עוף עם זיתים סמדי בומבה
אם בא לכם לנסות מתכון שיש בו הכל – טעמים, צבעים וניחוחות שיעשו לכם שמח בלב, הגעתם למקום הנכון. אנחנו כאן כדי להציג לכם את המתכון למנה האגדית של עוף עם זיתים סמדי בומבה. מדובר בגרסה משגעת וממכרת ששואבת השראה מהמטבח המזרחי, וכשאתם לוקחים נשימה עמוקה ומרגישים את הניחוחות שמתפשטים במטבח, אתם מבינים שהגעתם למקום הנכון.
זמן הכנת המתכון
- סך הכל: 1 שעה ו-20 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מתכון עבור 4-6 מנות
עכשיו כשהשלטון החזרנו לעצמנו את הטעמים המשגעים והמרכזיים של המזרח התיכון, בואו נתחיל עם המתכון שיהפוך אתכם למלכי המטבח!
הרכיבים הדרושים
- 1 ק"ג עוף (מסוג נתחי פרגית או שדיים)
- 200 גרם זיתים ירוקים/שחורים, חצויים
- 2 בצל בינוני, קצוצים דק
- 4 שיני שום, מגורדות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כוס ציר עוף (או מים)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)
- סחיטת לימון מלימון אחד
תמיד טוב להיות עם אצבע על הדופק ולהשקיע בפרטים הקטנים. בואו נגיד שהזיתים כאן הם הכוכבים שמוסיפים את הטוויסט המפתיע שיגרום לכל הסועדים להרים גבה.
מרכיבים חלופיים
אה, אם במקרה אתם משתייכים למועדון הטבעוני או שאתם חייבים להימנע מגלוטן, יש כאן פתרונות. במקום עוף, אפשר להשתמש בטופו או בירקות מבושלים שיספגו את הטעמים המדהימים של התיבול. אפשר גם לשלב קוואקר או דגנים אחרים. התיבול נשאר אותו הדבר, כך שכולם יהנו ויתענגו מהרגע הזה.
שלבי ההכנה
כדי להכין את המנה הזו עדיף לא לבזבז זמן, אז הנה הדרך! כל צעד מצעד זה עולם ומלואו!
- מחממים שמן זית בסיר על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל ומבשלים עד שהופך שקוף.
- מוסיפים את השום ומערבבים עד שהשום מתחיל לבעבע.
- מוסיפים את נתחי העוף ומבשלים עד שהעוף משחים מכל הצדדים.
- מתבלים בפפריקה, כימון, מלח ופלפל.
- מוסיפים את הזיתים ומערבבים היטב.
- יוצקים פנימה את ציר העוף ויוצרים רוטב מדהים.
- מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך 40 דקות.
- מסיימים עם סחיטת לימון וזורקים פנימה פטרוזיליה קצוצה.
והרי לכם מתכון שמוצא חן בכל פינה ובכל מפגש חברתי.צריך רק להגיש עם אורז, פסטה או אפילו לחם טרי – שכולם ילקקו את האצבעות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם אנשים שאוהבים להשתעשע במטבח, יש המון תוספות שאתם יכולים לשקול:
- תוספת של ירקות קיץ כמו קישוא, חצילים, או גזר – שיהפכו את המנה לרעננה עוד יותר.
- תוספת של מרווה או רוזמרין – פשוט שמים כמה עלי עגבניות ובאמת מסגננים את ומרעננים את המנה.
- תוך כדי בישול אפשר לשלב כמה ירקות שורש לקבלת קשת צבעים בפריים.
תאמו ביניכם ובחרו את השדרוג המתאים ביותר שיגרום למנה להיות על גבול ה… אגדי!
שאלות ותשובות
אפשר להחליף את העוף בדג או בשר אחר?
כן, בהחלט. אתם יכולים לשדרג את המתכון ולנסות להחליף את העוף בסטייק דג כמו סלמון או טונה, והטעמים מתפרצים בצורה מופלאה.
האם אני יכול להכין את המנה מראש?
בהחלט. הטריק כאן הוא להכין את המנה סמוך למועד ההגשה. אל תשכחו למכור אותה בזמנה, זה תמיד מוביל ליחסים טובים פחות!
כמה זמן המנה נשמרת במקרר?
מנה זו משומשת ביותר עד 3-4 ימים במקרר, כל עוד היא סגורה היטב.
האם זה מתכון בריאותי?
יס! המנה בריאה ונמוכה בפחמימות לוקחת בשקול את השימוש בשמן זית ובזיתים המעשירים לנו את הערכים התזונתיים.
היכן אני יכול למצוא זיתים איכותיים?
תבקרו בשוק הקרוב אליכם. חשוב לבחור בזיתים איכותיים ללא חומרים משמרים.
מה מתאים לי להגיש בצד?
אורז, פסטה, סלט מרענן, או אפילו חלה טרייה לספוג את כל הרוטב!
האם זה מתאים גם לאירועים גדולים?
כמובן, אתם יכולים להכפיל כמויות באהבה רבה ולרגש את האורחים שלכם במופע צבעים ומרקמים.
באיזה עונות לשלב את המנה הזו?
המנה מתאימה בכל עונה, עם חורף היא משמחת את הלב ולקיץ היא מלהיבה את הטעמים.
אפשר לאכול את המנה קרה?
למה לא? יש פה דברים נפלאים. אם יש את הרוטב המבעבע והשמנים שיש בבישול, אתם חייבים לנסות!
איפה מבלים אחרי שמסיימים את המנה?
מסיבת התרגעות על מדשאות! משפחה, חברים והאוכל לא נגמר.
אם אתם מתחברים לטעמים, לדרך ההכנה המרהיבה ולהרגשה שיש לכם חלק בטקס הזה – אז אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות. כולם חייבים לחוות את המנה הזו! שתפו, תרגישו חופשי להכין אותה ולהעלות את התמונות כדי שהכולם יראו מה ההצלחה שלכם!