פוקצ'ה ללא התפחה: מתכון אגדי לשולחן שלכם
אם אי פעם חשבתם שפוקצ'ה היא מאפה מסובך וכבד הכנתו, אתם בהחלט טועים! יש לנו מתכון מדהים, מהיר, שמוציא פוקצ'ה מושלמת, אוורירית ונימוחה שתרצו ללקק את האצבעות אחריה. ואם אתם עדיין לא בטוחים, מיום ליום אני מבטיח לכם, מתכון זה מתעלה מעל לכל פוקצ'ה שעשיתם עד היום – תתכוננו להתמכר! הפוקצ'ה שלנו, ללא התפחה, תאפשר לכם להכין לחם טרי, מעלף בזמן שיא, מה שיכול להיות מושלם לארוחה משפחתית, פיקניק עם חברים, או אפילו סתם כשבא לכם לפנק את עצמכם במשהו טעים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנת המתכון: 30 דקות
- רמת קושי: קליל
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
אז לפני שנגיע להכנה המרגשת, בואו נכיר את החומרים שמהם ניצור את הפוקצ'ה המושלמת. המראה שלה יהיה משגע, ואם תוסיפו תוספות שונות, יווצר כאן אפילו יותר קסם!
- 500 גרם קמח (לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”ח)
- 300 מ"ל מים חמימים
- 30 מ"ל שמן זית, ועוד קצת למריחה
- 2 כפיות מלח
- 2 כפיות סוכר
- 1 ביצה (לגרסה טבעונית אפשר להמיר ב-2 כפות חצי רסק תפוחים)
- 10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
בהכנה זו, תוכלו להיות יצירתיים עם תוספות! רוזמרין, זיתים, תפוזים, או גבינות – כל מה שנראה לכם מושלם.
שלבי ההכנה
והנה, מרגע לקיחת הפומפיה, אנחנו עוברים להכנה! זה ממש פשוט, תאמינו לי.
- מערבבים את השמרים עם הסוכר והמים החמימים בקערה עד שהשמרים יתמוססו.
- מוסיפים את הביצה ושמן הזית ומערבבים שוב.
- מניחים את הקמח והמלח ומערבבים עד שהתערובת מתגדלת לכדי בצק רך.
- מעבירים את הבצק לשולחן מקומח ולשים במשך 5 דקות.
- משמנים תבנית בגובה 1.5 ס"מ בשמן זית ונותנים לבצק מנוחה של 10 דקות.
- משטחים את הבצק לתוך התבנית ולאחר מכן עושים חור עם האצבעות כדי להוסיף טקסטורה מעניינת.
- מוסיפים את התוספות המועדפות עליכם (מרתיחים את האופציות – בכדי לגלות טעמים חדשים) ובעיקר רוזמרין ואוליבר.
- גם כאן, בונים ציפוי: זלפים עודף שמן זית על הבצק בעת השטח.
- אופים בחום של 200 מעלות במשך 20-25 דקות עד שהפוקצ'ה מזהיבה ונפלאה.
- סיימתם! תנו לה להתקרר לפני שאתם קורעים ממנה חתיכה בשביל שהמנה תשמור על אווריריותה.
שדרוגים ותוספות
כעת, אתם יכולים להיות הקונדיטורים של הלחם שלכם! כמה רעיונות: החליפו את השום הטרי בגרגרי שום קלוי או աշխילו דובדבני בר על גבי הפוקצ'ה לפני האפייה. תוספת חלב עמיד (שיש בו די ויטמינים) יכולה לשדרג מאוד את האלגנטיות של המנה! אפשר גם ללכת לכיוון מתוק ולהכין פוקצ'ה עם קינמון וסוכר חום. אין שום גבול לדמיון!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את הפוקצ'ה מראש? בהחלט! אפשר להכין את הבצק יום לפני ולאפות אותו ביום המיוחל. זה נותן לפוקצ'ה טעם משגע.
איך שומרים את הפוקצ'ה לאחר האפייה? השאירו את הפוקצ'ה במקום יבש, לא מכוסה, כדי לאפשר לה לשמור על האווריריות שלה.
האם אפשר להשתמש בקמחים אחרים? כן, בשמחה! קמח תפו”ח או קמח חצי חצי יכולים להיות מצוינים.
מה אם אין לי שמרים? אם אתם ממש נחושים, אפשר להכין בצק סודה לשתייה – התוצאה תהיה שונה אבל עדיין טעימה.
מהו השיעור הכי טוב לאפייה עבור הפוקצ'ה? בין 200 ל-220 מעלות זה אידיאלי – אתם לא רוצים לייבש אותה!
האם אפשר לאפות את זה בתנור טוסטר? כמובן! תהליך האפייה עשוי לקחת קצת יותר זמן, אז שווה לעקוב אחרי התוצאה.
מה קורה אם אין לי מים חמימים? אפשר פשוט להשתמש במים קרים, התוצאה לא תהיה זהה אך הפוקצ'ה תהיה מודרנית וטעימה.
האם יש ערכים תזונתיים מיוחדים שאני צריך להיות מודע אליהם? אף שבמינונים נכונים זהו מאכל נפלא, למי שרגיש לגלוטן עדיף לחפש אופציות אחרות.
מה המינונים המדויקים כדי לשדרג את הפוקצ'ה? הייתי ממליץ 50 גרם מכל תוספת!
האם חובה להשתמש בשום? לא! אם אתם לא חובבי שום, אפשר פשוט להשאיר אותו בחוץ.
הפוקצ'ה הזו היא פשוט מעלפת! אני מבטיח לכם שברגע שתכינו אותה, תהפכו אותה לחלק מהמטבח שלכם, מהשולחן שלכם ומהלב שלכם. שתפו את המתכון הזה עם חברים מקבוצת הבריאות שלכם או עם השכנים, אל תתביישו – כולם חייבים לטעום את חווית הפוקצ'ה הזאת!