עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות ללא גלוטן
כולנו חווים את אותם רגעים בהם צבעים מבריקים של שוקולד חם מפתים אותנו מהמגירה. הריח העשיר שמתפשט באוויר כמו קסם – רגע מהחיים שמבקש מאיתנו לקפוץ למטבח, להתנדב בניסיון להכין עוגיות שמביאות את האושר לקצה הלשון. ואם כל זה מגיע ללא גלוטן וכשכל המונחים נשמעים כמו חגיגה של טעמים – אז יש לכם כאן יופי של מתכון שמבטיח לכם עוגיות שוקולד צ’יפס מדהימות, ממכרות, משגעות ובעיקר, ללא רגשות אשם!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 10-12 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 12-15 עוגיות
הרכיבים הדרושים
על מנת שתצליחו להכין את העוגיות המושלמות ביותר שראו אור – אנו מבקשים מכם לאסוף את הרכיבים הבאים:
- 1 כוס קמח שקדים
- 1/2 כוס דחוסה של תמרים מגולענים
- 1/3 כוס חמאת קקאו (או שמן קוקוס מסונן)
- 1/4 כוס סירופ מייפל (או אגבה)
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר (ודאגו שהם ללא חלב)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית תמצית וניל איכותית
מתכון זה מושלם לאנשים שנמנעים מגלוטן וזה לא אומר שאתם מתפשרים על הטעמים! עם המרכיבים המיוחדים הללו תוכלו לחוות חוויה מעלפת בכל ביס.
מרכיבים חלופיים
נוח לנו לדעת שיש גמישות כשמדובר במתכונים, אז אם אתם רוצים לשדרג את העוגיות או לשנות את טעמן, תוכלו לנסות את החלופות הבאות:
- במקום קמח שקדים ניתן להשתמש בקמח קוקוס, אך כדאי לשים לב שהוא סופג נוזלים יותר.
- מי שאוהב מתוק מידי, יוכל להוסיף יותר תמרים במקומם של הסירופ מייפל.
- ניתן להוסיף אגוזים קצוצים כמו אגוזי לוז או פקאנים שיביאו לעוגיות מגע של פריכות.
שלבי ההכנה
והנה הזמן להיכנס למטבח ולשמח את הטעמים שלנו – כל שלב הוא חוויה שעושה חשק להכין עוד פעמיים!
- חממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומניחים נייר אפייה בתבנית.
- מכניסים את התמרים למעבד מזון ומערבבים עד למרקם חלק.
- מוסיפים את חמאת הקקאו (או שמן קוקוס) וטורפים הכל יחדיו.
- באותו קערה, מוסיפים את הסירופ מייפל ותמצית הווניל ומערבבים עד שהתערובת משולבת היטב.
- בקערה נפרדת, מערבבים את קמח השקדים, סודה לשתייה והמלח.
- מעבירים את התערובת היבשה לקערה עם התערובת הרטובה ומערבבים עד שהכל מתאחד.
- מוסיפים את שוקולד הצ'יפס ומערבבים עד שהשוקולד מפוזר שווה בין כל התערובת.
- בעזרת כף, צורכים מהתערובת בעיגולים על נייר האפייה במרווחים של כ-5 ס"מ אחד מהשני.
- אופים במשך 10-12 דקות עד שהעוגיות מתחילות להתייצב.
- מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר כ-5 דקות לפני ההעברה לרשת קירור.
לאחר הצלחה רבה בארגון כל הצעדים, הטעם המתוק והמריר יכנסו למודעות שלכם ויגרמו לכם לחשוב: "למה לא הכנתי את זה קודם?" אבל רגע, יש גם תוספות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, כשכבר הכנתם את העוגיות, פה יש מקום לשדרוגים!
- להוסיף שברי אגוזים – זה מוסיף פריכות ואופי.
- שקיפות של תמצית תפוז או מיץ לימון להקניית טעמים מיוחדים.
- לשדרג את השוקולד צ'יפס עם שוקולד לבן ללא חלב.
- הוספת קוקוס קלוי – ייתן טעם טרופי לכל ביס.
כך תעבירו את האהבה לעוגיות שלכם עם כל תוספת שהציעו לכם!
שאלות ותשובות
באיזה קמח כדאי להשתמש אם אני רוצה לעשות עוגיות ללא גלוטן?
קמח שקדים הוא הבחירה המושלמת כאן, אך אם אתם רוצים, גם קמח קוקוס יוכל לעבוד, אך זכרו שהוא סופג יותר נוזלים.
האם אפשר לשמור את העוגיות במקפיא?
בוודאי! לאחר שמתקררות, ניתן להקפיא את העוגיות ולהפשיר לפני ההגשה. הן יישארו רגישות ומדהימות.
אני קצת מתנגד לסוכר. אפשר להכין אותן ללא מייפל?
אפשר בהחלט! ניתן לשים רק תמרים או לדלל את הסירופ באמצעות מים.
מה ניתן להוסיף כדי לתת טעם יותר עשיר לעוגיות?
מומלץ להוסיף תמצית אייבן (תמצית וניל מקורית) או שברי שוקולד מריר איכותיים.
כמה זמן אפשר לשמור את העוגיות במקרר?
כמובן, ניתן לשמור במקרר למשך חמישה ימים, והן יישארו טריות.
האם יש צורך להוסיף ביצים למתכון הזה?
לא, המתכון טבעוני ואין צורך בביצים – התמרים מיועדים לספק ללחות.
מה ניתן לעשות כדי שהעוגיות יהיו יותר קריספיות?
פשוט תאפו אותן יותר זמן, והן יתייצבו יותר עם הטקסטורה הרצויה.
אני מכין לעיתים קרובות לילדים שלי עוגיות. האם החומרים בטוחים?
אכן! כל הגלוטן הוסר, הרי שבעלי רגישויות יכולים ליהנות מהם.
האם אפשר לשדרגו? מה את ממליצה?
שדרוגים כגון אגוזי לוז קצוצים או תמציות ריח שונות מעניקים יותר צבעוניות לעוגיות.
מדוע את ממליצה על עוגיות הללו מעל עוגיות רגילות?
כי הן בריאות, ללא גלוטן וכמובן – הרבה יותר טובות כשהן מלוות ברגעי האושר שלכם.
ועכשיו, כשאתם בקיצו של המתכון, אל תשכחו לשתף את החוויה עם החברים ברשתות החברתיות. להיות אמיצים ולהתנסות ביצירותיכם במטבח – זה מה שמביא לכל אחד מהמעריצים רעיונות חדשים ומדהימים!