איך להכין עוגת שיש של סבתא בקלות ובאהבה

עוגת שיש של סבתא – חווית הטעם המושלמת

כל אחד מאיתנו יכל להזכיר זיכרון מתקופה מסוימת שבמהלך החגיגה התפשט בבתים ריח מדהים של עוגת שיש, עוגה ממכרת שכל bite ממנה הוא כמו ללקק את האצבעות! אתם יודעים, זה כמו שהבטנו על עוגת השיש המושלמת הזאת עם השוקולד הנמס בפה והעוגה האוורירית שהייתה לא יכולה להחזיק את העיניים שלה. והכיף? זה היה הקסם שבישול הבית, של סבתא שלי – עוגת שיש של סבתא, היא בדיוק הדבר שגורם לנו לחייך.

זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: בינוני | מנות: 10-12

  • ההכנה לוקחת כ-30 דקות.
  • האפייה דורשת בערך 50 דקות.
  • המתכון מתאים ל-10 עד 12 מנות.

לאחר שסמכנו על כל הסימנים והזכרנו את הרגעה הנפלאה, אני בטוח שכולכם מתים עכשיו לדעת איך להכין את העוגה הזו, שהפכה לקלאסיקה רציפה בדורות. בעוגת השיש הזו יש חומרי גלם פשוטים אך מתמזגים באופן נפלא ליצירת פלא השוקולד המושלם:

הרכיבים הדרושים

  • 3 ביצים גדולות
  • 200 גרם סוכר
  • 150 מ"ל שמן קנולה
  • 200 מ"ל חלב
  • 300 גרם קמח
  • 20 גרם אבקת סודה לשתייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 50 גרם קקאו איכותי
  • 1/2 כפית מלח

פניה קלה לטובת שדרוגים: אם אתם מחפשים גרסה יותר בריאה של העוגה, ניתן לשלב קמח מחיטה מלאה או אפילו קמח שקדים! ולגבי הטבעוני שבינינו – תוכלו להחליף את הביצים ביוגורט סויה או חצי תפוח מרוסק.

אחרי שסידרנו את כל החומרים על השיש, הגיע הזמן לגשת לתהליך הכנת העוגה. אתם תראו, מדובר בחוויה משגעת!

שלבי ההכנה

  1. נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. נטפול בקערה גדולה, נשלב בה את הביצים והסוכר ונערבב היטב עד שהמרקם יהיה משגע ואוורירי.
  3. נוסיף את השמן והחלב ונערבב כל הזמן עד שהתערובת תהיה אחידה.
  4. נניח בקערה נפרדת את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, הסוכר הווניל והמלח, ונערבב יחד עד שהתערובת תהיה חלקה.
  5. נשלב את תוכן הקערה היבשה עם החומרים הנוזליים עד שהתערובת תיווצר בצורה אוורירית.
  6. בשלב זה, נחלק את התערובת לשתיים, ונוסיף לקצת מהתערובת את הקקאו, כדי לקבל את השכבות המזוהות בעוגת השיש.
  7. למקום את התערובת הלא קקאו בתבנית שומנה, וכמובן מעליה נניח בעדינות את תערובת הקקאו.
  8. נעשה שימוש בעבודת מקלות או מזלג ליצירת שכבות החיבור בין השניים עד שנקבל את ה-שיש המושלם!
  9. נכניס לתנור למשך 50 דקות, תוך שאנחנו מעריכים את הריח הנפלא שיתפשט בבית.
  10. כשהעוגה מוכנה, נמתין כ-10 דקות גולמיות ונסיר מהתבנית – וכמובן להתענג על כל ביס!

אחרי שסיימנו את תהליך הכנת העוגה, נוכל לחשוב על אפשרויות שדרוג. למשל, תוכלו לשדרג את העוגה עם ציפוי שוקולד עשיר, או להוסיף אגוזים קצוצים בכל שכבת עוגה, כך שתקבלו טעמים שונים בכל ביס. אל תשכחו גם להרצות לסיום נפלא עם אבקת סוכר על גבי העוגה כשתגיעו לשולחן!

שאלות ותשובות

איך אני יכול לאחסן את עוגת השיש?
אתם יכולים לאחסן את עוגת השיש בקופסה סגורה בטמפ' החדר. שימו לב, היא בדרך כלל נשארת טריה עד חמישה ימים.

האם אני יכול להכין עוגה מבלי להשתמש בביצים?
כן! אפשר להחליף ביצים ביוגורט סויה או חצי תפוח מרוסק, וכך גם העוגה תצא אוורירית ואגדי.

האם יש אפשרות להכין עוגה ללא גלוטן?
בהחלט! ניתן להחליף את הקמח בקמח תפו”א או קמח אגוזים, מה שנותן טעמים שונים לחלוטין.

האם אני יכול להכין את העוגה יום מראש?
בהחלט. עוגת שיש משתבחת עם הזמן וככל שהיא נשמרת, טעמים מורכבים מתהוות. פשוט עטפו והשאירו בקופסה לאור.

איך אני יודע שהעוגה מוכנה?
תבצעו את מבחן הקיסם – דחפו קיסם לתוך עוגה, אם הוא יוצא יבש זה אומר שהעוגה מוכנה.

האם יש אפשרות להכין את העוגה בצורת קייקיט?
שאלה טובה! אפשר בהחלט להכין אותה בתבניות קטנות, או שופכים לתוך תבניות מאפינס. זה יכול להיות מושלם לאירועים.

אילו תוספות מומלצות עם העוגה?
ציפוי שוקולד מריר, אגוזים קצוצים או שמנת מתוקה – כל דבר יכול לשדרג את המנה.

האם העוגה מתאים למסיבת יום הולדת?
בוודאי! עוגת שיש היא מצליחה תמיד, והיא מתאימה לכל אירוע חגיגי.

כמה זמן העוגה נשמרת במקפיא?
בעיקרון, העוגה שומרת טעמים ואוכלים במשך חודשיים במקפיא. אל תשכחו לאטום אותה בצורה טובה!

האם אפשר לשדרג את העוגה בריאותית?
כמובן! השתמשו בשוקולד מריר איכותי והפחיתו את הסוכר – ככה העוגה תקבל טעמים חדשים אך גם ישארו בריאים.

אם אהבתם את המתכון שלנו על עוגת השיש של סבתא, אל תהססו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! שתפו את חוויית הטעם והמסורת הזאת וגרמו לכולם לטעום את המושג המדהים של השיש.