"`html
קורנביף מדהים להכנה ביתית
אז מה קורה כשמזגו של הכין הביא עמו חבילה של בשר מעושן, והוחלט להכין קורנביף? זה בדיוק הרגע שבו כל אחד מאיתנו מחפש את המתכון המושלם שיעשה לו את השבת או הארוחה המשפחתית לפנינה קולינרית. הקורנביף הוא ההגדרה המדויקת ל"מאכל מדהים" שיכול להפוך כל לחם מסנדוויץ' פשוט למשהו אגדי,ראו מה קורה כשבשר עובר תהליך של ריפוי, עישון ובישול, ועד שהוא מגיע לשולחן, הוא מתמלא בטעמים שממש נמסים בפה. אז אתם מוכנים לתהליך? בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמות קושי ומספר מנות
- סה"כ זמן הכנה: 12 שעות (כולל ריפוי במשרה)
- רמת קושי: בינוני
- כמות: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
בואו נציין את המרכיבים שיוצרים את המנה המושלמת הזו, שאפשר לבקש ממנה ללקק את האצבעות אחרי כל ביס!
- 1 ק"ג בשר חזה בקר
- 1/2 כוס מלח אטלנטי
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס מגן תבלינים (כמון, תיבול בשר וכו')
- 4 שיני שום, כתושות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
- 1/2 כוס שממת פפריקה חריפה (לסגנון הטיפוסי)
- מים קרים (למשרה)
- 1/4 כוס חומץ תפוחים
אם אתם נטולי גלוטן או טבעוניים, אל תדאגו! ניתן למצוא חלופות לבשר החזה כמו טופו או גזר קלוי כבסיס לסלט מרענן.
שלבי ההכנה
ועכשיו, זה הזמן להכין את הקורנביף שלכם. מוכנים להיות שפים? הנה השלבים:
- מעבדים את כל החומרים יחד בקערה גדולה, כך שכל המרכיבים יתחברו וישתלבו בטעמים משגעים.
- שמים את הבשר בתבלינים המוכנים, מוודאים שהבשר מכוסה כראוי, ומקפלים אותו לתוך ניילון נצמד.
- מניחים את הבשר בקור במשך 7-10 ימים (כן, זה נשמע הרבה, אבל כל נעמי שתפגוש את הקורנביף הקסום שלכם תסכים שזה שווה את ההמתנה).
- לאחר סיום המשרה, שטוף את הבשר במים קרים והניח בינתיים.
- מכניסים את הבשר לתנור (או מעשנת) עם לחות נמוכה של 90 מעלות למשך 4-6 שעות, עד שהבשר רך ונמצא במצב נימוח.
- סופים את הבישול ומניחים לבשר להתקרר, ואז מכניסים אותו שוב למקרר במשך 24 שעות.
- חותכים את הקורנביף לפרוסות דקות ומעטרים עליו כרישה או ירקות אחרים לבחירתכם.
השלבים קלים, רק עליכם לחכות! בקצב הזה, אתם תגלו את עצמכם מכינים קציצות קורנביף בשביל הקינוח.
שדרוגים ותוספות אפשריים
כמו בכל מתכון טוב, יש לכם אופציות לעודד את הקורנביף הזה להגיע לדרגות חדשות של אגדי.
- אפשר להציע לצד בורקסים חמים או צלחות שקשוקה.
- אם אתם רוצים לשדרג למנה בריאה יותר, הוסיפו ירקות קלויים מצד לצד.
- יש לכם חובבי חריף? אפשר להוסיף רוטב חריף אתיופי לצד הקורנביף!
- תחשבו על עלי חסה כבסיס לסלט יחד עם פרוסות קורנביף – שילוב הרעננות מהחסה ובשר בעל טעמת כהה ומדגיש את הייחודיות!
שאלות ותשובות
מה המינון המדויק של התיבול על מנת שהקורנביף לא יהיה מלוח מדי?
הסוד הוא במינון הנכון של הסוכר והמלח. ככל שנשתמש ביותר סוכר, נוכל לאזן את המליחות של המלח. תשתדלו לטעום מדי פעם בזמן ההכנה.
האם אפשר להכין את הקורנביף עם בשר לא איכותי?
זה מאוד חשוב לבחור בשר עם שומן, כך שהוא יהיה יותר רך ועסיסי. בשר פחות איכותי עלול להוביל לתוצאה יבשה ולא משגעת.
איך לשמור על הקורנביף?
לאחר שחתכתם את הקורנביף, ניתן לשמור במקרר באריזת ניילון או בקופסה סגורה. אך כמובן שההמלצה היא לא להשאיר אותו יותר מ-4-5 ימים.
האם אני יכול לצרף ירקות למשרה?
בהחלט! אפשר לצרף תיבולים כמו גזר או צנון כדי להנחיל טעמים עזים יותר עם הבשר.
מה ההבדל בין קורנביף לקורנפלקס?
קורנביף הוא בשר בקר מעושן שעובר תהליך ריפוי מרהיב, בעוד קורנפלקס הוא קטנייה פריכה. שניים שווים במראה, אבל טעמים שונים מאוד.
אני לא אוהב שום, איך אני יכול להחליף את השום במרשם?
אם אתם לא מתים על שום, אפשר פשוט להשאיר אותו מחוץ למשרה או לשדרגו עם זרעי קימל – זה יתן גוון טעמים שונה שעדיין יהיה מדהים!
מה קורה אם אני שוכח את הבשר במשרה יותר מ-10 ימים?
עשוי לקרות עושה לכל מאכל רע מאוד, אשמח לתאר לכם את הכאב, תערבו יותר תבלינים שאתם אוהבים ואולי תגלו טעמים אחרים.
אילו סוגים של לחמים מתאימים עם הקורנביף?
לחמים פריכים כמו באגט או לחם שיפון משתלבים נהדר עם הקורנביף. אתם גם יכולים לנסות לחם מחמצת אים טבעי.
האם אפשר לשמר את הקורנביף בקוטג'?
אפשר בהחלט! נסו לשלב אותו עם גבינת קוטג' ויוגורט יווני – זה אופציה דלת פחמימות!
באופן כללי, היכולת להכין את הקורנביף המושלם מביאה את הצרכים שלנו למרכז הרחוב. זכרו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, תנו לעולם להבין מה הייתם מכינים לעצמכם! תנו לכולם לדעת עד כמה המנה הזו מדהימה ומעלפת!
"`