עוגיות שיבולת שועל ושוקולד ללא קמח: מתכון אגדי שיביא אתכם לשיא המתוק!
האם אי פעם חלמתם על עוגיות שהן לא רק טעימות, אלא גם פריכות, ממכרות, ומעל הכל – כאלו שלכל אחד יש מקום בלב עבורן? אם כן, מתכון עוגיות השיבולת שועל ושוקולד ללא קמח הוא בדיוק מה שאתם צריכים לשדרוג השף בדירתכם. עשירות בטעמים, עם נעימות של שוקולד נמס בפה ושיבולת שועל שנותנת טוויסט של בריאות, עוגיות אלו יגרמו לכם להתאהב בכל ביס! אז בואו נכין אותם יחד.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 12-15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 12-15 עוגיות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את העוגיות המדהימות הללו, נזדקק למספר מרכיבים פשוטים שברובם נוכל למצוא בכל בית. המיוחד בעוגיות הללו הוא שהן משדרות חמימות. החוויה של הכנה ואכילה של עוגיות ביתיות תמיד מרגשת ומחזירה אותנו לתקופות הילדות. אז, מה אנחנו צריכים?
- 2 כוסות שיבולת שועל (כמובן שאפשר גם לשלב עם שיבולת שועל דקות)
- 1/2 כוס סוכר חום (אם אתם מעדיפים, אפשר לערבב עם סוכר קנים)
- 1/2 כוס סוכר קוקוס (לבריאות מיטבית)
- 1/2 כוס חמאת בוטנים (אם אתם טבעונים, ניתן להשתמש בחמאת אגוזים או טחינה)
- 1 ביצה (או חצי בננה בשלה כמקור חלופי וטעים)
- 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ (או שוקולד חלב למאהבי המתוק)
- 1/2 כפית קינמון (להוסיף נגיעות של חמימות)
- 1/2 כפית מלח (כדי להדגיש את הטעמים)
- 1/4 כפית סודה לשתייה (ליצירת אווריריות)
שלבי ההכנה
בשלב הזה, אתם תרגישו שהקדמתם לעולם טעמים חדשים. בעבורי, כל שלב הוא מתנה של כיף ואושר. כל פרט מדבר בשפה של טעם. אז בואו נחל בכיף!
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס, ומניחים תבנית עם נייר אפייה לסמן את המיקום לאוגיות המעלפות.
- בקערה גדולה, מערבבים את השיבולת שועל, הסוכר החום, סוכר הקוקוס, מלח, קינמון וסודה לשתייה עד שהתערובת מתמזגת.
- מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים היטב עד שהתערובת מתחילה להתאגד.
- מוסיפים את הביצה (או חצי הבננה) ומערבבים שוב על מנת לשלב את כל החומרים.
- כשהתערובת מוכנה, מוסיפים את השוקולד המריר הקצוץ ומערבבים עד שהשוקולד מתפזר אחיד.
- עם כף, יוצרים כדורים מהתערובת ומניחים אותם על התבנית, תוך כדי השארת מרווחים קטנים בין כל עוגיה.
- אופים במשך 12-15 דקות או עד שהעוגיות משחימות קלות.
- מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר על התבנית לפני שמעבירים אותם לרשת cooling.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמו בכל מתכון טוב, גם כאן אפשר לשדרג ולהתנסות! אם אתם אוהבים שדרוגים, אל תתביישו לשים לב:
- למכור קוקוס קלוי לתחושת קרמלאית נאה.
- להוסיף אגוזי פקאן קצוצים או שקדיים לשחורוך אמיתי של טעם.
- למלא את העוגיות בריבת חלב למי שאוהב את המתוק.
- להשתמש בשוקולד בגוון שונה – כמו לבן או חלב על מנת לגוון את החוויה.
- לאוהבי התבלינים, שדרגו עם קמצוץ של מוסקט או גינג'ר.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את העוגיות בלי ביצים?
כמובן! אפשר להשתמש בחצי בננה בשלה או ממרח תפוחים כדי לשמור על הלחים בעוגיות.
איך ניתן לשמור על העוגיות טריות לאורך זמן?
אני ממליץ לאחסן את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. הן יישארו טריות עד שבוע.
האם אפשר להחליף את חמאת הבוטנים?
בהחלט! ניתן להשתמש בכל סוג של חמאת אגוזים או טחינה – זה יוסיף טעם וייחודיות לעוגיות שלכם.
מה לגבי אוכל טבעוני?
אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, פשוט השתמשו בחמאת אגוזים ובננה במקום הביצה.
אילו שילובים נוספים מומלצים עם השוקולד?
שוקולד עם לוז קצוץ או פירות יער יבשים יוסיפו פופולריות לכך!
האם מתכון זה מתאים לדיאטה?
עם כמות החלבון גבוהה מעוגיות רגילות והימצאותם של רכיבי בריאות, אפשר אפילו להתייחס לזה כאל חטיף לרגעים מתוקים.
למה כדאי להשתמש בשיבולת שועל גרוסה?
שיבולת שועל גרוסה מוסיפה טעמים, טקסטורה ופיבר הגבוה עוזר לשמור על תחושת שובע.
כמה זמן ניתן לאחסן את העוגיות?
כמו שציינתי, בעד שבוע – במידה וטיפים לאחסון יישמרו.
האם זה מתכון קלאסי של סבתא?
לא בדיוק קלאסי, אבל בהחלט משפחתי, חמים ונעים!
אפשר טיפים לנגיסות קטנות?
במקום ליצור עוגיות גדולות, תוכלו ליצור עוגיות קטנות וכך להכין יותר מהן שתהיה יותר משגעות!
לסיום, המתכון הזה הוא חוויה שכולה טעמים, שמחה וגעגועים למאכלים של סבתא, ובו בזמן גם נוגע ברוח המודרנית של בריאות והגוונות. מובן שחשוב לכך להנחיל את המתכון הזה לסביבתכם, אל תהססו לשתף ברשתות החברתיות ולהפיץ את האהבה!