איך להכין סושי מטוגן טעيم ומיוחד בבית

מתכון מושלם לסושי מטוגן

לעיתים, כל מה שאנחנו צריכים כדי לרומם את מצב הרוח שלנו הוא מנת אוכל מדהימה, שתחזיר אותנו לרגעים המיוחדים והנפלאים בחיים. דמיינו את עצמכם בטיול ביפן, אוכל הרים והנה מגיעים הסושי המטוגן – פריכה, נימחות, טעמים נפלאים שמפוצצים את הפה ומשרים עליכם שמחה אמיתית. אז מה עושים? אנחנו כאן כדי להעניק לכם מתכון אגדי, שיגרום גם לכם ללקק את האצבעות! זהו מתכון סושי מטוגן ממכר שלא תוכלו להפסיק לחשוב עליו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4 אנשים

הרכיבים הדרושים

עכשיו כשמתודלקים בטעמים ובחוויות, גשו להכנות! נאסוף את כל המרכיבים הנחוצים כדי ליצור את המעדן הזה שבוודאי יהפוך לאחד מהמאכלים הכי טעימים שיש. הנה מה שאנחנו צריכים:

  • 2 כוסות אורז סושי
  • 2 ½ כוסות מים
  • 300 גרם דג סלמון או טונה (לכם לבחור)
  • 1 אבוקדו, חתוך לחתיכות דקות
  • 1 מלפפון, חתוך לרצועות דקות
  • ¼ כוס חומץ סושי
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח תפו”ח
  • 1/2 כוס טמפורה (או קמח רגיל)
  • שמן לטיגון
  • רוטב סויה להגשה
  • רוטב חרדל או צ'ילי, אם רוצים לתבל

כמובן שחשוב להזכיר את האפשרות של גרסה טבעונית למי שמעוניין. במקום דג, אפשר להשתמש בחתיכות טופו מטוגן או ירקות בגרסה מסורתית!

שלבי ההכנה

כעת כשהמרכיבים מוכנים, בואו נתחיל עם ההכנה. התהליך פה, לא רק שאתם תצחקו, הוא גם יהיה ממש כיף. אז קדימה!

  1. נש rins את האורז תחת מים קרים עד שהמים ניקיים.
  2. נש boil את האורז יחד עם המים בסיר על חום גבוה, נביא לרתיחה ואז ננמיך לחום נמוך ונתבשל במשך 20 דקות, או עד שהמים נספגים.
  3. נשיף את חומץ הסושי על האורז, נMix היטב וניתן לו להתקרר.
  4. נעבור למילוי. נחתוך את הדג, האבוקדו והמלפפון לחתיכות דקות.
  5. נבנה את הסושי על פיסת נייר נורי: נוסיף אורז, מעליו דג, אבוקדו ומלפפון.
  6. נגלגל את הסושי בעדינות כמו שאנחנו יודעים, כדי להפוך אותו למושלם.
  7. נחתוך את הגליל למנות בגובה 5 ס"מ.
  8. נש beat את הביצים בקערה אחרת עם מעט מלח.
  9. נחמם שמן בסיר עמוק על חום בינוני-גבוה.
  10. ניקח כל חתיכת סושי ונעבור בהתחלה בקמח תפו”ח, אחר כך בביצה ולבסוף בטמפורה.
  11. נטגן את הסושי הממולא כ-3-4 דקות מכל צד, עד שזה זהוב ופריך.
  12. נשלוף את הסושי המטוגן, נניח על נייר סופג שיספוג את השמנים.
  13. נגיש עם רוטב סויה ורוטב חרדל לצד. לא לשכוח להוסיף את החיוכים!

עכשיו אתם יכולים להרגיש איך טעמי הים, האורז הקפיצי והפירות הטריים רעפים בפה שלכם. זה כמו מסיבת טעמים אמיתית שתעשה לכם מצב רוח טוב לכל השבוע!

שדרוגים ותוספות אפשריות

המתכון שלנו הוא בסיסי ומעולה, אך תמיד יש מקום לחידושים! כאן מספר רעיונות:

  • אפשר להוסיף גבינת גאנשה או גבינת רוקפור כדי להעניק עושר נוסף לטעמים.
  • גם עשבי תיבול כמו סויה או כוסברה יכולים להקל על הכנת הסושי במילוי וכמובן לטפח טעמים טריים לאורך כל המנה.
  • סויה מתוקה או מחית תפוז-מערבבת יכולים לשדרג כל ביס!
  • תוכלו גם להוסיף מעט קשיו קצוץ לשדרוג טעמים מרענן!

שאלות ותשובות

איך לדעת אם הסושי טעים מספיק?
עליכם לטעום כשזה יוצא מהשמן. טעמים מענגי כמו באוכל יפני מבחינת טריות ואיכות הם המפתח.

אפשר להכין את הסושי מראש?
אפשר בהחלט. חזקו את הסושי במיצים נוספים ואז אחסנו במקרר. אפשרות מצוינת!

האם ניתן להקפיא את הסושי?
לא מומלץ. הסושי יפגע בטקסטורה ובטעמים שלו לאחר הקפאה.

אי לכך אפשר לשחק עם המילויים?
בוודאי! אתם יכולים להשתמש בירקות עונתיים שתרצו בכל עונה.

מהם הפוטנציאלים של סושי טעון?
טעון מתאים להוסיף אתנות משעשעות, בעוד תוסף עשבי תיבול לתוספות יכול להיות פשוט ונפלא!

כיצד להקל על העבודה עם הנורי?
לרפא את הדפים באורז בפרט על ידי השריה למספר דקות במים חמים.

האם אפשר להכין סושי ממלפפון בלבד?
מומלץ לשלב מספר מרכיבים, אך סושי קולף עם מלפפון הוא בהחלט טעים.

האם קיימת גרסת לילדים לסושי?
בהחלט! השקיעו בשמנת מתוקה ולעשות רולים עם חטיפי שוקולד!

האם כדאי להכין סושי ללא דג?
מומלץ, טופו שכבוש בנשיקות רוטב סויה בהחלט עושה את העבודה.

מה עושים אם נשארו שיירי סושי?
שימוש טעים לתקינים, כדוגמת תבשיל סושי עם רוטב עשבי תיבול!

אז אתם שואלים את עצמכם, מתי מכינים את הסושי המטוגן הזה ביחד? אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם כדי לחגוג את כל הטעמים המדהימים שיש!