עוגת כדורי שוקולד וביסקוויטים ללא אפייה: מתכון מגניב בטירוף!
נכון, לפעמים אנחנו מפנטזים על קינוח שוקולדי מדהים, כזה שנמס בפה – אבל לא תמיד בא לנו להתחיל לבעוט בתנור וללכלך כלים. זה בדיוק הזמן להתחיל להכין את עוגת כדורי השוקולד וביסקוויטים המעלפת הזו. מדובר בעוגה מאוד קלה להכנה, שמספקת את כל מה שמעריצי השוקולד יכולים לבקש. ברגע שתכינו אותה, אתם עלולים להתמכר לה! ואם תרגישו שהגיע הזמן לפנק את עצמכם או את האורחים שלכם במשהו באמת אגדי, המתכון הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספק
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 10 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגה הממכרת הזו, עלינו לאסוף מספר מרכיבים פשוטים, שכל אחד מאיתנו יכול למצוא במטבח. מה שמתבקש הוא לא רק טעם מדהים, אלא גם זמן פשוט מדהים לייצור. אז קדימה, נתחיל!
- 400 גרם ביסקוויטים (מומלץ ביסקוויטים פשוטים)
- 200 גרם שוקולד מריר (או חלב, אם אתם בעניין)
- 100 גרם חמאה
- 200 מ"ל שמנת מתוקה (למקצפת)
- 100 גרם אגוזים קצוצים (למגע פריך)
- 1 כף סוכר (למתיקות שטות)
- קצת קוקוס טחון או קקאו לעיטור (לנראות)
כל המרכיבים האלו יחד ייצרו עוגה מושלמת, אבל מה עם אלטרנטיבות אפשריות? אם אתם צמחונים או חובבי בריאות, אפשר לשנות על ידי שימוש בחמאה צמחית ובשוקולד מריר עם אחוז קקאו גבוה. מדהים, נכון?
שלבי ההכנה
וכשסיימנו לאסוף את כל המרכיבים, הזמן להתחיל בעבודה! השלבים להפקת העוגה מסודרים היטב, ואתם תראו כמה קל זה יכול להיות.
- מפוררים את הביסקוויטים לק碎ים דקים.
- שמים את הביסקוויטים בקערה גדולה ומוסיפים את האגוזים הקצוצים. אפשר גם לשים במקרה שאתם אוהבים צימוקים או שוקולד צ'יפס.
- שמים את החמאה והשוקולד המריר בסיר ומחממים על חום נמוך עד התמוססות. מערבבים היטב.
- מוסיפים את התערובת הסיר המומסה לתערובת הביסקוויטים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית שטוחה ומפזרים בצורה אחידה. נדחסים עם הידיים. אפשר גם להשתמש בכוס לשטיח את התערובת.
- מניחים את התבנית במקפיא לעוד שעה לפחות כדי שהעוגה תתייצב.
- בעת ההגשה, מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ומקשטים את העוגה המקפיאה במעט קצפת.
- לסיום, מפזרים קוקוס טחון או קקאו ומתמכרים!
למעוניינים בהצעות לשדרוגים – אפשר להוסיף לתערובת גם מעט תמצית וניל, או לערבב בזהירות פירות ייבשים קצוצים.
שאלות ותשובות
מה אם אני לא אוהב אגוזים?
אם אתם לא חובבי אגוזים, אפשר להשאיר אותם החוצה. התוצאה תצא מושלמת גם בלי זה!
איפה אני יכול למצוא ביסקוויטים ללא גלוטן?
בחנויות טבע רבות יש מבחר לא קטן של ביסקוויטים שאינם מכילים גלוטן, אז אתם ממש לא פוסלים את העוגה המהממת הזו!
האם אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
בהחלט! את העוגה אפשר לשמור במקפיא למשך כמה שבועות. רק תוודאו לאטום אותה היטב.
אילו פירות אני יכול לשים בעוגה?
כל פירות יער או פירות חורף קצוצים יכולים לשדרג את העוגה למדרגה שלא דמיינתם!
כמה זמן האורחים שלי יזללו את העוגה?
מאמרים מצביעים על כך שסיכוי גבוה שהעוגה תיפסק, כי היא פשוט ללקק את האצבעות!
איך אני יודע אם העוגה מוכנה?
העוגה מוכנה כשאפשר לדחוף אצבע לתוכה קלות בלי שהיד שלכם תצא מענבלת שוקולד. לא תאמינו, זה מושלם!
כיצד אני מלחיץ את העוגה?
אפשר לשלב גרגרי קקאו עם קקאו או קוקוס קצוץ לפיניש מדהים!
האם אפשר לשדרג את העוגה לשכבות?
בוודאי! אפשר למשוך את התהליך וליצור עוגת שכבות מדהימה כשכל שכבה מלאה בשוקולד.
האם אני יכול להשתמש בשוקולד חלב?
כן, שוקולד חלב יוסיף עוד מתיקות אבל עדיין יצא משגע!
מהו הקינוח האידיאלי לצד העוגה?
באם הדרך המושלמת היא ללקק את אצבעותיכם או את קצפת השמנת המתוקה בעצמכם – אין כמו זה!
אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים, משפחה וכל מי שכדאי לו לטעום את הקסם הזה. אין כמו קינוח שממכר אנשים!