכן? גשו ללחם ודפדו על כל צד – אם זה מצלצל חלול, אתם על דרך הניצחון!
האם אפשר להקפיא את הלחם? מעולה! תוכלו להקפיא את הלחם לאחר קירור ולהפשיר לפני השימוש שיהיה טרי.
לא יצא לי ככה, מה עושים? לא לדאוג! לפעמים זה תלוי גם באוויר. פשוט תנסו שוב!
האם ניתן לשים בחלק למעלה קצפת או ריבה? אה, זה יהיה מושלם. רק שימו לב להשתמש בכמות קטנה!
כמה זמן לוקח לבצק להתפח? כשעה – וזה שווה כל רגע, תאמינו לי!
יכול להוסיף אגוזים? בהחלט! אגוזי מלך או פקאנים יוסיפו עקביות מדהימה.
שכחתי את המלח, מה לעשות? זה עלול לחסר טעם, אז פשוט הוסיפו אותו ותנו לבצק לעמוד קצת יותר.
אז זהו, אתם מוכנים עכשיו לייצר לחם מדהים וסופר טעים. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים, שיגדלו גם הם! מי צריך סודות כשאנחנו יכולים לחלוק את האהבה לאוכל טוב?